Elárulta a kőbányai tortáslány: Ez a mennyei tortakrém titka, és még egészséges is!

recept
PUBLIKÁLÁS: 2023. február 04. 12:00
A kőbányai tortáslány elárulta titkos receptjét, amivel igazán habos és könnyű lesz a tortakrém.
K.B.

Ha valaki sütemények készítésére vállalkozik, akkor szinte kikerülhetetlen, hogy előbb vagy utóbb krémre is szüksége legyen. Sok sütemény lelkét ugyanis a különböző töltetek és bevonók adják. Léteznek főzött és kevert változatok. A kevert krémet gyorsabb és egyszerűbb megalkotni. A kezdők számára találták ki a vajmentes, tejszínes-mascarponés variációt. 

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

A kőbányai tortakirálylány, Tarnai Zsuzsi elárulta a tökéletes, könnyű és habos tortakrém receptjét: 

Hozzávalók:

  • 500 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 250g mascarpone
  • ízlés szerint egy kis porcukor

Így készítsd el:

Verd fel a habtejszínt, és tegyél bele habfixálót. Add hozzá a mascarponét és ízlés szerint porcukrot. Óvatosan forgasd össze. 

A krémhez mehet bármi ízesítésként, és díszként is, amit szeret a család: csoki, keksz, gyümölcsdarabok, vanília. A kész krémet rakhatod tortába, sütibe, muffinba, piskótához, pohárkrémbe és díszíthetsz is vele. 

 Tipp:

A könnyű, habos tejszínes krém elkészítésénél arra figyelj oda, hogy felverésénél a tejszínből kicsapódhat a zsír - írta a Ripost.

 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.