Hajókatasztrófa

Balázs Pali a verőcei hajótragédiáról: "Akik ezt a kis hajót vezették, egy csomó szabályt nem tarthattak be"

Zs.

Létrehozva: 2024.05.21.

Módosítva: 2024.05.21.

Balázs Pali évtizedek óta szeli a Kis-Duna vizét, így, mint hajóskapitány, van némi rálátása arra, hogy mi történhetett a szombat esti, verőcei hajótragédia helyszínén. A zenészt megrendítette a baleset.

Az egész országot megrázta a hír: Verőcénél szombat este egy nyolcfős társaság motorcsónakja nagy sebességgel egy arra haladó hatalmas szállodahajónak ütközött. A kis hajó darabokra tört, a benne utazók pedig vízbe estek. Az egyik férfi utasnak sikerült partra úsznia, ő kért segítséget, és bár az elmúlt két napban még élt a remény, hogy több túlélő is lehet, erre kedden délelőtt már semmi esély nem maradt. Két holttestet már kidobott magából a Duna, öt embert pedig eltűntként keresnek a rendőrök a cikkünk születésének idején is. 

Szakértők vizsgálják a szállodahajót, melynek bal elején jól látszik az ütközés nyoma Fotó: Krizsán Csaba

Megrendült a hajós társadalom, Balázs Pali is

Hazánkban nagy divatja van a hajózásnak, a nyugodt vizeink sok tízezer embert vonzanak egész évben. A víz azonban veszélyes üzem, aki hajóba ül, annak ugyanúgy kell viselkednie, mintha egy autópályán közlekedne. Szigorú szabályokat kell betartani és minden pillanatban figyelni a környezetet, mert bárhonnan jöhet a baj. Pontosan jól tudja ezt Balázs Pali énekes is, aki több éve hajózik már egy lakóhajóval. Természetesen a zenész is hallott a tragédiáról, ami teljesen letaglózta. 

Verőcei hajóbaleset
A gyors kis hajóból ennyi maradt az ütközés után.... Nyolc ember tartózkodott a fedélzeten Fotó: BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság/Facebook

Rosszul érint minden hajóst egy ilyen hír...

– kezdte Balázs Pali.

Bár nem ismerheti mindenki a másikat a vízen, aki hajózik, az egy nagy család tagja, azzal összetartozunk. A részletekről természetesen nincsenek információim, így nem is tudok érdemben hozzászólni a baleset körülményeihez, de abban biztos vagyok, hogy akik ezt a kis hajót vezették... nos, egy csomó szabályt nem tarthattak be. Hogy direkt volt, vagy figyelmetlenségből, esetleg rosszul lettek, nem tudom. Életszerűtlen, hogy nem látták a hatalmas, kivilágított szállodahajót. 

Balázs Pali
Az énekes, Balázs Pali szerelmese a hajózásnak Fotó: Balázs Pali 

Balázs Pali azt mondja, a hajózás is ugyanolyan veszélyes üzem, mint gépjárművel közlekedni: 

– A hajózás legalább annyira veszélyes, mint a közúti közlekedés. Nagyon oda kell figyelni! Sajnálom a történteket. Ezúton is szeretném a részvétemet kifejezni az áldozatoknak és a családtagjaiknak, elképzelhetetlenül nehéz lehet most nekik – fejezte be Balázs Pali. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek