Sport

Germánnak már a Lazióra fáj a foga

szs

2019. szeptember 30. hétfő 11:30

Ha a tervek valóra válnak, októberben az új szegedi focistadion és élménypark vendége lesz az olasz Dino Zoff. Vagy ha ő nem, akkor Sepp Maier. A gyepen a Lazio küzdhet a hazaiakkal.

A szegedi új Szent Gellért Fórum nevű sportlétesítmény túl van az első két avatásán. Előbb augusztus végén Placido Domingo tenorzseni adott koncertet, szeptember közepén a helyi focicsapat 5-3-ra verte NB II-es bajnokin a Csákvárt, majd pedig októberben érkezik (minden bizonnyal) a Lazio. A nyitó meccsen Germán Tamás örökre beírta a nevét a klub történetébe: mesterhármast szerzett a 23. és 30. perc között.

Az a sikerünk lendületet adott, remélem, megindulunk felfelé – mondja a Szeged-Csanád-Grosics Akadémia támadója arról, hogy a gárda jelenleg a 14., és hogy a káprázatos arénában talán egyre jobb és jobb teljesítményre lesznek képesek. Germán hi­va­talos úton nem értesült ar­ról, hogy ok­tóberben a kétszeres olasz bajnok, KEK-győztes, Európai Szuperkupát nyert Lazio ellen nemzetközi találkozón (is) felavatják létesítményüket, de rebesgetik. Miként azt is, hogy mivel a klubalapító, Kiss-Rigó László megyés püspök is kapus volt, az egyaránt világ- és Európa-bajnok 77 éves olasz Dino Zoffot vagy a 75 esztendős német Sepp Maiert hívják meg díszvendégnek. Persze inkább valószínűsíthető Zoff érkezése a Tisza partjára, ugyanis edzőként há­romszor dirigálta a Laziót.

Szívesen „felszentelném” a rómaiak hálóját – teszi hozzá Germán... Az egykori FTC-védő, Dragóner Attila nagyobbik fia, Filip szintén felsőfokokban beszél új stadionjukról. – A Mezőkövesdtől kölcsönbe kerültem Szegedre. Óriási élmény volt a Csákvár ellen játszani – emlékezik Filip. – A stadion atmoszférája egyedi, képzeljék, emiatt éreztem magam először igazi futballistának! Re­mek lenne az itáliaiak ellen játszani még akkor is, ha jelenleg kilencedik helyezettek a Serie A-ban.    

További cikkek

Gyász

A féltestvérem volt – lesújtotta Csollány Szilveszter halálhíre az olimpiai bajnokot

Búcsú

"Azóta nem térek magamhoz" – így emlékeznek Csollány Szilveszterre a sporttársai

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Itt az első fotó: Ő lehet Mádai Vivien új pasija

888.hu

Ki gondolta egyáltalán, hogy van diplomája?

origo.hu

A Telex már december 7-én elkészítette a 'Meghalt Csollány Szilveszter' cikket - mutatjuk a bizonyítékot

hirtv.hu

Csörte: Sorsdöntő népszavazás áprilisban

kemma.hu

Május 1. úti gyalogosgázolás: megszólalt az édesanyjáért aggódó férfi

nemzetisport.hu

Kerékpár: edzés közben busszal ütközött a Giro címvédője

origo.hu

Az erdőtől a vevőig csökkenthető a bútoripar ökológiai lábnyoma

origo.hu

Fontos figyelmeztetést adtak ki rengeteg magyar autótulajdonos számára

borsonline.hu

Lesújtó hírt jelentett be a színház: elhunyt a 43 éves magyar színész

mandiner.hu

Tekintélyes japán tudományos elismerést kapott Karikó Katalin

origo.hu

Szívszorító szavakkal búcsúzott Csollány Szilvesztertől olimpiai bajnok barátja