PR Cikkek

Hogyan vigyél egy kis - vagy sok - csillogást otthonodba glitter segítségével? (x)

Címkék
dekoráció

Létrehozva: 2023.03.09.

Módosítva: 2023.03.09.

Aki már látott csillogó falfelületet, azt biztosan megbabonázta a látvány és talán el is gondolkodott azon, hogyan csempészhetne egy kis ragyogást a saját otthonába is. A jó hír az, hogy nem is olyan bonyolult a dolog, akár házilag is lehet csillámport keverni a falfestékbe, ezzel pedig a színek és a csillogás végtelen kombinációit hozhatjuk létre gyorsan és egyszerűen.

Forrás: kreativfestek.hu

A gyárilag előállított csillogó falfestékek nagyon egyszerűen készülnek: szükség van egy transzparens, vagyis átlátszó falfestékre, ezt hívjuk falfénynek. Ebbe kerül a glitter azaz a csillámpor. A glitterek és a falfény természetesen külön is megvásárolható, ami azért nagyszerű, mert így mi magunk tudjuk kiválasztani, hogy milyen színű, milyen szemcseméretű csillámport szeretnénk, sőt azt is eldönthetjük, mennyire szeretnénk, ha csillogna az adott falfelület. 

Kezdjük a színekkel: ez túl sok magyarázatra nem szorul, a szivárvány minden színében elérhetőek csillámporok. Sőt! Vannak holografikus arany glitterek és ezüst glitterek, amik szinte egy új dimenziót adnak, és elképesztően látványosak, és akkor még a kristály és irizáló effektekről egy szót sem szóltam. Legyünk tehát bátrak, játszunk a színekkel és az effektekkel is! 

De mi az a micron? 

Micronban határozzuk meg a csillámporok szemcseméretét. Jellemzően a 100 micron egy egészen finom, homokszerű állagot jelöl, a 200 micronos durvább, nagyobb szemcséket. Minél finomabb egy glitter, annál diszkrétebb csillogást fog adni falfénybe keverve. 

Ha kiválasztottuk a megfelelő csillámport, akkor még egy dolgot kell eldöntenünk, mégpedig azt, hogy mennyire szeretnénk ha csillogna az adott falfelület. Dönthetünk úgy, hogy visszafogottabb, kevésbé látványos csillogást választunk, vagy all in – ha már csillog, szikrázzon rendesen. Az előbbihez elég lesz 5%-os keverési arány, az utóbbinál bátrabban, akár 10% is mehet a festékbe. A 10%- ot nem érdemes átlépni, nem lesz szép a végeredmény, ahogyan az 5%-nál kevesebb glitter sem fog jól mutatni. 

Fotó: kreativfestek.hu 

Tehát a csillogó falfesték nem más, mint falfény és glitter elegye. Ez pont olyan egyszerű, mint ahogy hangzik: össze kell őket keverni, majd festőhengerrel felvinni a falra. A keverést nem szabad azonban félvállról venni, hiszen ha nem keverjük össze rendesen az alkotóelemeket, akkor a csillámok leülepedhetnek, a festék aljára, így könnyen előfordulhat, hogy nem szépen egyenletesen, hanem „csomókban” kerülnek fel a falra végül. 

Tehát a sorrend: 

  • glitter kiválasztása, 
  • egy kis matek a megfelelő arányok kiszámolásához, 
  • végül egy nagyon alapos keverés. 

Ennyire egyszerű a csillogó falakat készíteni házilag! 

Felmerülhet a kérdés, hogy mi a teendő abban az esetben, ha nem átlátszó alapon csillogó falakat szeretnénk, hanem például egy fekete falat fekete glitterrel. Ez is lehetséges! Bár a színes falfesték a csillámporokat elnyeli, ezért közvetlenül a falfestékbe ne keverjük, ha viszont előbb a fekete alapot visszük fel, majd erre kerül egy réteg glitterrel összekevert falfény máris kész a feketén csillogó fal! Ez persze extrém példának tűnhet, de bármilyen más színnel is ugyanígy működik. 

Fotó: kreativfestek.hu 

+ 1 tipp a csillámpor használatához: 

Mivel a glitterek természetesen nem önmagukban csillognak, ezért nagyon fontos, hogy a helységünk megfelelő fényt kapjon. Ezt természetes fénnyel vagy a megfelelő megvilágítással fogjuk tudni elérni, érdemes tehát végiggondolni a fényforrás kérdését is, mielőtt belevágunk a projektbe. 

Akit elvarázsolnak a csillámporok, de tart tőle, hogy túl sok lenne, annak érdemes átgondolnia kezdésnek egy-egy falrész kiemelését, nem feltétlenül muszáj teljes helységeknek ragyogniuk. Amiatt sem kell aggódni, hogy hogyan lehet eltűntetni a glittereket; pontosan ugyanúgy mint bármilyen más falfestéket, egy újabb fedő falfesték réteg segítségével. 

A legjobbat a végére hagytam: a falfény nem csak arra jó, hogy segítségével csillámport varázsolhassunk a falra, hanem arra is, hogy egy mosható, könnyen tisztítható réteggel vonja be a felületet. A csillogó falakkal tehát két legyet üthetünk egy csapásra a fal egyszerre fog ragyogni a tisztaságtól és a csillámoktól! Ha kedvet kaptál hozzá, látogasd meg a kreativfestek.hu webáruházat! 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172040_auto_resized.jpg
origo.hu

Hihetetlen képeken a Moszkva utcáit elözönlő német és amerikai tankok - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27611_resized.jpg?avcount=1714509017
origo.hu

Nem bír leállni luxusélete mutogatásával Berki Mazsi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176007_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagy lagzira készül a Házasság első látásra párja!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174011_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175589_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Tizenkét nap elteltével is rejtély, hová kerülnek a Magyar Péter oldalát látogatók adatai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27612_resized.jpg?avcount=1714509017
origo.hu

Ilyen lesz a megújult valóságshow Gáspár Győzőről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174795_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Együtt buliztak a Házasság első látásra sztárjai – súlyos dolgot fedeztek fel a rajongók a fotókon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714509017
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qYarjVyF3BBjFGbp-zfy1kIrvMtBX6jf0THtRfTrv3k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5NjRiMjMwZjZjZTQ5MDRiMjU3NDUwMjhmNWQ0OWMz.jpg
PR Cikkek

Hogyan legyünk környezettudatosak a tavaszi nagytakarítás során? (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Ulh7JX0BCTkrNZ6A1-HjMK0APmr6zXsgfJD4Snluds8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzEzMmQ0YThmNWU4ZjQwMDM5NzA1MDFhNjFjYzIxMWQx.jpg
PR Cikkek

Hogyan segíthet a Tevékenységeim az Ön vállalkozásának? (x)