Panoptikum

Zámbó Árpy: Sokkolt, amikor megpillantottuk életnagyságban Jimmyt

Szabó Andrea

Létrehozva: 2023.05.24.

London, New York, Bécs után Budapesten is megnyitja kapuit a világsztárok élethű szobrait bemutató kiállítás, ahol olyan magyar legendák is helyet kaptak, mint a Király, Zámbó Jimmy!

Történelmi személyiségek, politikusok, hollywoodi sztárok és magyar hírességek életnagyságú szobrait csodálhatjuk meg a budapesti Madame Tussauds múzeumban, mely május 25-én nyitja meg kapuit a nyilvánosságnak. Az ezt beharangozó sajtóeseményen kiderült, hogy az 50 viaszfigura egyike nem más, mint Zámbó Jimmy. A Zámbó család tagjai megilletődve vettek részt az eseményen.

Árpy, Tihamér és Sebastian a szobor mellett Fotó: Ripost

 

 – Sokkolt, amikor megpillantottuk életnagyságban a bátyám! 

Eltelt 23 év, mi fotókból, emlékekből idézzük fel az arcát. Beléptünk, és egyszer csak itt volt életnagyságban előttünk. 

– Nagyon büszkék vagyunk, meghatározó pillanat ez, hogy a bátyám benne van egy világhírű múzeum kiemelt helyén – kezdte meghatódva a Borsnak Zámbó Árpy.

Más szemszögből nézi Jimmy alakját

Az élmény meghatározó és megrendítő is egyben a család számára, ami azonban a hasonlóságot illeti, Árpy így fogalmazott:

– Köszönjük az alkotóknak, akik sokat fáradoztak, hogy megformázzák ezt a szobrot. Összességében nem rossz, de én más szemszögből nézem. Eg- két vonás szerintem nagyon hajaz rá, de mégsem jön vissza teljesen az a kép, ahogyan én emlékszem a bátyámra. Miért hazudjak? Mindenesetre nagyon szépen sikerült és egy méltó emléket állít Jimmynek – osztotta meg gondolatait őszintén a Borssal.

Ferenc Pápa, István király és Palvin Barbi

A kiállítás világszínvonalú és lenyűgöző, helyet kapnak itt Oscar-díjas színészek, mint Tom Hanks, de olyan fiatal magyar tehetségek is, mint Palvin Barbi, vagy maga az Iron Lady, azaz Hosszú Katinka. Ferenc pápa szobra pedig örök emléket állít az idei magyarországi látogatásának.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek