Míg a magyaroknál a sonka, a torma, a kalács és a főtt tojás a legelterjedtebb ünnepi menü, amit együtt fogyaszt húsvétkor a család, addig más európai kultúrákban extrémebb ételek is az asztalra kerülnek.
Az ételek jellege és elkészítési módja jelentősen eltérhet kultúránként, ám a sonka és kalács örök eleme a menüknek. Olaszországban a húsvétkor galamb alakú kalácsot sütnek: egy hagyományos helyi édességet, aminek formája egy galambra emlékeztet. Tésztája olyan, mint az olasz kalács, a panettone, de a colomba lágyabb és édesebb. A mandulaszeletek tetejére porcukrot szórnak, hogy még gusztusosabb legyen a látványa. Ezt a kalácsféleséget akkor érdemes elkészíteni, ha valami új ízvilággal szeretnéd felturbózni a húsvéti ételeidet.
A görögök húsvétkor is esznek húst, de az ott élő ember általában bárányt is fogyasztanak. Az egyik legkedveltebb ételük ilyenkor a citromos-tojásos csirkehúsleves (magiritsa).
Húsvétkor a spanyolok sem finomkodnak az ízek terén, igazi kavalkáddal várják a vendégeiket. Az egyik legfontosabb ételük a „hornazo” – egy hatalmas pite. Ebben minden benne van, ami az ízlelőbimbóknak kedves lehet: sonka, kolbász, tojás, de még olajbogyó is! Néha zöldségekkel és sajttal is megspékelik a süteményt. Spanyolországban emellett a bárányhús is elfogadott húsvétkor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.