PR Cikkek

Házi fagyi készítése – itt a tuti recept (x)

Bors

Létrehozva: 2023.05.30.

Módosítva: 2023.05.30.

A házi készítésű fagylalt nagy ritkaság. A közelgő nyár kapcsán érdemes megismerni néhány receptet a remek finomságokhoz. Kiderült, hogy akár otthon is el lehet készíteni ezeket. Csak jóakarat és bevált receptek kellenek hozzá! Az alábbiakban bemutatunk egy tuti javaslatot. Arra is érdemes felhívni a figyelmet, hogy az egészséges, természetes termékekből, például friss gyümölcsből vagy tejtermékekből összeállított házi fagylalt nem csak ízletes, de értékes nassolnivaló is lehet! Szóval, munkára!

Hogyan készítsünk fagylaltot otthon? 

El tudod képzelni a nyarat fagylalt nélkül? A válaszod valószínűleg határozott nem, mert ez a nassolnivaló nem csak a nyár íze, hanem az egyik legkedveltebb édességünk! Mint kiderült fagylaltot házilag is készíthetünk! A házi készítésű fagylalt elkészítésekor koncentráljunk a természetes alapanyagokra. Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy gyümölcsöt csempésszünk az étrendünkbe. Lefagyasztva, tejszínnel és mérsékelt mennyiségű cukorral együtt gyorsabban eltűnik, mint gondolnád! Kipróbálnád? 

Fotó: Freepik

Hogyan lehet a házi fagylaltot puhává tenni? 

A házi fagylalt lágyságát egy jó fagylaltgép biztosítja. Ha gyakran készítesz házi fagylaltot, akkor lehet, hogy érdemes beruházni rá. Lágy házi fagylaltot magunk is elkészíthetünk. Kicsit több munkát igényel, de az ízletes hatás megjutalmazza a fáradságot. A házi fagylalt akkor lesz puha, ha az elkészített masszát a fagyasztóba teszed. Ezután körülbelül félóránként ki kell venni a fagylaltot a fagyasztóból, és újra össze kell keverni a masszát, hogy elpusztítsd a keletkező jégkristályokat. Tekintettel arra, hogy a fagylalt fagyasztási ideje körülbelül 3 óra, a gyakorlatban a masszát körülbelül hatszor kell újra turmixolni. Ennyi idő elteltével a fagylalt puha, lágy és fogyasztásra kész. 

Házi készítésű fagylalt 

Hozzávalók: 

desszertkrém (torta/tejszínhab) 30-36% zsír – 400 ml – 1 csomag, 

ivó tej 2% zsír – ¾ csésze – 200 ml, 

cukor – körülbelül 7 evőkanál – 80 g. 

Állítsd be az édesség szintjét egyéni preferenciáid szerint. 

Elkészítési mód: 

Készítsd elő az összes hozzávalót – a tejet és a tejszínt közvetlenül a hűtőszekrényből kell kivenni. 

A desszertkrém felét egy serpenyőbe öntjük, és hozzáadjuk a cukrot. Alacsony vagy közepes lángon, időnként megkeverve főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Az elkészített masszát öntsük abba az edénybe, amelyben lefagyasztjuk a fagylaltot. 

Az előre elkészített masszához adjuk a többi hozzávalót: a tejet és a maradék tejszínt. Mindent alaposan összekeverünk. 

Az elkészített masszát öntsük fagylaltkészítőbe, és kövessük a gyártó utasításait. Ha nem rendelkezel ezzel a berendezéssel, kövesd a recept többi lépését. 

Helyezd a tartályt a fagyasztóba 30 percre. 

30 perc múlva vegyük ki a krémmasszát a fagyasztóból, és turmixoljuk össze az egészet. Ezután folytasd a fagyasztási sémát – ismételd meg a turmixolást rendszeresen 30 percenként, amíg a krémmassza teljesen ki nem hűl. Általában 3-4 órát vesz mindez igénybe. 

Az ilyen, már többször lefagyasztott és turmixolt krémes massza körülbelül 3-4 óra múlva fogyasztható. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek