Kemény Dénes: Varga Dénes olyan, mintha Benedek Tibor szerepét vinné tovább

Varga Dénes nélkül nem ugyanaz a magyar vízilabda-válogatott, ám sajnálatos műtétje után ismét karmester lesz – állítja Kemény Dénes.
Varga Dénes nélkül nem ugyanaz a magyar vízilabda-válogatott, ám sajnálatos műtétje után ismét karmester lesz – állítja Kemény Dénes.

A Honvéd olimpiai bajnok pólósa, Hosnyánszky Norbert úgy gondolja, a paintballozás közben térdsérülést szenvedett Varga Dénes nélkül 2021-ben aligha nyer olimpiát hazánk.

© Nemzeti Sport

Tényleg ennyire nélkülözhetetlen harcos? – szegeztük a kérdést Kemény Dénes exkapitánynak.

– Dumi műtétje utáni első ijedelme érthető volt – válaszolta a három olimpiai aranyat szerzett szakvezető a Borsnak.

Kemény Dénes exkapitány szerint a csapatkapitány a felépülése után segít a nemzeti csapatnak © Nemzeti Sport

– Nem a fizikai fájdalma, hanem az időkiesés a gond. Jövő nyárig azonban valamennyi hátrálta­tó tényezőn túlesik, és összekapja magát.

Aztán hogy Tokióban aranyérmesek lesznek-e a férfi pólósok, Kemény nem tudja a választ, de hogy az FTC-klasszissal a vízben más a csapat, az tény.
Szélsőként, átlövőként egy­aránt félelmetes. Lábtempója, kivételes meglátásai, csuklómozdulatai, lövéseinek pontossága és bombáinak ereje unikum. Összességében nehéz semlegesíteni, helyettesítése megoldhatatlan.

Kemény állítja, bár Dumi jövőre már 34 éves lesz, ez pólóban a legérettebb életkor.

Dumi központi figura, így nem csak a játéktudása hiányozna a közösség számára © Nemzeti Sport

– Nincs szükség idegeskedésre, csak a fizikális „újjáépítéséről” kell gondoskodni. Ideális csapatkapitány, mindent lát, fa­zont szab a csapatjátéknak, a 2008-as olimpián is együttesem motorjának számított. Olyan, mintha Benedek Tibor szerepét vinné tovább. Tény, Tibi is példásan összefogta az együttest, ha vízbe ugrott, mindent beleadott, szinte elvakultan rohamozott, és gyártotta a gólokat – reagált Ke­mény

– Ő szegény inkább magába forduló egyéniségnek számított, Dumi nyitottabb nála, képes egy-két lépéssel előrébb gondolkodni az ellenfélnél. Ez a képessége teszi a világ legjobbjává.