HETI TOP

Szoboszlai-láz szökött fel Liverpoolban, Dárdaiéknál kiverte a balhét a maffia

MM

Létrehozva: 2023.07.16.

Szoboszlairól áradoznak a Liverpoolnál, Dárdainak be kellett keményítenie a botrányos üggyel küzdő Herthánál, kínai mezben törték meg a csendet a Liu testvérek. Ezek voltak a Bors legolvasottabb sporthírei a héten.

Megkezdte az edzéseket új angol klubjában, a Liverpool FC-ben, így nem csoda, hogy a július 10. és 16. közötti hét sporthíreiben Szoboszlai Dominik vitte a prímet. Ha más szinten is, de Dárdai Pál berlini csapatánál is zajlik az élet, és egy időre az országváltó Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor is kikanyarította a részét a magyar sportkedvelők figyelméből egy közös poszttal.

Szoboszlai Dominik új klubja, a Liverpool mezében
Szoboszlai már az első edzéseken bizonyított Liverpoolban         Fotó: liverpoolfc.com

Szoboszlai Dominik kedden kapcsolódott be a Liverpool edzéseibe, és már az első terheléses futóteszten felhívta magára a figyelmet: erőnlétben csak a világsztár Mohamed Szalah bírta vele a lépést. Mi lesz, ha még a labdával is varázsol?! 

Új kollégái közül elsőként a sokszoros brazil válogatott Fabinho beszélt róla elismerően (azóta a Vörösök több más focistája is dicsérte, nem beszélve Jürgen Klopp vezetőedzőről és a pár edzés után őt már ünneplő brit sportsajtóról).

*

A német másodosztályba kiesett Hertha magyar edzője, Dárdai Pál kőkemény döntésekre kényszerült a héten. Az újjáformálódó, fiatalodó (és főleg "olcsósított") csapat ausztriai edzőtáborába nem vitte magával a legnevesebb, piacképes futballistáit. A féltucatnyi labdarúgó eladásából legalább 20 millió eurót (7,5 milliárd forint) remél az eladósodott berlini klub. Dárdai nyilatkozataiból kitűnik: nélkülük sokkal jobbnak érzi a játékosai munkamorálját.

Az utazó keretben - immár két Dárdai fiú, Márton és a Milanba, Juventusba is csábított 17 éves Bence mellett - ott volt az újonnan igazolt Toni Leistner, aki korábban évekig a városi rivális Uniont szolgálta. Akkoriban több nyilatkozatával is kiakasztotta a Hertha-drukkereket, egyik ultracsoportjuk, a "Fővárosi Maffia 03" hadat is üzent az edzőközpont elé kiaggatott molinón.

*

Eközben szintén edzőtáborból, de a kínai rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottól jelentkezett be közösségi oldalán Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor, méghozzá most először annak mezében. A magyar színekben olimpiai bajnoki címeket szerző testvérpár tagjai nevelőedzőjüket követve kötöttek ki apjuk hazájában.

Liuék fotója megosztotta a rajongókat, rengeteg pozitív hozzászólást kaptak, de érkeztek negatívak is. Emellett nagyon sokan sajnálták, hogy nem láthatják már őket magyar színekben versenyezni.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek