Sport

Ki ülhet fel a Kemény-trónra?

j

Létrehozva: 2012.09.27.

Az év végéig még Kemény Dénes a vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, de máris megindult a találgatás, ki ülhet minden idők legsikeresebb szakembere helyére a válogatott kispadján.

Dr. Szívós István, egykori olimpiai bajnokunk szerint a Kemény-éra kezdetén sokan fanyalogtak az új kapitány miatt, mondván, még csak nem is volt nagy játékos. Dénes sporttörténelmet írt, s ha utódja csak feleannyira lesz eredményes, mint ő, akkor új fejezet íródik a históriáskönyvben. Most az is kérdés, hogy pályázni kell vagy az új elnökség dönt. Egy biztos, számtalan önjelölt lesz…

– Benedek Tibi hosszú éveket húzott le a medencében, majd később a parton Kemény Dénessel, aligha lehetne jobb kapitányt találni nála, hiszen több játékossal még együtt is pólózott – vélekedett Molnár Tamás, a szegediek olimpiai bajnoka.

Gerendás György, az egriek mestere annak idején éppen Kemény ellenében szállt harcba a kapitányi tisztségért, de már nem vág bele újra. S amondó, hogy nem az edzők dolga a kapitány kiválasztása.

Vad Lajos, a Honvéd szakvezetője szerint nem a személy, sokkal inkább az eredmények fontosak, azok minősítik a kapitányt. Kemény Dénes pedig úgy véli, utódjának egyszerű dolga lesz, mert nem nehéz übereleni a londoni ötödik helyezést…

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek