Micsoda csavar: elképesztő trükkel készül ez az isteni fasírt

Lencse
PUBLIKÁLÁS: 2023. október 21. 11:00
Fasírt hús nélkül? Muszáj kipróbálnod ezt az isteni receptet!

Elfogyhat egy húsimádó hűtőjéből a hús?! Bizony, előfordulhat, ám ha ismered ezt a fenséges lencsefasírt receptet, akkor ne csak könnyen, gyorsan, de olcsón is készíthetsz olyan finomságot, ami bizony a húskedvelőket is leveszi a lábáról, de mindenki más is megnyalja utána a szája szélét. Jöjjenek a részletek!

Fotó: Pexels/Konstantin Mishchenko (Képünk illusztráció)


Hozzávalók:

20 dkg lencse
15 dkg zsemlemorzsa
1 db tojás
fél fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt fűszerpaprika
só, bors
olaj a sütéshez


Elkészítés:

Áztasd be a lencsét éjszakára, másnap tedd fazékba és öntsd fel annyi vízzel, amennyi pont ellepi. Ízesítsd sóval, aztán főzd puhára.
Ha megfőtt, öntsd át egy tálba, s miután kihűlt, botmixerrel vagy krumplinyomóval pépesítsd. Ha megvagy, add hozzá a tojást, a zsemlemorzsa felét, a lereszelt hagymát és fokhagymát, valamint a fűszereket. Keverd jól össze: ha híg lenne, adj még hozzá zsemlemorzsát, a lényeg, hogy a végeredmény jól formázható massza legyen.
Gyúrj golyókat a masszából, majd lapítsd ki, forgasd meg mindegyiket a maradék zsemlemorzsában. Forró olajban vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd őket ropogósra!
A kész fasírtokat melegen tálald!


Az alábbi videó részletesen bemutatja a lencsefasírt elkészítését:

/Forrás: Ripost/

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.