Dráma

„Nem kicsit kapott frászt a családom” – Rékasi Károlynak mérlegelni kellett: elveszíti lábát, vagy feladja a Farm VIP versenyt

Mona

Létrehozva: 2023.12.07.

Módosítva: 2023.12.07.

Rékasi Károly hosszú távra tervezett a Farm VIP-val. A sors azonban közbeszólt, egészségügyi problémái nem tették lehetővé számára, hogy bizonyíthasson a nézőknek: okkal került a versenybe. Nem csak a versenytársaira, a családjára is ráhozta a frászt, amikor kiderült, milyen súlyos következményei lehetnek, ha nem veszi komolyan szervezete jelzéseit.

A Farm VIP szerdai adásában Rékasi Károly számára véget ért a verseny. A színész a Borsnak elárulta, hosszabb mérlegelés után, a műsor producerével hozták meg a döntést, miután a kórházban a vizsgálatok eredményei semmi jóval nem kecsegtették.

A nézők a vágóasztalon született adásokból formálnak véleményt, legyen szó egyes személyekről vagy magáról a játékról. Ott voltam, mert azt gondolták a szervezők, rendezők, hogy ennek a pasinak a jelenléte érdekes lehet. Én viszont a megélt élményeim alapján tudok beszélni a történtekről – kezdte lapunknak. 

Nekem pokoli volt megélni – hiszen sokkal hosszabb időre készültem –, hogy egy tőlem független dolog miatt kellett megválnom a Farm VIP-tól. 

– Nem tudtam mit csinálni, mert a szervezetem így reagált a túlterhelésre. Az orvosok először egy mélyvénás trombózisra gyanakodtak, ami önmagában is már komoly dolog, aztán kiderült, hogy egy pangó folyadék okoz újabb problémákat a lábamban, ami gátolja a keringést. Amennyiben ez nem tud eltávozni, műtétre kerül sor, vagy a legrosszabb esetben elhal a végtag, és elveszíthetem a lábamat. Az előre vetített lehetőségektől pedig igenis megijedtem, elmondták, amennyiben nem jegelem, és nem pihentetem minimum 10-12 napon keresztül, ezekkel következményekkel számolnom kell. 

A kórházban töltöttem az éjszaka jelentős részét, reggel érkezett meg a producer, vele közösen hoztuk meg a döntést. 

– Én is úgy gondoltam, nincs értelme, hogy közel két héten át fölpolcolt, jegelt lábbak csak feküdjek, ezzel gátolva a versenytársaim előrejutását – mesélte érdeklődésünkre.

Rékasi Károly
Csapattársaira is alaposan ráijesztett (Fotó: TV2)

„Annyi mindent éltem túl, hogy nem ijedek meg a legrosszabbtól sem”

Rékasi Károly először nem vette komolyan a jeleket, ugyanúgy végezte a termelési feladatban rábízott munkákat, ahogy azt mindig is tette. Mindaddig, míg versenytársai hívták fel a figyelmét, valami nincs rendben a lábával.

Amikor a napi feladat után összeült a csapat, egyikük kérdezett rá, látom-e, hogy másfélszeresére duzzadt az alsó lábszáram. A lányok és Zsolti gazda unszolására vállaltam, hogy bevigyenek a kórházba. Bevallom őszintén, összeomlottam a diagnózis hallatán – fűzte hozzá.

A színművész nem csak a műsorkészítőkre és a csapattársaira, hanem hazaérkezése után a feleségére, Pikali Gerdára és gyermekeire is alaposan ráijesztett.

Nem kicsit kapott frász a családom. Féltem, hogy ők majd ehhez mit szólnak. 

Annyi mindenen vagyok túl, annyi mindent éltem túl, hogy nem ijedek meg a legrosszabbtól sem. De látni azt, hogy a számomra fontos embereknek mit okozott ez az egész, szívszorító volt. Mellém álltak, nem estek kétségbe. A fiam szállított rendszeresen kontrollvizsgálatokra, még csak véletlenül sem hagyta, hogy félrevetítsek az állapotommal kapcsolatban. Ott volt bent, és ő kérdezte a vizsgálatot végző szakorvost. Elképesztő volt! Én már a tíz nap letelte előtt úgy éreztem, tudok járni, de figyelmeztettek: tilos. Ekkor Zsigmond azt mondta: »Édesapa, kezdj el járkálni, és tedd a dolgodat, de tudd, hogy én semmiben nem leszek a segítségedre a továbbiakban, amennyiben bármi lesz a következménye.« Nem volt más választásom, komolyan kellett vennem, és szót fogadtam az utasításoknak – emlékezett vissza.

Rékasi Károly
A rehabilitációnak köszönhetően mára felépült (Fotó: TV2)

Újra a régi

Azóta több hónap telt el, és a rehabilitációnak köszönhetően Rékasi Károly felépült. Olyannyira, hogy bele is vetette magát a munkába.

Október közepén a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban egy zenés vígjátékot kezdtem próbálni. Táncolni is fogok, még ha ez kicsit hiányzik is az én személyiségjegyeimből – mondta mosolyogva. – A tánchoz megközelítő mozgásformák elvégzésére is most már képes vagyok. 

Sikerült kilábalni, de tényleg ijesztő volt. Ma is úgy érzem, jól döntöttem, amikor kiléptem a játékból. 

– Közben egy kiváló magyar nagyvállalkozó segítségével 40 iskolába juttathatom, utaztathatom el a Petőfi Sándor emlékműsoromat, amit négy alkalommal játszottunk. Eddig 1610 gyerek látta. Az utazás a véremben van, mint ahogy a tervezés is, nem ijedek meg a fizikai terheléstől – mondta.

Rékasi Károly
Annyira feldagadt a lába, hogy nem bírt lábra állni Fotó: TV2

Rékasi Károly csak 13 napot töltött a farmon, amit tanulságként élt meg.

Megkaptam a kérdéseimre a válaszokat. 

Azért vágtam bele, hogy legyen fogalmam, hogyan készül egy reality. Találkoztam számomra tetsző, és kevésbé nem tetsző dolgokkal. És talán a legfontosabb: „Rékasi, fogadd el azt, hogy nem csak a te álláspontod lehet igaz. Nincs kizárva, hogy a másiké a helyes! – mondta el a leszűrt tanulságokat a színművész.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17007631_auto_resized.png
origo.hu

Oroszország kemény üzenetet küldött a NATO-nak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25517_resized.jpg?avcount=1709311813
origo.hu

Kulcsár Edina megszólalt a negyedik babáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17001176_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ki képes ilyesmire?” – elképesztő, amit Sydney van den Bosch-sal tettek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17007241_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Magyarország megszállásáról értekeztek Ukrajnában (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25523_resized.jpg?avcount=1709311813
origo.hu

Észbontóan dögös képek készültek Palvin Barbiról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17004217_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 1.: az Ikrek szerencsés, a Bak fontos híreket kap

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17007595_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ilyen videót még nem láttál: így hajt haza a székely Tesla négy láda Csíki Sörrel!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25467_resized.jpg?avcount=1709311813
life.hu

A stressztől is felborulhat a menstruációs ciklusod ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25394_resized.jpg?avcount=1709311813
she.life.hu

Így szüntette meg a cikluszavaromat a barátcserje ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16996425_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Új partnere van Tóth Gabinak: magyar sztár oldalán kezdi újra

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/l9JB71srBQTnIeE2uYI66z3vrHY1tqXhU_cry0f_6XI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JlYzIxNmVlM2M4OTQ2N2RiOTgxMDFmMTE0ZGVkYWNj.jpg
Vita

„Mokkát soha nem nézek, főleg hogyha benne vagy” – Megfagyott a levegő a TV2 stúdiójában, keményen beszóltak Istenes Lászlónak – Videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/g3azVJpcJ0VZehnQUrW5hB6KRJQ_rEB8ciO_L8WkoIs/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRhNzBhNDY2MzRkYzQyMTQ5NmJlNjJjZjhhMTY4NTNk.jpg
Romantika

Bangkok után újabb luxushotelben pihen Berki Mazsi: ennyibe kerül a thaiföldi romantika