BÖRTÖN

Aggasztó hírek a börtönből: Tovább romlott Galambos Lajos állapota

Buster

Létrehozva: 2023.11.30.

A trombitaművész hét hónapja kezdte meg a rá kiszabott 3 év 6 hónapos börtönbüntetését a baracskai börtönben, ahol azóta sem hagyta el a betegszobát. Ügyvédje most újabb rossz hírt közölt…

Baracskán végül nem időzött sokáig a közműlopás és vesztegetés miatt 8 hosszú évnyi bírósági kálvária után jogerősen elítélt trombitás, hiszen egészségi állapota nem tette lehetővé, hogy egy cellában, rabtársai között élje a szigorú mindennapokat. Galambos Lajost egy alapos orvosi vizsgálat után a berettyóújfalui börtönkórházba szállították, ahol azóta is ápolják.

Galambos Lajos
Galambos Lajos állapota nem javul... Fotó: Szabolcs László

Jól látható, hogy romlott az állapota”

Lajcsi ügyvédje mindent elkövetett annak érdekében, hogy védencét hazaengedjék, vagyis a büntetését az úgynevezett házi ápolás keretein belül tölthesse, a kérelmet végül elutasították. A börtönben töltött hónapok alatt folyamatosan aggasztó hírek érkeztek a zenészről. Kiderült, hogy gyakorlatilag a mosdóba sem tud kíséret nélkül kimenni és szilárd táplálékot nem tud magához venni, ami miatt egészségtelen mértékben lefogyott. A Bors megkereste Galambos ügyvédjét azt remélve, hogy végre jó híreket kaphatunk a büntetése nagyobb részén már túllevő Lajcsiról, de nem így lett… 

 Örömmel mondanám, hogy ügyfelem egészségi állapota javult, de sajnos ennek éppen az ellenkezője igaz. 

– Jól látható, hogy romlott az állapota, de nem szeretném részletezni, hogy mindennek mik a pontos jelei. Ugyanakkor azt nem tudom megmondani, hogy ez az egészségügyi helyzet, milyen módon befolyásolja majd Galambos Lajos fogvatartásának módját, vagy idejét – kezdte lapunknak dr. Csontos Zsolt, aki röviden beszélt az ország trombitásának lelkiállapotáról is.

A rácsok mögött nem igazi a karácsony Fotó: bv.gov.hu

A legnehezebb hetek várnak rá a rácsok mögött

Lajcsi mentális állapota hullámzó, hiszen érthető módon aggasztja a betegsége és az a tény, hogy nem javul, sőt romlik az állapota. Ugyanakkor vannak napok, amikor mindezek ellenére is bizakodó, nagyon erős és tervekkel telve tekint a jövőre – tette hozzá az ügyvéd, aki nem titkolta azt sem, hogy nehéz időszak kezdődik ügyfele és természetesen minden más rab életében, hiszen az ünnepek nem igazán meghitten telnek a rideg börtönfalak között. Galambos Lajos rengeteg erőt merít abból, hogy a lehetőségekhez képest folyamatos kapcsolatot tud tartani a szeretteivel. Ugyanakkor tart attól, hogy a december hónap még az eddig eltelteknél is nehezebb lesz számára, hiszen az ünnepi időszak és különösen a karácsony nagyon nehéz minden fogvatartott számára – árulta el dr. Csontos Zsolt. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek