Foci-Eb

Szoboszlai magának köszönheti – kitálalt a magyar edzőfejedelem Rossi csapatáról

SK

Létrehozva: 2024.06.08.

Mezey György korábbi szövetségi kapitány szerint hatalmas az elvárás Szoboszlai Dominikal szemben, azt azonban tudni kell, hogy a csapatkapitány sem gép.

Szombaton Izrael ellen tart főpróbát a magyar fociválogatott az Európa-bajnokság előtt. Marco Rossi együttesének egyértelműen kulcsembere Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa pályafutása első kontinenstornájára készül. Róla és a gárda esélyeiről is nyilatkozott a magyar edzőszakma kiemelkedő alakja, Dr. Mezey György, korábbi szövetségi kapitány. Az 1986-os világbajnokságon szereplő magyar gárda szövetségi kapitánya úgy érzi, Szoboszlai felé hatalmas az elvárás, ez nem véletlen.

Szoboszlai Dominik 20240326_1022_KAR
Szoboszlai Dominik magasra tette a lécet  Fotó: Árvai Károly

Mezey úgy érzi, Szoboszlai az elmúlt évben tette magasra a lécet.

Ahogy látom, a Szoboszlaival szemben hatalmasok az elvárások. Ezt a helyzetet a játékos magának teremtette meg azzal, hogy a Premier League egyik élcsapatához, a Liverpoolhoz igazolt.

– mondta a 82 éves szakember.

– Jürgen Klopp keze alatt Szoboszlai folyamatosan fejlődött, majd egy olyan magas szintre jutott, ahol magyar labdarúgó nagyon régen járt. Olyan régen, hogy arra szinte senki sem emlékezik már. Ez viszont azt jelenti, hogy Szoboszlai csakis csúcsteljesítménnyel tudja kielégíteni a várakozásokat. Ez nem egyszerű helyzet, mert ő sem gép, s nem lehet elvárni, hogy minden egyes meccsen elképesztő produkcióval álljon elő.

Mezey azt is elmondta, mivel érhet el sikert Németországban Marco Rossi csapata.

Azt tudomásul kell venni, hogy kizárólag rombolással ma már nem lehet számottevő eredményt elérni. A védekezés nagyon fontos eleme a labdarúgásnak, de kreatív támadójáték nélkül nem sokra lehet menni vele.

Olyan klasszis teljesítmények szükségesek a középpályán és a támadó szekcióban, amelyek a labda biztonságos megtartására épülnek. A magyar válogatott az elmúlt időszakban többször bebizonyította azt, hogy képes a kreatív támadójátékra.

Mezey Györgynek az Origónak adott interjúját ide kattintva olvashatod el.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek