Sport

Szoboszlai nem egészséges? Aggódnak a magyar válogatott sztárjáért

Létrehozva: 2024.06.21.

Szoboszlai Dominik két meccs után egyetlen gólpasszal áll a labdarúgó Európa-bajnokságon. Miután a tőle megszokott extrák eddig elmaradtak, felmerült, vajon milyen állapotban van a magyar válogatott sztárja?

Kétség kívül Szoboszlai Dominik játékát övezi a legnagyobb figyelem a magyar válogatottból az Eb-n. A Liverpool légiósát immár nemzetközi szinten is jegyzik, nem véletlen, hogy a magyar válogatott eddigi két Eb-meccsén a legtöbb kérdést miatta intézték a külföldi kollégák a magyar újságírókhoz a média tribünön. Két mérkőzés után a legtöbben arról érdeklődtek, egészséges-e Szoboszlai Dominik? Mert Svájc és Németország ellen nem tudott olyan hatást gyakorolni a mérkőzésekre, amit eddig megszoktunk tőle.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik két meccsen egy gólpasszt adott az Eb-n Fotó: Illyés Tibor

Svájc ellen úgy tűnt, mintha Szoboszlai mindent egyedül vállalna. Szabadrúgásokat lőtt, szögleteket adott be, labdákat szerzett, hatékonyan passzolt, a széleken és középen is feltűnt. Miután 1-0-s hátrányba kerültünk, építkezett, támadást vezetett, majd befejező is szeretett volna lenni egyszerre. Sokat volt játékban, gólpasszt adott, de a Nemzetek Ligájában vagy a selejtezőkön látott extrákat nem láttunk tőle. Nyilván nem miatta kapott ki 3-1-re a magyar válogatott.

Németország ellen kétszer is közel állt a gólhoz. Manuel Neuer védte a szabadrúgását, majd egy lövését blokkolták, ami a bal sarok felé tartott. Frusztráltsága nyilvánvaló volt, hiszen labdaelrúgásért sárga lapot kapott, majd a lefújás után hosszasan beszélt a játékvezetővel. Minden bizonnyal a németek első, véleményes góljára is rákérdezett, hiszen Willi Orbant lökték a 16-oson belül, de a bíró nem ítélt szabadrúgást a javunkra.

Tény, önmagához képest Szoboszlai Dominik nem játszik látványosan. Rá irányul a fókusz, 24 évesen csapatkapitányként vezeti a csapatot, vezéregyéniség, mindenki tőle várja az extrát, ami Svájc és Németország ellen nem sikerült.

A Liverpool első 10 Premier League-meccsén végig játszott, aztán Jürgen Klopp februártól mindössze hat bajnokin küldte pályára kezdőként. A Premier League záró szakaszában inkáb csak a kispadról szállt be. Ennek több oka is volt, fáradtság, combizomsérülés, illetve addigra jobban megismerték az ellenfelek, alkalmazkodni tudtak a stílusához. Lehet, a meccshiány is hatással van rá jelenleg?

Az izraeliek elleni utolsó felkészülési meccsen cserét kért, mert nem akart sérülést kockáztatni, tehát előfordulhat, hogy nem teljesen egészséges, de ez nem hátráltatja abban, hogy pályára lépjen.

A magyar válogatott vasárnap Skócia ellen zárja a csoportkört.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek