Celeb

Álruhában bujkál Nkuya Sonia a gyerekével

GYLF

Létrehozva: 2014.05.09.

Mint egy lázálom: Európa-szerte keresik a rendőrök Nkuya Soniát, hogy kétéves kislányát Ang­liába vigyék. Az énekesnő és gyermeke bujkál, a Bors azonban kapcsolatba lépett vele. Tőlünk tudta meg: nincs kegyelem.

Hiába hozott a magyar bíróság jogerős határozatot, hogy kislányának Angliában a helye; hiába utazott haza a gyermek édesapja, hogy a határidő lejártának napján magával vigye a gyereket, Nkuya Sonia és a kétéves Annabella eltűnt.

A huszonnégy éves énekesnő ellen elfogatóparancsot adtak ki, így ezentúl bárhol, bármikor rendőrkézre kerülhet, bilincsben vihetik el. – Feltehetően európai elfogatóparancs lehet ellene érvényben, így akárhol is fogják el, őrizetbe veszik, majd hivatalos úton átadják a magyar hatóságoknak – mondta a Borsnak dr. Berényi András ügyvéd.

Mivel Sonia Magyarországon ismert, ráadásul elvileg a kislánya, Annabella is vele van, így valószínűleg meg kellett húznia magát valakinél. És ha van egy kis esze, az elkövetkezendő hetekben, hónapokban ki sem teszi a lábát rejtekhelyéről. Bárki villámgyorsan ráküldheti a rendőröket.

Sonia talán már csak a köztársasági elnök segítségében bíz­hat, ezért levelet írt Áder Jánosnak. „Aki elítélteknek tud oltalmat és kegyelmet adni, könyörüljön meg egy ártatlan kétéves kislányon, aki biztonságra és anyai szeretetre éhes!” – könyörgött a levélben Sonia. Választ egyelőre nem kapott, mi igen.

Megkeresésünkre a Köztársasági Elnöki Hivatal nem szolgált számára jó hírekkel: „… köztársasági elnök úrnak jogszabályi felhatalmazás hiányában nincs lehetősége arra, hogy az ügyben illetékes bíróságok eljárását és határozatait felülvizsgálja, illetve minősítse, azzal kapcsolatosan intézkedést tegyen vagy kezdeményezzen” – írta többek között a KEH sajtóigazgatósága.

A zsaruk egyelőre nem, mi megtaláltuk Soniát, aki tőlünk tudta meg, hogy körözik, és Áder János sem segíthet. – Nem tehetek mást, tovább küzdök a gyermekemért. Minden rendben velünk. Annabella születése óta velem van, én nevelem. Van otthona, barátai, magyar állampolgár, de a magyar bíróság szerint most mindent egyszerre kellene elvenni tőle: édesanyát, otthont, barátokat, biztonságot.

Nonszensz – magyarázta munkatársunknak a gyermekéért foggal-körömmel harcoló anya. Külföldön talán egyszerűbb dolga lenne: egy európai nagyváros forgatagában ugyanis kisebb eséllyel ismernék őt fel az utcán. Pénz nélkül azonban ez lehetetlen vállalkozásnak tűnik.

Sonia ügyvédje a jogerős határozattal kapcsolatban a Kúriához fordult felülvizsgálati kérelemmel. Ennek elbírálásáig biztosan körözik még a gyermekével bujkáló fiatal nőt.

Az apa már hazament?

Információink szerint Soniának és gyermekének Magyarországon egyelőre egyvalakitől már nem kell tartania. Erről a lány egyik közeli ismerőse tájékoztatott minket. – Úgy tudom, Mátyás, az apuka csak pár nap szabadságra utazhatott Magyarországra. Feltehetően azt gondolta, hogy hétfőn valóban megkaphatja a kislányt, és visszamehet vele Angliába.

Amit lehetett, megtett, de nem jutott a lány nyomára, így ő most már csak a távolból szurkolhat a magyar zsaruknak – mondta a Borsnak Sonia egyik, a neve elhallgatását kérő ismerőse, aki hozzátette: az édesanya nagyon bízik az emberekben, hisz abban, hogy mellette állnak, így alkalmanként éppenúgy éli mindennapjait, mint eddig. – Az utcára is kimerészkedik, igaz, azért amennyire lehet, keveset mutat meg magából – magyarázta az ismerős.

A sikertől a perekig

Nkuya Sonia 18 évesen jelentkezett a Megasztár negyedik szériájába hat évvel ezelőtt, s a döntősök közé került. Mátyást alig három éve ismerte meg, szinte azonnal Londonba költöztek, ahol két éve megszületett Annabella. Kapcsolatuk megromlott, Sonia konzuli engedéllyel szökött haza a lányával, hiszen a pici útlevelét az apja magánál tartotta. Mátyás azonban kiadatási eljárást indított a gyerek miatt, és egy nemzetközi egyezmény alapján másodfokon meg is nyerte: a bíróság szerint Annabellának Angliában a helye, hisz ott élt egyéves koráig, és az ottani bíróság hivatott majd dönteni a sorsáról.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170831_auto_resized.jpg
origo.hu

Anyaszült meztelenül nézelődik az álomnyaraló teraszán a korábbi Barca-sztár kedvese - galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27587_resized.jpg?avcount=1714441810
origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134038_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Így néznek ki ma a Dallas sztárjai – van, akire garantáltan nem fogsz ráismerni – galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174005_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Kitálalt a Liverpool legendája: karakteres vélemény a Szalah-Klopp afférról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168326_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173916_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Pokoli pusztítást végezett az orosz Szu–25-ös (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27583_resized.jpg?avcount=1714441810
origo.hu

Kiderült, együtt van-e még Krausz Gábor és Mikes Anna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173533_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Vigyázz, átverhetnek a mézédes magyar epret kínáló utcai árusok!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172631_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb válást jelentettek be: 11 év házasság után otthagyta feleségét a zenész

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714441810
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173658_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt van Tóth Andi utódja: Ő lehet Marics Peti új barátnője

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LqwcpFUScuwgn1arb8bd4-j5v-VG1CCu7MyIuIi2nAQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJhZDI1Mjc5ZjgzMTQ2NTA4NDg4MzMxNDFiZjU3Y2Y5.webp
Költözés

Miért titkolózik Gáspár Győző? Sejtelmes utalást tett rá, hova költöztek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nu78MtZk1MGSCM9DdX8Kcp3f-hdcys0Hn1LZPqErMxw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NhMWViN2Y2YTIxYTQxZDdhNjNmZDRiOTk5Yjc3NDdm.webp
Kiakadás

Együtt buliztak a Házasság első látásra sztárjai – súlyos dolgot fedeztek fel a rajongók a fotókon