Főzés

Ezekre ügyelj: 5 hiba, ami miatt leeshet a panír a rántott csirkéről

H. A.

Létrehozva: 2024.04.23.

Biztos sokan szembesültek már azzal a bosszantó bakival, hogy minden előjel nélkül leesik a húsról a panír - így lehet elejét venni!

A rántott ételeknek szinte bérelt helye van az asztalon, legyen szó ünnepi vacsoráról vagy hétvégi ebédről. Ilyen fogás a rántott csirke is, ami gyorsan elkészíthető, laktató, istenien finom, ráadásul szinte bármilyen körettel működik. Azonban visszatérő buktatója lehet az ételnek az alapos panírozás és a helyes sütési technika mellőzése: ilyenkor eshet meg az, hogy a panír leesik a húsról, ez pedig nagyban befolyásolja az étel ropogósságát, az ízét, ráadásul a gusztusos tálalás lehetősége is elúszik. Na de mi lehet ennek az oka? A Mindmegette nemrég utánajárt ennek, és felsorolt 5 olyan hibát, amit el kell kerülni, ha rántott csirke készítésére készülünk.

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

1.  Nedves a csirkehús

Van egy nagyon fontos lépés, amire még a panírozási folyamat előtt oda kell figyelnünk. Fontos, hogy mielőtt a rántott húsnak szánt csirke a lisztben landol, ne legyen nedves! Szárítsuk meg alaposan minden oldalát egy papírtörlő segítségével. Ellenkező esetben a liszt elázik, és nem fog megfelelően tapadni, ebből kifolyólag pedig a panírozás többi részére is már igen korán keresztet vethetünk.

 

2. Rázzuk le

Ha azt akarjuk, hogy a tojás tökéletesen tapadjon, akkor a felesleges lisztet óvatosan rázzuk le a csirkéről. Ha nem így teszünk, akkor a liszttöbblet miatt a felvert tojás nem fog rendesen tapadni a csirkére, így pedig a panírtól is elbúcsúzhatunk.

 

3. Ne spórolj a morzsával!

Ha csak megmutatjuk a húst a zsemlemorzsának, akkor bizony borítékolható, hogy elbúcsúzhatunk a tökéletesen ropogós panírtól. A rántott csirke készítésére is érvényes az a szabály, ami nagyjából az összes ételre. Ne spóroljunk a hozzávalókkal, így a morzsával sem! Ellenkező esetben nem lesz egyenletes a bunda, sütés után pedig nem lesz annyira élvezhető az étel, mint amilyenre számítanánk.

 

4. Egyengessük el

Ha már a morzsa is felkerült a husira, és a végére értünk a panírozási folyamatnak, akkor érdemes finoman végighúzni az ujjainkat a paníron, hogy a tojásos réteghez minden rész megfelelően tapadjon. Ha így járunk el, akkor biztosra vehetjük, hogy tökéletesen ropogós szeleteket kapunk a sütés után.

 

5. A türelem rózsát terem

Ha rántott csirkét szeretnénk készíteni, akkor javasolt azt a megfelelő serpenyőben sütni. Sokan az öntöttvasra esküsznek, ám vannak, akik a holland sütő mellett teszik le a voksukat. Ha ez megvan, felhevítjük benne az olajat, és  a fent olvasottak szerint panírozott hús már mehet is bele. Arra figyeljünk, hogy ne zsúfoljuk össze a szeleteket, mindenképpen legyen bőven hely közöttük, és hagyjuk jól átsülni őket. Innentől a tűzhely dolgozik helyettünk, ezért semmi szükség arra, hogy percenként megmozgassuk a húsokat. Tévedés, hogy a piszkálgatással hamarabb átsül. Helyette csak annyit érünk el, hogy a panír tropára megy az olajban. Szóval türelem, rózsát terem! Ha a csirke oldala már kezd aranyszínűvé válni, akkor fordítsuk meg úgy, hogy közben tartjuk a csirkeszeletek közötti távolságot.

Mint látható, egyáltalán nem nagy ördöngösség rántott csirkét készíteni. Nincs más dolgotok, mint a fenti öt pontban leírtakat alkalmazni, és a végeredmény egy igazán szaftos, ropogós és finom rántott hús lesz!

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185848_auto_resized.jpg
origo.hu

Hihetetlen, de besüt a nap a barlangstrand mennyezetén - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27724_resized.jpg?avcount=1714763411
origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174953_auto_resized.jpg
life.hu

A szülőkön múlik, hogy jó testvérek lesznek-e a gyerekek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186128_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Itt a vége, ezeknek a pártoknak sikerült összeszedniük az ajánlásokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181114_auto_resized.jpg
ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182822_auto_resized.jpg
vg.hu

Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27726_resized.jpg?avcount=1714763411
origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186108_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173453_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagyszüleink még használták, de te felismered a következő tárgyakat?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186133_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Nem bántam meg, hogy ezt bevállaltam” – tangás címlapfotón Majka felesége, Majoros Hajni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182705_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714763411
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/LmhFd-wIV2eUwMRoUMPBLT6LfIFkOoZtO69RjLq7QL8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZhNjAyNWM3ZTc1MzRiNDNhMTdmODYyNGVmODMwYjZh.jpg
Horoszkóp

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban