Ferencz: Azt szeretnénk, ha büszkék lennének ránk a szurkolók (x)

Egész Magyarországért harcol a honi férfi kosárlabda-válogatott a november 28-i és 30-i Eb-selejtezőkön, amelyekre Szlovéniában kerül sor. Bár a koronavírus-járvány a csapatot is megtépázta, az egészséges játékosok ígérik, a szívüket-lelküket kiteszik majd a pályán.
Egész Magyarországért harcol a honi férfi kosárlabda-válogatott a november 28-i és 30-i Eb-selejtezőkön, amelyekre Szlovéniában kerül sor. Bár a koronavírus-járvány a csapatot is megtépázta, az egészséges játékosok ígérik, a szívüket-lelküket kiteszik majd a pályán.

Különleges Eb-selejtezőre készül a magyar férfi kosárlabda-válogatott, amely november 28-án Ausztriával, majd két nappal később a házigazda Szlovéniával csap össze. A koronavírus-járvány miatt azonban nem csak az ellenfelek okozhatnak kellemetlenséget. Vojvoda Dávidéknak szigorú szabályokat kell betartaniuk a ljubljanai „buborékban”. Csupán a szálloda és a stadion között mozoghatnak, edzésre és meccsre járhatnak. Nincs sem városnézésre, sem pedig egyéb kikapcsolódásra lehetőségük.

– Ez nem fog újdonságként hatni ránk, hiszen az edzőtáborban is hasonló a helyzet. Kecskeméten sem mászkálunk sehova, mindenki a hotelben tartózkodik, csak az edzésekre hagyjuk el a szállást. Most ilyen időket élünk, el kell fogadni a kialakult helyzetet – mondta a Borsnak a válogatott 35 éves játékosa, Ferencz Csaba, aki bár korábban visszavonult a válogatottól, mindig jön, ha szükség van rá.

© Nemzeti Sport/Koncz György

– Hatalmas megtiszteltetés a hazámért harcolni. Mindig jönni fogok, ha hívnak. Ha úgy gondolja Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány, hogy 40 évesen is a válogatott hasznára leszek, akkor is számíthat majd rám.

Hazánk kedvező helyzetből várhatja az Eb-selejtező folytatását, hiszen hibátlan teljesítménnyel vezetik a csoportot. A körmendiek klasszis dobóhátvédje reméli, hogy a két meccs után is élen állnak majd a kvartettjükben.

– Csak a győzelem lebeg a szemünk előtt. Máshogy nem is lehet egy mérkőzéshez hozzáállni, minthogy nyernünk kell. Sajnos több kulcsjátékosunk is hiányzik, de ettől függetlenül úgy gondolom, akik itt vannak, ők a szívüket-lelküket kiteszik majd a pályán a diadal érdekében. Azt szeretnénk, hogy büszkék legyenek ránk a szurkolók – fogalmazott Ferencz.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott kerete

Hanga Ádám, Benke Szilárd, Eilingsfeld János, Fazekas Máté, Ferencz Csaba, Filipovity Márkó, Golomán György, Govens Darrin, Hendlein Roland, Jones Jarod, Juhos Levente, Karahodzic Kemal, Keller Ákos, Perl Zoltán, Pongó Marcell, Pongó Máté, Rosco Allen, Ruják András, Szabó Zsolt, Tóth Norbert, Váradi Benedek, Vojvoda Dávid, Wittmann Krisztián

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors