Celeb

Kiderült, kire hagyta 200 milliós lakását Csűrös Karola

Bors

2021. december 9. csütörtök 04:00

<p>A színésznő hagyatéka a számtalan tévés és színpadi ereklye mellett egy angyalföldi, Dunára néző, örök panorámás ingatlan, melynek piaci értéke megközelíti a 200 millió forintot. Csűrös Karolának nem született gyermeke, vér szerinti rokona nincs, az öröksége a jog szerint Horváth Ádám unokáira szállna. Ha nem rendelkezett volna másképp...</p> <p></p>

Forrás: Bors Archív

Csendben aludt el november 24-re virradó reggelre az ország egyik kedvenc színésznője, Csűrös Karola. A színésznő 85 éves korában távozott közülünk, fájdalmas űrt hagyva maga után a színházszerető és a Szomszédok című teleregényért rajongó követőiben. A színésznő testét a hozzá minden nap járó ápolója találta meg.

Karcsi (így nevezték a barátai – a szerk.) szomszédai jól ismerték a híresség mindennapjait, tudták, hogy hány körül érkezik az ápoló és, hogy milyen rendszerességgel jelenik meg a bejárónő is, aki nem csak a lakást tartotta tisztán, hanem az évek alatt igen jó barátságot is kialakított a színésznővel.

– Nagyon jól kijöttek egymással, amolyan anya-lánya viszonyban voltak már nagyon hosszú ideje – mesélte a Borsnak az egyik lakó, aki nem kívánt névvel nyilatkozni. Őszintén szerették egymást, a kapcsolatukban szó sem volt anyagi érdekekről, egy idő után mégis elkezdte mondogatni Karcsi, hogy mivel ez a hölgy áll hozzá a legközelebb érzelmileg, azt szeretné, ha a halála után ő kapná meg a lakást örökségül. Bár nagyon szerette Ádám unokáit, mégis így rendelkezett

Lapunk birtokába került információk szerint Csűrös Karola nem csak szóban hagyta meg, hogy a halála után ki mit örököljön, hanem írásban is, ami a joggyakorlat szerint érvényes végrendeletnek számít, és ebben az iratban bizony tényleg a szeretett bejárónő van megnevezve örökösül, és nem a színésznő elhunyt férjének rokonsága. A pletykák szerint a család nem teljesen elégedett a testamentummal, szerintük nem életszerű, hogy egy ilyen komoly értékkel bíró ingatlant a volt tulajdonosa csak úgy oda ajándékozzon valakinek, aki nem tagja a családnak és "csak" az elmúlt években sodródott a színésznő mellé.

Biztosan nem lesz könnyű megegyeznie majd a családnak és a jóbarátnak, még annak ellenére sem, hogy a felek inkább a békére törekednek – mondta a házban lakó. – Ádám családja és a bejárónő is nagyon kedves emberek, egyikük sem olyan harácsolós fajta, akit csak a pénz érdekel. Mindannyiukat megrázta Karcsi halála, bár tudták, hogy nagyon rossz fizikai és inkább lelki állapotban volt, bíztak benne, hogy egy kis időt még itt marad és vidámmá teszi a mindennapjaikat. Karcsi nagyon vicces volt, nem ismerek olyan embert, aki nem érezte volna jól magát a társaságában – fejezte be a házban lakó.

A hagyatéki eljárás a tapasztalatok szerint hosszú hónapikig is eltart majd, pláne, ha jogvita alakul ki a felek között. Hogy végül ki veheti birtokba a színésznő egykori otthonát, az csak a jövőben derül ki. Bárkié is lesz, hiába a gyönyörű környezet, hiába a Dunára néző örök panoráma, ez a lakás többé nem telik meg élettel úgy, ahogy Ádám és Karcsi annak idején megtöltötte.

A férje elvesztésébe betegedett bele

A Bors elérte telefonon Pásztor Erzsit, Karola egykori jóbarátnőjét. A művésznő halálának napján így nyilatkozott:– Úgy csinált, mintha minden rendben lenne, pedig közel nem így volt. Nem volt jól. Ádám halála után feladta. November hatodikán voltam nála Tóth Enikővel a születésnapja alkalmából, az volt az utolsó találkozásunk. Szörnyű állapotban jöttem el tőle, mert engem nagyon megviselt az akkori állapota. Kereste a szavakat, de nem nagyon tudott kommunikálni. Önmagát zárta be a négy fal közé. Reggel, az unokahúga telefonált, tőle tudtam meg, hogy elment. Azonnal kitört belőlem a sírás, de lehiggadtam, és tudomásul vettem, hogy ez így volt jó, ahogy ő létezett, az már nem volt élet.

További cikkek

Válás

Kiakadt Kulcsár Edina elhagyott férje: Mérhetetlen harag van bennem!

Szakítás

Újabb fordulat, Kulcsár Edina friss szerelme is elhagyta a családját

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 18.: fontos kérdéseknek a végére teszünk pontot, lelkileg megújulunk

ripost.hu

Nem búslakodik az Exatlon kiesője: tűzpiros bikiniben mutatta meg a testét

origo.hu

Elrettentő díjemelés jön egy hazai autós szolgáltatásban

mandiner.hu

The Spectator: az Orbán Viktor elűzésére tett próbálkozás darabokra hullik

kisalfold.hu

Gyalogost gázolt a vonat Győr-Ménfőcsanaknál

origo.hu

Nem remekelt a Samsung Galaxy S21 széria

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Máthé Dominik csak egyszer nézte vissza a gólját; elárasztották ajánlatokkal

vg.hu

A gerincvelő gyulladásának egy ritka változatát okozhatja az AstraZeneca oltása

mandiner.hu

Egy fekete nő középkori sírját találták meg Csehországban

life.hu

A pletykák szerint ez a valódi oka Kulcsár Edina és Csuti válásának

vg.hu

Letartóztatták az ápolónőt, akit azzal vádolnak, hogy csak imitálta az oltás beadását

origo.hu

Karácsony Gergely: Szarok rá, hogy mi van ezeken a hangfelvételeken - videó