Celeb

Törőcsik Mari: Erőt ad az emberek szeretete

Gergely Gábor

Létrehozva: 2019.03.18.

<p>Nagy volt a vendégjárás a hétvégén Törőcsik Mari velemi házában. A legfrissebb Orbán Viktor volt, aki személyesen vitte el a Kossuth Nagydíjat a betegeskedő művésznőnek, majd befutottak a Bors munkatársai is, hogy gratuláljanak.</p>

Forrás: Bánkúti Sándor

Még alig hűlt ki a miniszterelnök széke a művésznő szobájában, amikor fotós kollégámmal megérkeztünk a Vas megyei kis falu, Velem csinos, földszintes házához. Izgatottak voltunk, hiszen egyáltalán nem volt biztos, hogy találkozhatunk az ország szeretett, mindenki Marijával, ugyanis – mondhatni – rátörtünk a művésznőre.

– Kezét csókolom, Marika, a Bors munkatársai vagyunk – mondtam a telefonba –, bocsánat a zavarásért, de szeretnénk gratulálni a kitüntetéséhez. Virágot is hoztunk.

– Azonnal beengedünk benneteket – jött a megnyugtató válasz, és néhány pillanat múlva nyílt az ajtó és beléphettünk Törőcsik Mari takaros otthonába. A művésznő kényelmes kanapéján ülve fogadott, vele szemben az asztalon díszelgett legújabb elismerése, a Kossuth Nagydíj.

– Jaj, de szép virág, nagyon köszönöm – mondta, majd hozzáfűzte – a miniszterelnöktől is kaptam egy nagy csokrot, ott van a vázban. A tiéteket ki fogom ültetni, utánanézek, hogyan kell gondozni.

A művésznő átlapozta a Bors szombati lapszámát, amelynek címoldaláról ő mosolygott, és amelyben elmondta, betegségét is feledteti, jobban érzi magát az elismeréstől. Megkérte fotósunkat, csak szép felvételeket készítsen róla, bár hozzáfűzte, így nyolcvan felett már nehezebb a dolga.

– Segítek egy keveset, felveszem a „sminkszemüvegem”, legalább eltakarja a ráncaimat – mondta Marika mosolyogva, bár már látszott rajta, hogy kissé sűrűre sikeredett a napi programja.

Elmesélte, Orbán Viktor látogatása ugyan nem érte váratlanul, de persze izgult egy kicsit, hiszen nem mindennap találkozhat az ország első emberével.

– Ráadásul még ezt a gyönyörű szobrocskát is elhozta nekem – mutatott az asztalra, majd arra kért, adjam a kezébe a „Nagy- kossuthot”, amiről alig tudja levenni a szemét, pedig a kitüntetéseivel már Dunát lehetne rekeszteni.

– Van már Cannes-ból életműdíjam, kétszer kaptam Kossuth-díjat, de erre vagyok a legbüszkébb, hiszen a színészek között én vagyok az egyetlen, aki harmadszor ölelheti magához a szobrot. 

Törőcsik Mari hozzátette, erőt ad számára, hogy – bár már hosszú ideje nincs a színpadon – még mindig emlékeznek rá. Tudja, nem csak a szakma, nem csak a kollégák drukkolnak neki, hogy megerősödjön. Elismerte sokszor nagyon fáradtnak érzi magát, de az emberek szeretete, amelyet a nap huszonnégy órájában érez, egyre erősebbé teszi, csak az a fránya keze ne fájna állandóan. 

Beszélgetésünk közben többször is megcsörrent a telefonja, felvette mindannyiszor, de nagyon udvariasan elhárított mindenkit, mondván, most a Bors vendégeskedik nála, akik Budapestről láto- gattak el hozzá.

Ahogy telt az idő, látszott Marikán, egyre fáradtabb, de nem panaszkodott. Csak egyszer, amikor barátjáról, Cserhalmi Györgyről esett szó, aki néhány nappal ezelőtt a Nemzeti Színház direktorával látogatta meg. Akkor megbeszélték, felhívja Gyurit, de a Tyutyu sose veszi fel a telefonját. Nos, a Bors azonnal a segítségére sietett, elérte a művész urat, akivel Marika hosszan elbeszélgetett. Nem figyeltünk, de azért hallottuk, Cserhalmi meghatódva gratulált Marikának, és megígérte, ezután jobban figyel a hívásokra.

Mi pedig néhány perc múlva elbúcsúztunk Törőcsik Maritól. – Jó, hogy jöttetek – integetett. – Veled amúgy is régen találkoztam, már ideje volt...

Szememet törölgetve csuktam be az ajtót magam mögött.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161213_auto_resized.jpg
origo.hu

Jürgen Klopp megtalálta a felelőst a Liverpool újabb kudarcáért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27452_resized.jpg?avcount=1714109110
origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163096_auto_resized.jpg
mandiner.hu

A helyzet tovább romlott ukrán szempontból a fronton

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163279_auto_resized.jpg
ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163733_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Vitézy: Karácsony most mutatta meg, miért kell őt leváltani

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27450_resized.jpg?avcount=1714109110
origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162188_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/3PQT3DZK8ttrhvmgA5h1WilgRXZLUPkeNvpLCbcZIXQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjMmFhYWUxZGJkNTQ5MmY4MTQwNGNkMGYxNzY5M2Ez.jpg
Házasság első látásra

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő