Karrier

Bangó Margit érzelmes vallomása: „Ismét megmentette az életemet”

Zs.

Létrehozva: 2024.06.11.

A Kossuth-díjas előadóművész kétszer győzte le a rákot, ma már újra teljesen egészségesnek érzi magát. Szombaton jelét is adta annak, hogy újra milyen energiák dolgoznak benne, a "Mága 50" turné díszvendégeként álló ováció fogadta a színpadon.

Bangó Margit mögött nehéz évek, évtizedek vannak. Bár az egyedi hangú énekes sosem panaszkodik, valójában 2003-ban diagnosztizáltak nála először rákos megbetegedést, amit bár akkor úgy tűnt, hogy meggyógyítottak, a baj azóta kétszer is újra felütötte a fejét. Legutóbb két éve. A Kossuth-díjas művészt azonban nem olyan fából faragták, hogy feladja a harcot, sőt! A nehéz időkben ő valahonnan előhív olyan plusz energiákat, melyek segítségével fáradhatatlanul harcol, ameddig csak kell. 

Bangó Margit
Bangó Margit kiapadhatatlan energiákkal rendelkezik (Fotó: Markovics Gábor)

Színpad nélkül 

Az idő azonban megállíthatatlanul megy, és az énekesnő sem lesz fiatalabb, így nem meglepő, hogy az utolsó betegségére adott intenzív kezelések megviselték a szervezetét. Bangó Margit két évvel ezelőtt ezért bejelentette, hogy nem ad többé nagykoncertet, csak kisebb fellépéseket vállal. 

„Nálam ez tényleg az utolsó nagy koncert lesz. 72 éves leszek áprilisban és valami nagyon széppel szeretnék a Sportarénától és a nagyközönségtől elbúcsúzni. Nem egy teljes búcsú lesz, csak nagykoncertet többet már nem szeretnék adni” - mondta 2022 januárjában a Ripostnak

A szíve húzza 

Az ígéretből azonban – hála Istennek – nem lett semmi, hiszen Bangó Margit igent mondott Mága Zoltán tiszteletteljes felkérésének, miszerint lépjen fel nála az "50 év - 50 koncert" elnevezésű ünnepi hangverseny több állomásán is. A magyarcigány énekesnő túl a sokadik kemoterápiás kezelésen, rövid gondolkodás után igent mondott. Ma már tudjuk, hogy egy cseppet sem bánta meg a döntését... Olyan sikere van ugyanis ezeken a koncerteken, amit nem könnyű írásban érzékeltetni. Margitot minden helyszínen álló ováció fogadja már akkor, amikor belép a színpadra. Az énekesnő még egy hangot ki nem ejtett a száján, de már dübörög a vastaps, az emberek kiabálnak, kurjongatnak, hosszú percekig ünneplik a kedvencüket. 

Bangó Margit
Bangó Margit még meg sem szólalt, de már ünnepli a tömeg (Fotó: Markovics Gábor)

Erőt adott 

Így volt ez múlt szombaton Győrben is. Bangó Margit a hivatalos Facebook oldalán megosztott fotók tanúsága szerint az Audi Aréna színpadát is bevette. Totális teltház előtt lépett fel a Liszt Ferenc és Prima Primissima díjas hegedűművész, Mága Zoltán és a sztárvendégei: Bodrogi Gyula, Esztergályos Cecília, Voith Ági, Koncz Gábor, Sümegi Eszter, Molnár Levente, DJ Yamina, Nyerges Attila, Mága Jennifer, az Ifjabb Mága Zoltán, és Bangó Margit is, akit egyszerűen imádtak az emberek. 

Bangó Margit
Dübörgő teltház előtt lépett Bangó Margit színpadra (Fotó: Gáspár Tina Margit)

Nehéz szavakat találnom arra, ami szombat este történt velem. Az maga volt a csoda!

– kezdte a megszólalását Bangó Margit 

Mága Zoltánnal végig turnéztam a nagyobb állomásokat, így kaptam meghívást Győrbe is. Mit is mondhatnék? Mikor kilépek a színpadra és már vastaps fogad! Érezni az emberek feltétlen szeretetét és támogatását... Ez semmihez sem fogható érzés. Azt tudom mondani, hogy ettől az egésztől én akkora erőt kaptam, hogy megint nagy lendülettel megyek előre!

Az énekesnő a gyógyulásáról is beszélt: 

– Végtelenül hálás vagyok az orvosomnak, dr. Kovács Béla urológusnak a Dél-pesti kórház orvosának, aki ismét megmentette az életemet. Akinek köszönhetem, hogy ezt a csodát érezhetem, ami most a szívemben van. Nem tudom eléggé megköszönni a munkáját, az elhivatottságát

Neki köszönhetem, hogy most újra tele vagyok tettvággyal, és életkedvvel, mert a kezelések alatt bizony ebből volt bennem hiány, sokszor nem is kicsi. De most újra élek! 74 évesen új életet kezdtem! 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek