Celeb

Súlyfeleslege miatt már szuszogott, ezért 12 kilót dobott le Bebe: csak ezt a két ételt ette

Bors

2021. augusztus 29. vasárnap 11:00

Bebe négy hónappal ezelőtt jutott el arra a pontra, hogy sürgősen tennie kell valamit az egészsége érdekében.

Forrás: Ripost

Bebe súlyfeleslege miatt már akkor is szuszogott, ha bekötötte a cipőfűzőjét. Kitartásának és párja támogatásának köszönhetően visszakapta régi önmagát.

– Igazából nem is lefogyni akartam, hanem egészségesebben táplálkozni, és jól érezni magam a bőrömben. Összeettem mindenfélét, többek között rengeteg csokoládét. Nem foglalkoztam a súlyommal. A pandémia miatt megszűnt a színpadon való mozgás is, a kilók meg felszaladtak. 102 kiló az én magasságomhoz nagyon sok, ezt már érzi az ember. Allergiás asztmám van, amit negatívan befolyásol a túlsúly. Az elhízás a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívinfarktus egyik fő kockázati tényezője. 45 évesen nem akartam magam ennek kitenni.

Barátnője kedvéért is változtatni akart, de elsősorban önmaga miatt fogyott le.

– Bogi, a párom, aki táplálkozásszak­értő és -tanácsadó, ösztönzött arra, hogy változtassak az életmódomon. Ő volt az, aki egy kicsit keményebben odaszólt, hogy ezt így nem kellene… Huszonéven keresztül vízilabdáztam, 5-6 évig bokszoltam, de a mozgás az elmúlt másfél évben elmaradt. Igazából csak rajtam múlt, mert lusta voltam. A stúdióban való 6-8 órás ücsörgés sem tett jót az egészségemnek.

Nem méregette magát folyamatosan, de a ruháin érezte, jó úton halad.

– Egyébként alapvetően húsevő vagyok, ezért nem kellett sok mindenen változtatnom a táplálkozás terén. Annyi történt, hogy elhagytam a köretet, helyette savanyúságot eszem. A vörös húst pedig lecseréltem fehérre. Éreztem, hogy lement rólam jó néhány kiló, de hogy ennyi, azt nem gondoltam volna. Újra fel tudom venni a régi ruháimat. Ez ébresztett rá arra, hogy mennyit fogytam. Ha valaki folyamatosan a mérleget nézegetni, és az a nem a várt eredményt tükrözi, elveheti a kedvét az egésztől. Az első héten nehéz volt, hogy csak csirkét és savanyú káposztát ehetek, de az edzés nagyon segített az étkezéshez való hozzáállásomon. Most már talán furcsa is lenne a régi táplálkozást folytatni, de sajnos vissza tudnék rá állni. Az az ember vagyok, aki képes egy hét alatt 10 kilót hízni vagy fogyni.

Egy barátja unszolására kezdett el ismét mozogni.

– A leányfalui strandon találkoztam egy gyerekkori barátommal, Fülöp Gáborral, aki az ottani SilverFox vízilabdacsapatban játszik. Ő hívott el edzeni. A vízilabdacsapatban hamar befogadtak a többiek, amiért nagyon hálás vagyok. Hetente két-három alkalommal járok le, emellett futok, de az edzőterem is tervbe van véve. A jövőben figyelnem kell arra, hogy az étel üzemanyagként, ne una­lom­űzőként szol­gáljon. Ne ve­gyek csokit a benzinkúton, ne nassoljak filmnézés közben. Folytatom ezt az életmódot, aztán majd meglátjuk, fogyok-e még. Most 90 kiló vagyok, ed­dig 12 kilót adtam le. Nem akarok ál­landóan ezen görcsölni. Ha olyan kedvem lesz, néha megeszem egy somlói ga­luskát. Az édességre kicsit úgy tekintek, mint valami jutalomfalatra.

További cikkek

Válás

Kiakadt Kulcsár Edina elhagyott férje: Mérhetetlen harag van bennem!

Szakítás

Újabb fordulat, Kulcsár Edina friss szerelme is elhagyta a családját

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Már nem kell sokat várni, ekkor ér Magyarországra a havazás

ripost.hu

Nem búslakodik az Exatlon kiesője: tűzpiros bikiniben mutatta meg a testét

she.life.hu

Ha ezeket a jeleket észleled magadon, tarts szünetet az online társkeresésben

hirtv.hu

Ön szerint is a fekete párduc van rajta? Újabb, jobb minőségű videó készült - ezúttal Kerecsendnél

szoljon.hu

Elhunyt Szatmári Imre, a szolnoki gasztronómia kiválósága

origo.hu

Teleszemeteli az Edge böngészőt a Microsoft

mindmegette.hu

Heti 10 recept: itt a farsang, tarolt a szalagos fánk, de egy jó bolognaira is volt igény!

vg.hu

Letartóztatták az ápolónőt, akit azzal vádolnak, hogy csak imitálta az oltás beadását

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Máthé Dominik csak egyszer nézte vissza a gólját; elárasztották ajánlatokkal

magyarnemzet.hu

Karácsony Gergely: Sz…rok rá, mi van a hangfelvételeken + videó

mandiner.hu

The Spectator: az Orbán Viktor elűzésére tett próbálkozás darabokra hullik

origo.hu

Elárverezik a földön kívüli fekete gyémántot, az Enigmát - képek