Rebrov: Nehéz a Honvédnak gólt lőni

Bár a labdarúgó NB I 11. fordulója előtt az éllovas Ferencváros a favorit, a Honvéd szlovák kapusa, Tujvel Tomás szerint ők sem töltötték tétlenül a válogatott szünetet, nem kizárt a meglepetés.
Bár a labdarúgó NB I 11. fordulója előtt az éllovas Ferencváros a favorit, a Honvéd szlovák kapusa, Tujvel Tomás szerint ők sem töltötték tétlenül a válogatott szünetet, nem kizárt a meglepetés.

Meglehet, sokan fogadnának az NB I-ben 20 pontjával a bajnoki tabellát vezető zöld-fehérek sikerére, ám ezt a kispestiek kapusa másként látja. Szerinte meglepik a Fradit.

A válogatott találkozók miatti szünetében nem készültünk külön a Fradira, a magunk játékát gyakoroltuk – nyilatkozta Tomás Tujvel. – Testközelből látom és a futballisták lövéseiből érzem, valamennyien jó formában vannak.

A kapus nem tudja, hogy a Fradi-szakvezetés pihentet-e játékosokat a keddi, Juventus elleni BL-meccs miatt, de meggyőződése, hogy az FTC a legerősebb összeállításában lép pályára. Ennek ellenére legalább döntetlent vár, sőt a Honvéd győzelme sem kizárt.

A kapus szerint csapattársai egyre jobb formában vannak © Magyar Nemzet/Mirkó István

– Hogy kitől tartok leginkább, ki a Fradi legveszélyesebb játékosa? – tette fel a kérdést saját magának a kapus. – Megnevezni teljesen fölösleges, hiszen valamennyien kitűnő futballisták.

Bódog Tamás, a Honvéd vezetőedzője nem tippel, viszont annak örül, hogy a vírusfertőzésből egyre több játékosa kigyógyult és a rendelkezésére áll.

– Napról napra figyeljük őket az egészségügyi stábbal közösen – mondta az edző. – Már látjuk a fényt az alagút végén, egyre nagyobb létszámmal edzhetünk. Lassan utolérik magukat a játékosaim, és bízom benne, egyre jobb formába kerülnek. Egy biztos, nekem sem kell annyit gondolkodnom az összeállításon, mint korábban tettem. A Fradiról csak annyit, még nem kaptak ki idén a bajnokságban, önbizalommal telve futballoznak és a BL-ben is jó meccseket játszanak.

Szerhij Rebrov, a zöld-fehérek ukrán mestere izgalmas meccsre számít. Tudja, a Honvéd ellen nehéz lesz játszani, mivel általában öt védőt állítanak csatasorba.

Rebrov mester óvatosan fogalmazott © Nemzeti Sport/Török Attila

– A legutóbbi három, egymás elleni találkozónk közül kétszer 0-0 volt az eredmény, ami jelzi, mennyire nehéz nekik gólt lőni. Masszív csapat, ezért türelmesen kell futbal­loznunk.

Mivel tíz fradista szerepelt a válogatottakban, Rebrov még nem tudja, kiket küld pályára.

– Aki pályára lép, tisztában van azzal, hogy a maximumra kell törekednie, elvégre itthon az ellenfeleink extra motiváltsággal futballoznak ellenünk.

Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors