Család

Exkluzív fotók: Fájdalmasan sokat várt erre a karácsonyra Tóth Gabi és Krausz Gábor

Létrehozva: 2021.12.24.

Az énekesnő és férje, Krausz Gábor most először töltik nagy családi körben a szentestét. Két éves kislányuknak, Hannarózának egy felejthetetlen közös karácsonyt szeretnének varázsolni.

Ritkán ad közös interjút Tóth Gabi és Krausz Gábor, a sztárpár azonban a Borssal kivételt tett: együtt nyilatkoztak az idei, minden szempontból különleges karácsonyukról. A beszélgetés közben exkluzív fotókat is készíthettünk a házaspárról és kétéves kislányukról, Hannarózáról.

Fotó: Bors/ Boldog Ati

Krausz: „Én főzök, Gabi énekel.”

Azt gondolná az ember, hogy az egész évi sütés-főzés után Krausznak esze ágában sem lesz karácsonykor bemenni a konyhába. De, ez közel sem így van: Gábor Michelin-csillagos séfektől tanult főzőtudományát az egész nagy család élvezheti szenteste.

– Ebben a famíliában mindenki azt csinálja, amihez ért – mondta határozottan a séf. – Vagyis a lehető legjobb megoldás az, ha én főzök, Gabi pedig énekel. Már megpróbáltunk néhányszor szerepet cserélni, de nem jött be – nevette el magát Krausz Gábor. 

Fotó: Bors/ Boldog Ati

Gabi is mosolygott ezen, de azért próbálta védeni a mundér becsületét: – Tudok én sütni és főzni is! Volt idő, amikor kénytelen voltam ezt gyakorolni, heti rendszerességgel. Az igazság azonban az, hogy amióta megismertem Gábort, zavarban vagyok a konyhában. Pedig sosem éreztette velem azt, hogy béna lennék, de akkor is! Ha valakinek ilyen kiváló séf a férje, mint az enyém, nem szívesen ragad fakanalat. Most már azt is elrontanám, amit eddig tudtam, tehát jobb a békesség.

Mindenkit háromszor oltottak

A kérdésre, hogy hol és hogyan töltik a szentestét, egymás szavába vágva válaszoltak. 

– Még sosem volt olyan közös ünnepünk, mint amilyen a mostani. Együtt lesz az egész nagy család. Gábor szülei, Vera és a párja, Zoli, az ő szülei, a mi szüleink, Palkonyán. Leszünk legalább húszan. Nagyszülők, szülők, gyerekek, három generáció. Csodálatos lesz!  áradozott Tóth Gabi, majd így folytatta: – Most, hogy mindenkinek meg van mind a három oltása, újra magunkhoz ölelhetjük a szeretteinket. Fájdalmasan sokat kellett erre várni. Tavaly, a pandémia miatt sajnos nem lehettünk mind együtt, hiszen féltettük a család idősebb tagjait. Ezen a gyönyörű ünnepen azonban minden másképp lesz.

Fotó: Bors/ Boldog Ati

Fiúk főznek a nagyik helyett

– A konyha az enyém és Zolié! – vetette közbe Krausz Gábor. Amikor azt kérdezzük tőle, hogy szerinte a nagymamák beletőrödnek-e abba, hogy a fiúk főzzenek, így felelt:

– Lakat lesz a konyhaajtón! Elkészítjük a klasszikus karácsonyi ételeket, töltött káposzta, halászlé, sült húsok, francia saláta, kaszinótojás. Aztán ha ezek készen vannak, Zolival kiéljük a kreativitásunkat, és indulhat a móka. Ez nyilvánvalóan nem hagyományfogásokat fog eredményezni ... Egyébként a nagyiknak lesz éppen elég dolguk, majd kergetik Marikát a házban.

 Az első igazi karácsony

Tóth Gabi katolikus, Krausz Gábor, édesapja révén zsidó származású, a nagypapája rabbi volt. A párostól arra próbáltunk rákérdezni, hogy ez a hitbéli különbözőség okoz-e problémát közöttük, de ők csak hasonlóságokat találtak. 

– A szeretet ünnepe mindkettőnknek ugyanazt jelenti – mondta Gabi, aztán Gábor kéri el a szót: – Nekem életemben először lesz családos emberként karácsonyom. Édesanyámat korán elvesztettük, a rokonaim jórésze pedig már rég elköltözött Izraelbe. Majd tíz évig külföldön dolgoztam, és mindig a vendéglátásban. Nekem csak olyan karácsonyaim voltak, amiket munkával töltöttem, majd hulla fáradtan lerogytam egy asztalhoz, ettem és már aludtam is… 

Fotó: Bors/ Boldog Ati

Amikor összejöttünk Gabival, az első karácsonyunkat kettesben töltöttük, mai napig emlékszem, hiszen nagyon romantikus volt. A második közös karácsonyunk előtt három héttel született meg a kislányunk, egy csecsemővel pedig esélyünk sem volt a közös családi ünnepre, ráadásul a pandémia kellős közepén nem is találkozhattunk a szeretteinkkel. Egyszóval, nekem még nem volt olyan szeretet ünnepe, mint amilyen a mostani. Együtt, nagy családi körben, a saját gyermekemmel. Csodálatos belegondolni is – tette hozzá meghatódva.

Fotó: Bors/ Boldog Ati

„A problémák szorosabbá tették a kapcsolatunkat”

A pandémia idején sem Gabi, sem Gábor nem tudott dolgozni. A fiatal házaspár egy csecsemővel, a lakásba szó szerint bezárva élt hónapokon át. Ez az időszak a nehézségekkel együtt is összekovácsolta őket. 

– Nem mondom, voltak nehéz pillanataink – mesélte Gabi – Bevételünk nem volt, feléltük minden megtakarításunkat. Sosem panaszkodtunk, nem beszéltünk erről senkinek. A mi problémánk, majd megoldjuk, ez a dolgunk. Volt, hogy Krausz ment el egy napra otthonról, mert elege lett, volt, hogy én kértem meg, hogy hadd maradjak egy kicsit egyedül a babával… De aztán mindig visszataláltunk egymáshoz. A problémák szorosabbá tették a kapcsolatunkat. Ez is azt bizonyítja, hogy ha szeretettel fordulunk egymás felé, akkor minden akadályt képesek vagyunk legyőzni.

Fotó: Bors/ Boldog Ati

Szenteste a család éjféli misére megy. A Máriagyűdi Kegyhelyre zarándokok sokasága látogat el az év minden napján, az énekesnő is ezen a szent helyen szeretne feltöltődni. 

– A hitem megélése nagyon fontos számomra, karácsonykor az éjféli mise pedig egy rendkívül különleges élmény. Azoknak is ajánlom, akik egyébként nem járnak templomba. Felemelő érzés, szó szerint átéled azt, hogy megtisztul a lelked, az égiek jelenléte szinte tapintható. Azt gondolom, ráfér a világra a megtisztulás, az elfogadás és a szeretet megélése.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088434_auto_resized.png
origo.hu

A TV2 házaspárja váratlanul különvált

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26456_resized.jpg?avcount=1711702510
origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17087833_auto_resized.jpg
vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090033_auto_resized.png
metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091212_auto_resized.jpg
vg.hu

Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26457_resized.jpg?avcount=1711702510
origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17075627_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Tuti trükk a főtt tojás pucolásához: így biztosan nem ragad a héjhoz a fehérje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076634_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711702510
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088538_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő, babahírt közölt máris a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/5B4yKCVhgEuLxSc3tPm_mj3dRxekpu-gGA6ZbniqTWk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhlMmYzYWQ4NjNjMDRiNGViYmU5OTViOTRjZjI3NTYy.jpg
Vonzalom

Megcsalásnak számít? Ezt tette felesége háta mögött a TV2-es egy másik nővel