Család

Ambrus Attilát rendszeresen verték gyerekként, ő sosem emelne kezet sajátjaira

2022. június 25. szombat 03:00

A legnagyobb öröm, de legalább ennyi bosszúsággal is jár a gyereknevelés – vallja Ambrus Attila azóta, hogy édesapa lett. Lánya, Anna már három és fél éves és éppen most lépett be a dackorszakba, ami nem várt kihívások elé állítja az egykori bankrablót. Nem szégyelli, van, hogy beletörik a bicskája a feladatba.

A gyereknevelés még egy sokat megélt férfiembert is megvisel, hiszen sokszor eszköztelennek érzi magát a szülő. Ambrus Attila és felesége, Réka is ugyanolyan nehézséggel küzd, mint bármelyik család: Annával, a három és fél éves kislánnyal nehezen lehet boldogulni, hiszen belépett a dackorszakába.

A nagyobbik gyerekemmel nem igazán bírok! – kezdte nevetve Attila a Borsnak. – A minap Székelyföldön hideg volt, szerettem volna, ha nem fázna meg. Megkértem, vegye fel a cipőjét, de ő vagy hatszor körberöhögött. Nyilván ilyenkor bepöccenek, de kezet sosem fogok rá emelni! Erre megesküdtem magamnak. Ma már megpróbálok higgadt maradni, de nagyon nehéz… – sóhajtott a Viszkis. – Így nem marad más választásom, mint a fenyegetés: a minap azt mondtam neki, hogy ki fogom kötözni egy fához, és majd jön a medve, ami felneveli, ha így folytatja tovább – avatta be lapunknak a trükkjeibe Attila, majd hozzátette, hogy ő túlságosan hányattatott gyerekkort élt meg, ezért bármennyire is eluralkodik rajta a feszültség, minden erejével azon van, hogy uralja azokat.

 

„Nincs az a pénz!”

Fontosak a gyökereim, de azt is látom, hogy milyen hagyományt nem folytathatok tovább.

Kiskoromban rendszeresen vertek, de én soha nem leszek képes ilyet tenni, nincs az a pénz! Nem verekszem, inkább megkérem a feleségem, hogy üssön rá ő Anna fenekére – folytatta Attila, aki nemrég családjával Erdélybe utazott, hogy meglátogassák az édesanyját és találkozzanak a külhoni barátokkal.

Felesége, Réka 20 évvel fiatalabb Fotó: Bors

Messzi Mama

A gyerekek csak „Messzi Mama” néven emlegetik Ambrus édesanyját, akivel ma már szorosabb a kapcsolata, hiszen rendszeresen tartják a kapcsolatot telefonon, és a gyerekek is többször találkoztak már nagyival. Az erdélyi látogatás után Attila édesanyja is éppen náluk vendégeskedik.

– Másfél éves voltam, mikor faképnél hagyott minket az anyám és beállt egy vallási gyülekezetbe. Amikor az esküvőmre meghívtam, és nem jött el, végérvényesen megszakítottam vele a kapcsolatot. Majd eltelt jó pár év, és a gyerekeim érdekeit figyelembe véve úgy döntöttem, elásom a csatabárdot, szükségük van a nagymamájukra – mondta a keramikus.

Kibékültek édesanyjával, akivel 50 évig nem beszéltek Fotó: Bors

„Apát miért zárták be?”

A legnagyobb félelmem, hogy egyszer a fejemre olvassák a gyerekeim, hogy miket tettem – vallotta be Ambrus Attila, aki mindenkitől bocsánatot kért, és úgy érzi: megkapta büntetését. A gyermeki, vagy később a kamaszkori kendőzetlen őszinteségtől azonban jogosan tart.

– A gyerekek a mi tükörképeink. Én szembenéztem már a sajátommal, de azzal még nem, hogy ők később mit gondolnak majd rólam – mesélte félelmét a jövőről a családfő, bizakodva abban, hogy humorral előbb-utóbb minden régi gazságnak el lehet majd ütni.

A Viszkis nagyon szeret apa lenni, de érzi a nehézségeit is Fotó: Ripost

Az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, de a jelenben nagyon igyekszem a legjobbat kihozni magamból, hogy Anna és Magor ne szenvedjen semmiből hiányt. Később, majd 30 év múlva kiderül, hogy csináltam a dolgom – zárta le kedélyesen a beszélgetést Ambrus Attila, aki most kerámiaművészetéből tartja fenn családját, és készül a balatonboglári szüreti vásárra, ahol augusztus 16-20-ig lehet vele találkozni a kerámiás standjánál.

Ambrus Attila jó útra tért, kerámiákat készít Fotó: Bors
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt a Mol rendkívüli bejelentése!

mandiner.hu

Steven Seagal ukrán hadifoglyok közé ment és jókorát nácizott

borsonline.hu

Szörnyű dolgok kerültek napvilágra, ezt már senki sem fogja eltűrni Meghan Markle-nak

vg.hu

Az egekbe löki a citrom és a narancs árát az uniós szigor

ripost.hu

Se bugyi, se más, teljesen meztelenül mutatja meg buja idomait a tüzes vérű színésznő

mandiner.hu

Steven Segal meglátogatott egy orosz hadifogolytábort és nácinak nevezte az ukrán erőket (Videó)

borsonline.hu

Gyászol Kovács Ákos: elcsukló hangon emlékezett meg a veszteségről

borsonline.hu

Szörnyű buszbaleset történt Budapesten, folyik a mentés

borsonline.hu

Egy emberért még küzdenek - sokkoló helyszíni fotók a budapesti buszbalesetről

borsonline.hu

Súlyos kijelentést tettek az ukránok, a háború végéről van szó

További cikkek

FLÖRT

Gáspár Zsolti férjes asszonynak csapta a szelet

Elhivatottság

A Dancing with the Stars kisembere: Akkor is mi leszünk a legnagyobbak!