Sport

"Mindenki oltassa be magát!" - üzente a magyar sztár, még őt is megviselte a koronavírus

Bors

2021. december 16. csütörtök 13:30

Mintha vasból lenne, Gép a beceneve, de az ő szervezetén is fogást talált a betegség.

Forrás: AFP

Még a német labdarúgó Bundesligából is kitűnik profizmusával Willi Orbán, akit fizikai felkészültség, tudatos és megbízható hozzáállása miatt úgy emlegetnek a szurkolók: „A Gép”. Ezért is volt megdöbbentő, hogy a topfit sportembert is elkapta és megviselte a koronavírus-fertőzés.

Kéthetes kötelező karanténja után a hétvégi, Mönchengladbach elleni bajnoki meccs (4-0) előtt állhatott újra edzésbe az RB Leipzig magyar válogatott védője.

– Újra fitt vagyok és jól érzem magam a Covid-19 fertőzésem után – és pár napnyi láz, izlelés- és szaglásvesztés, valamint más könnyebb tünetek után – jelezte az Instagramon a Bundesliga egyik legkeményebb bekkje, hogy még az ő szervezete is megérezte a betegséget.

Williről köztudott, mennyire törődik a testével és az egészségével, mennyire erős az immunrendszere – mégis megszenvedte az utóbbi heteket.

– Mindannyian elkaphatjuk a vírust! Akár 29, 42 vagy 68 évesen. (…) Egy társadalomként álljunk össze, és oltassuk be magunkat a lehető leggyorsabban, hogy megvédjük magunkat és szeretteinket! Mert a védőoltás mindennél jobban véd a súlyos betegségtől és a szövődményektől – üzente a focista.

Ha valaki, Willi Orbán tudja, miről beszél. A profi sportoló mintaképének számító védő nem plázázással vagy videojátékkal üti el a szabadidejét: szenvedélyesen bújja a szakkönyveket, amelyek segítségével javíthatja a fizikai és szellemi teljesítményét.

– Az első komolyabb térdsérülésem adta meg ehhez a kezdőlökést, tizennyolc éves koromban. A műtét után hihetetlen fájdalmaim voltak, hetekig menni is alig bírtam. Akkor kezdtem intenzíven foglalkozni a testem karbantartásával. Sajnos sokan leharcoltan, maradandó károsodásokkal vonulnak vissza. Én nem akarok így járni – mondta erről korábban Willi.

A 29 éves védő még jó pár évig magas szinten játszhana. Főleg, ha a könyvekből ellesett plusz edzéseinek és speciális étkezésének hála ő is addig kihúzza a csúcsformáját, mint kevesek. "Arra törekszem, hogy Zlatan Ibrahimovichoz, Pepéhez és Cristiano Ronaldóhoz hasonlóan a lehető legtovább fitt maradjak" – sorolta Orbán a 40, 38 illetve 36 évesen is klasszis példaképeit.

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet