Család

Kozso lányának vallomása: Apukámmal nem alakult ki igazi apa-lánya kapcsolat

S.M.

2022. augusztus 17. szerda 03:00

Híres szülei munkája miatt Amanda Ardens-nek nem átlagos gyermekkora volt. Míg mások az édesanyjuktól és édesapjuktól látják a családi mintát, számára nagyszülei adták meg a biztonságot. Édesapjával nem alakult igazi apa-lánya kapcsolat, de teljes értékű életet él feleségként és édesanyaként.

Forrás: Amanda Ardens

Amanda Ardens örökölte szülei, Kozso és Kádár Mónika művészi tehetségét. A napokban debütált magyar nyelven első könyve, ennek kapcsán adott interjút a Borsnak. Mandy mesélt a gyerekkoráról, hogyan élte meg híres szülei válását, és azt is elárulta, nagyszülei segítettek a nevelésében, míg anyja és apja a karrierjét építette. A családi mintát így főleg a nagyitól és a nagypapától látta.

Amanda Ardens
Első könyvének már a folytatása is elkészült  Fotó: Amanda Ardens

Édesanyámhoz mindig közelebb álltam”

Amanda csupán hároméves volt, amikor Kozso és Kádár Mónika felbontották a házasságukat. Ő ugyan az édesanyjával maradt, ám szülei munkája miatt rengeteget volt a nagymamáéknál.

Állandóan dolgoztak apukámék, sokat voltak távol a fellépések miatt, kevesebbet kaptam belőlük, mint egy átlagos családban élő gyermek.

 Épp ezért a biztonságot a nagyiék adták meg számomra. Mindenben támogatták a szüleimet, hogy ki tudjanak bontakozni a művészetükben. Engem is arra neveltek, hogy éljem meg az álmaimat. Tőlük láttam az erős családi mintát – kezdte a Borsnak Amanda.

Bár már nem éltek együtt híres szülei, édesapjával, Kozsóval tartották a kapcsolatot.

– Gyerekként gyakran elvitt a koncertjeire, többször voltunk külföldön, és életemben először vele jártam Amerikában. A nyári szünetben sok időt töltöttünk együtt, de az évek alatt – ahogy kezdtem serdülni – ez megváltozott. Édesanyámhoz mindig közelebb álltam, vele beszélek meg mindent. Apukámmal nem alakult ki az az igazi apa-lánya bensőséges kapcsolat. Az iskolában is mindig tartottam az előítéletektől, hogy másnak látnak, mert „sztárgyerek” vagyok. Nem szerettem volna, ha pont az apám miatt szeret, vagy utál meg valaki, vagy hogy bármilyen előnyre tegyek szert miatta. Én a saját lábamon, a saját erőmből akartam az utamon haladni és elérni a céljaimat – fűzte hozzá a tehetséges írónő.

Amanda Ardens és édesanyja, Kádár Mónika
Édesanyjával, Kádár Mónikával  Fotó: Amanda Ardens

Édesapját lelkileg erősítette agyvérzése után

Kozso 2014-ben kapott agyvérzést, egy ideig mesterséges kómában tartották. Amanda ez idő alatt amiben tudott, édesapja segítségére volt. Nehéz időszak volt nem csak neki, hanem az egész család számára.

– Egy gyereknek a tudat, hogy elveszítheti bármelyik szülőjét, szörnyű érzés, nagyon fájt nekem. Ő erős ember, büszke vagyok amiért rengeteget küzdött és dolgozott azért, hogy felépüljön. Óriási dolog, ha egy sztrók után valaki újra megtanul beszélni és járni. Én lelkileg próbáltam segíteni. Mindvégig a küzdést és a gyógyulni akarást láttam benne. Sokat beszélgettünk akkor telefonon, igyekeztünk a családdal közösen erőt adni neki a gyógyuláshoz – emlékezett vissza a szörnyű időszakra Kozso lánya.

Kozso és lánya, Amanda Ardens
Kozso és lánya között sosem alakult ki igazi apa-lánya kapcsolat, Amanda ugyanakkor mellette volt a sztókja után  Fotó: TV2

Örökölte szülei művészi vénáját

A vér nem válik vízzé – tartja a mondás. Ez igaz Amandára is. Bár örökölte szülei művészi vénáját, és ügyvédnek készült, végül kommunikációs, PR-reklám-marketing szakon diplomázott. Egyelőre még a végzettsége szerint dolgozik, viszont az az álma, hogy felhagyjon a civil munkával, és kizárólag íróként tevékenykedjen. Tavaly szeptemberben jelent meg első könyve Amerikában – amely a tengerentúlon már óriási sikert aratott –, most viszont magyar nyelven, Szexidők címmel itthon is kapható. Nagyon sok ötlete van még, amit szeretne megvalósítani. A Borsnak elárulta, könyvét részben szülei válása ihlette.

Anna története is részben arról szól, hogyan éli meg egy anyuka a válását.

 Nagyon tisztelem azokat a nőket, akik egyedül nevelik a gyermeküket. Én ezt egészet közelről láttam anyukám által. Szeretném a saját házasságomban is megteremteni azt a fajta biztonságot, amit a nagyszüleimtől láttam, és mindent megadni a gyermekemnek. Most leszünk tízéves házasok a férjemmel, és van egy kislányunk. Együtt sikerült, olyan életet élünk, amit megálmodtam magamnak – jelentette ki.

Amanda Ardens
Amanda ma már egy kislány boldog édesanyja  Fotó: Amanda Ardens

– A szexualitást, Anna érzelmi hullámvasútját is megjelenítem, hogyan tud a mindennapokban a szerelemmel nőként egyedül érvényesülni. Nem csak az erotika, hanem a mély lélektana is fellelhető benne: honnan hová érkezik meg. Részben feldolgoztam azokat az érzéseket, amiket gyerekkoromtól megéltem. Eljátszottam a gondolattal, ha elvált szülőként nevelném a kislányomat, az milyen lenne. Az erotika fontos része az életünknek. A visszajelzések alapján azt érzem, sikerült megérintenem az embereket – mesélte érdeklődésünkre Amanda.

Amanda Ardens
Amerikában egy éve jelent meg a Szexidők című könyve, ami ma már Magyarországon is kapható  Fotó: Pataki Vukov Ágnes
https://cdn.borsonline.hu/2021/09/0Uim4-luocDQ1r-BGBsyhdCh9kWKiboIZ_GJ9lGFMw0/fill/276/155/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjI3NWJhY2I2NzQyOTJiMjYxMTYwMjk2YmRmZjAy.jpg
Ezt ne hagyd ki!

Kozso és Nyertes Zsuzsa is csak a szerencsének köszönheti, hogy nem vesztette életét

<p>Húsz évvel ezelőtt ezen a napon, szeptember 11-én csapódott a New York-i ikertornyokba két utasszállító repülőgép. Az összehangolt terrortámadás alapjaiban változtatta meg a világot és 2996 ember vesztette életét. Nem sokon múlt,...

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15183523_auto_resized.jpg
origo.hu

Sokaknak gyanús Kulcsár Edina terhessége, most reagált

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/9054_resized.jpg?avcount=1664921408
origo.hu

Napi 24 órában, nyolc kamerával közvetíti életét a pornósztár! 18+

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15185248_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Agyonvertek két tinilányt a rendőrök, brutális körülmények közt haltak meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15181974_auto_resized.jpg
vg.hu

Még ki sem értek a frontra, máris hat orosz besorozott katona halt meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15181871_auto_resized.jpg
metropol.hu

Közel 2 millió dollárért vett magának álomvillát a magyar dollárbaloldal főnöke

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15183357_auto_resized.jpg
vg.hu

Mi a teendő, ha nem kaptunk népszámlálási levelet? Így kérheti a kódot!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/9059_resized.jpg?avcount=1664921408
origo.hu

Napokon belül halálra ítélhetik a nőt, aki barátnője hasából vágta ki gyerekét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15181857_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

7 zöldség és gyümölcs reggelire, ha nem szeretnél kenyeret enni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15183217_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyomorforgató felvétel készült egy budapesti kínai étterem konyháján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8976_resized.jpg?avcount=1664921408
borsonline.hu

LEGO Kiállítás Nyereményjáték! Elmondjuk, mit kell tenned!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15183978_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meseszép fotón mutatta meg gyermekét Radics Gigi: Ilyen gyönyörű a kis Bella

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15184527_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Látta valahol? Megkéseltek egy férfit Erdőkertesen, nagy erőkkel keresik a tettest

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/10/J0BV5mgFmvIMjG_oAjwJHH66A_8eYN4aJb7dx6Xj5n4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiNWEwMWI5ZGNlYTQzNmI5MWIyODFlMGI3NTYzZDll.jpg
Aggodalom

Aggódnak a pályatársak Máthé Erzsiért

https://cdn.borsonline.hu/2022/10/kDCrMj5BG1PGpqbawbGfl829HxQI926jsNfPXfsSIzk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBkYzc2NjQ5ZWY0NjQ2MDA5YjU3ZDczMmNhM2I4ZmZm.jpg
Balhé

Durván visszautasította Harry herceg Vilmos békülési ajánlatát, két szóval rázta le