Királyi család

Tárgyalás indul: rágalmazás miatt indított pert Harry herceg

H. A.

Létrehozva: 2023.12.08.

A sussexi hercegnek jelenleg több sajtóorgánummal szemben is zajlik peres ügye.

Mindenképpen bírósági tárgyalást kell tartani abban a rágalmazási perben, amelyet Harry herceg indított a The Mail on Sunday című bulvárlap ellen - közölte írásos közleményében az ügyért felelős bíró pénteken.

Harry herceg, AFP
Harry herceg még tavaly indította el a pert. Fotó: AFP

Harry herceg, III. Károly király kisebbik fia tavaly perelte be az Associated Newspapers kiadót azon cikke miatt, amelyben azt állította, hogy a herceg megpróbálta titokban tartani a brit kormánnyal folytatott külön jogi harcát a közpénzekből finanszírozott rendőri védelméről. Harry ilyen jellegű védelemre való jogosultságát visszavonták, miután 2020-ban visszalépett a királyi kötelességeitől. A jelentés azzal vádolta Harryt, hogy megpróbálta félrevezetni a közvéleményt azzal kapcsolatban, hogy hajlandó-e magánemberként fizetni a testőrségért.

Az év elején egy másik bíró elutasította Harry azon kérését, hogy amikor a fővárosban tartózkodik magánemberként finanszírozhassa a londoni rendőrség által biztosított személyi védelmet. Akkor a brit belügyminisztérium azzal érvelt, hogy a tiszteket nem lehet "a gazdagok magántestőreiként" használni. Harrynek jelenleg három másik sajtóorgánummal szemben zajlik peres ügye. A herceg azt állítja, hogy az újságok riporterei törvénytelen eszközökkel, megtévesztéssel telefonjának feltörésével és magánnyomozók segítségével próbáltak negatív információkat szerezni róla - írja az MTI.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek