Celeb

Álruhában bujkál Nkuya Sonia a gyerekével

GYLF

Létrehozva: 2014.05.09.

Mint egy lázálom: Európa-szerte keresik a rendőrök Nkuya Soniát, hogy kétéves kislányát Ang­liába vigyék. Az énekesnő és gyermeke bujkál, a Bors azonban kapcsolatba lépett vele. Tőlünk tudta meg: nincs kegyelem.

Hiába hozott a magyar bíróság jogerős határozatot, hogy kislányának Angliában a helye; hiába utazott haza a gyermek édesapja, hogy a határidő lejártának napján magával vigye a gyereket, Nkuya Sonia és a kétéves Annabella eltűnt.

A huszonnégy éves énekesnő ellen elfogatóparancsot adtak ki, így ezentúl bárhol, bármikor rendőrkézre kerülhet, bilincsben vihetik el. – Feltehetően európai elfogatóparancs lehet ellene érvényben, így akárhol is fogják el, őrizetbe veszik, majd hivatalos úton átadják a magyar hatóságoknak – mondta a Borsnak dr. Berényi András ügyvéd.

Mivel Sonia Magyarországon ismert, ráadásul elvileg a kislánya, Annabella is vele van, így valószínűleg meg kellett húznia magát valakinél. És ha van egy kis esze, az elkövetkezendő hetekben, hónapokban ki sem teszi a lábát rejtekhelyéről. Bárki villámgyorsan ráküldheti a rendőröket.

Sonia talán már csak a köztársasági elnök segítségében bíz­hat, ezért levelet írt Áder Jánosnak. „Aki elítélteknek tud oltalmat és kegyelmet adni, könyörüljön meg egy ártatlan kétéves kislányon, aki biztonságra és anyai szeretetre éhes!” – könyörgött a levélben Sonia. Választ egyelőre nem kapott, mi igen.

Megkeresésünkre a Köztársasági Elnöki Hivatal nem szolgált számára jó hírekkel: „… köztársasági elnök úrnak jogszabályi felhatalmazás hiányában nincs lehetősége arra, hogy az ügyben illetékes bíróságok eljárását és határozatait felülvizsgálja, illetve minősítse, azzal kapcsolatosan intézkedést tegyen vagy kezdeményezzen” – írta többek között a KEH sajtóigazgatósága.

A zsaruk egyelőre nem, mi megtaláltuk Soniát, aki tőlünk tudta meg, hogy körözik, és Áder János sem segíthet. – Nem tehetek mást, tovább küzdök a gyermekemért. Minden rendben velünk. Annabella születése óta velem van, én nevelem. Van otthona, barátai, magyar állampolgár, de a magyar bíróság szerint most mindent egyszerre kellene elvenni tőle: édesanyát, otthont, barátokat, biztonságot.

Nonszensz – magyarázta munkatársunknak a gyermekéért foggal-körömmel harcoló anya. Külföldön talán egyszerűbb dolga lenne: egy európai nagyváros forgatagában ugyanis kisebb eséllyel ismernék őt fel az utcán. Pénz nélkül azonban ez lehetetlen vállalkozásnak tűnik.

Sonia ügyvédje a jogerős határozattal kapcsolatban a Kúriához fordult felülvizsgálati kérelemmel. Ennek elbírálásáig biztosan körözik még a gyermekével bujkáló fiatal nőt.

Az apa már hazament?

Információink szerint Soniának és gyermekének Magyarországon egyelőre egyvalakitől már nem kell tartania. Erről a lány egyik közeli ismerőse tájékoztatott minket. – Úgy tudom, Mátyás, az apuka csak pár nap szabadságra utazhatott Magyarországra. Feltehetően azt gondolta, hogy hétfőn valóban megkaphatja a kislányt, és visszamehet vele Angliába.

Amit lehetett, megtett, de nem jutott a lány nyomára, így ő most már csak a távolból szurkolhat a magyar zsaruknak – mondta a Borsnak Sonia egyik, a neve elhallgatását kérő ismerőse, aki hozzátette: az édesanya nagyon bízik az emberekben, hisz abban, hogy mellette állnak, így alkalmanként éppenúgy éli mindennapjait, mint eddig. – Az utcára is kimerészkedik, igaz, azért amennyire lehet, keveset mutat meg magából – magyarázta az ismerős.

A sikertől a perekig

Nkuya Sonia 18 évesen jelentkezett a Megasztár negyedik szériájába hat évvel ezelőtt, s a döntősök közé került. Mátyást alig három éve ismerte meg, szinte azonnal Londonba költöztek, ahol két éve megszületett Annabella. Kapcsolatuk megromlott, Sonia konzuli engedéllyel szökött haza a lányával, hiszen a pici útlevelét az apja magánál tartotta. Mátyás azonban kiadatási eljárást indított a gyerek miatt, és egy nemzetközi egyezmény alapján másodfokon meg is nyerte: a bíróság szerint Annabellának Angliában a helye, hisz ott élt egyéves koráig, és az ottani bíróság hivatott majd dönteni a sorsáról.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17136247_auto_resized.jpg
origo.hu

Óriási botrány: megalázta férje a világhírű színésznőt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27130_resized.jpg?avcount=1713324910
origo.hu

Alig takarja valami Tolvai Reni hatalmas melleit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17127000_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Köllő Babett Szoboszlai Dominik oldalán bukkant fel - Fotó!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134259_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Spanyolország döntött: fokozza a nyomást Magyarországon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132085_auto_resized.png
metropol.hu

Őrjöngenek a magyarok, megjósolták Szoboszlaiék Eb-teljesítményét – Videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17136220_auto_resized.png
hirtv.hu

Szanyi Tibor: Hosszasan tudnék arról beszélni, hogy Magyar Pétert ki és miért „csinálta” fel + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27131_resized.jpg?avcount=1713324910
origo.hu

Szexképek kerültek fel az internetre Taylor Swiftről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17099562_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mi legyen az ebéd hétvégén? 13 tuti recept, amiért rajong majd a család

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135555_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mi történt? Balázs Andrea nem jelent meg a Nemzeti Színházban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135679_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megállították a forgalmat az 5-ös főúton, nagy a baj

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134038_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Így néznek ki ma a Dallas sztárjai – van, akire garantáltan nem fogsz ráismerni – galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133644_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiszivárgott! Ők lehetnek a Nyerő Páros új évadának szereplői

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/VBsYRkUcG2hvfFHiI9bQ5--9HAak4c0vv05BRTYekvQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM3YmQ5YzZjNzQzYzRkOWVhZWRmOWE3MTZjOTk4ZDlj.jpg
Romantika

Titokzatos hódoló ostromolja Medveczky Ilonát

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RiuPh-hTzx-M74_miVhy5JJs45DrP_iO07U5sxcnWvY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNjNmE5MTRiNmM4YjQ4Njk5ZWViZjBiNjc2ODIwMDc5.jpg
Csinos

Felröppent az 54 éves Barta Sylvia szoknyája, mindent látni lehetett - videó