Budapesten ússza körbe a Balatont Kapás Boglárka

Jótékony akcióba kezd az olimpikon. Azt is eláruljuk, mennyi pénzt szeretne összegyűjteni - illetve, hogy pontosak legyünk: összeúszni.
Jótékony akcióba kezd az olimpikon. Azt is eláruljuk, mennyi pénzt szeretne összegyűjteni - illetve, hogy pontosak legyünk: összeúszni.

Nagy fába vágta a fejszéjét a világbajnok úszó, Kapás Boglárka. A 27 éves sportoló a Duna Aréna medencéjében „úszná körbe” a Balatont. A 235 kilométeres távval 235 ezer forintot szeretne gyűjteni. Az összeggel a UNICEF munkáját támogatja. A szervezet többek között azokat a gyerekeket és családjaikat segíti, akik tiszta víz nélkül kényszerülnek megbirkózni a járványveszéllyel és a mindennapokkal.

Kapás Boglárkának a 235 kilométeres táv teljesítéséhez 4700 alkalommal kell fordulnia az 50 méteres medencében © MTI

– Szerencsés vagyok, és azt mondhatom, hogy a második otthonom a víz, azonban a világon mintegy 2,1 milliárd embernek nincs hozzáférése tiszta vízforrásokhoz. Ezzel a kampánnyal azokra a gyerekekre szeretném felhívni a figyelmet, akiknek nap mint nap meg kell küzdeniük az ivóvíz hiányával. Számos afrikai országban a gyerekek akár napi nyolc órát is azzal töltenek, hogy a maguk és családjuk számára ivóvizet szerezzenek. Ezáltal nem csak kimaradnak az iskolából, de sokszor veszélybe sodorják saját épségüket is – mondja Kapás.

Boginak a 235 kilométeres táv teljesítéséhez 4700 alkalommal kell fordulnia az 50 méteres medencében.

Hat-hét kilométer úszás egy edzésadagom, ami nagyjából 70 kilométert jelent hetente. Úgy tervezem, hogy bő három hét alatt „úszom körbe” a Balatont – mondta a világbajnok, aki hozzátette: a nehéz sorsú gyerekek történeteivel a szívében fog megküzdeni minden egyes kilométerért és a befolyt összegért.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors