Celeb

D. Tóth Kriszta: nem bírom, ha dicsérnek

szabadi

Létrehozva: 2012.09.10.

D. Tóth Kriszta újságíró, híradós, gyermekkönyvíró, műsorszerkesztő és talkshow háziasszonya is egy személyben. És ha mindez nem lenne elég: részt vesz a UNICEF legújabb kampányában is. A humanitárius szervezet reklámfilm-forgatásán beszélgettünk vele, amelyen azért vett részt, mert szívügye a gyermekjólét - főleg, mióta ő is édesanya.

Elég pörgős az élete, ráadásul a kislánya, Lola a múlt héten kezdte az iskolát. Hogy bírják?

Remekül! Hálistennek, nagyon várta már az iskolát! Olyan, mint egy kis szivacs, issza a tudást, pedig nem tanítottam sem olvasni, sem írni sulikezdés előtt. Azt gondoltam, nem kell ezeket a dolgokat sürgetni. Egyébként is, én legalább annyit tanulok tőle, mint ő tőlem. Korábban is fontosak voltak számomra a gyermekjogok, de az anyaság erősítette fel igazán bennem, hogy harcolnunk kell a a jólétükért, akármelyik pontjára is születtek a világnak. Ezért vagyok most itt.

Gyerekkönyveket írt Lolamesék címmel. Nem gondolt még arra, hogy más műfajban is kipróbálja írói vénáját?

Dehogyisnem! Édesanyám életét szeretném regényes formában megírni. Most már nagyon kikívánkozik belőlem, amolyan terápiának is felfogható, hiszen nagyon korán vesztettem el. Azóta formálódik bennem a történet. Édesanyám rövid élete során annyit élt, mint más 100 év alatt - sok rejtélyes és különös dolgot csak néhány éve tudtam meg róla.

Ha már a terápiánál tartunk, mi a helyzet a fóbiájával?

Melyikkel? (nevet) Csak vicc, tudom, hogy a repülésre gondol. Küzdök vele, de azért jól haladok. Azt mondják, hogy már egészen elviselhető vagyok a repülőn. A sógorom egyébként a brit Királyi Légierő kiképző vadászpilótája, harcolt Afganisztánban, Líbiában. Nagyon sokat mesél nekem a repülők működéséről, én pedig felnézek rá, becsülöm, hősként tisztelem, és épp ezért hajlamos vagyok hinni neki. Más, mint amikor a mellettem ülő mondja, hogy “jaj, ne félj, nem lesz semmi baj!”.

Tisztelet, megbecsülés - valóban fontos dolgok. Példaképe van?

Ezt már nagyon sokszor kérdezték tőlem, és mindig igyekeztem elmismásolni a dolgot, mert rengeteg ember van, akit tisztelek. De ha egyvalakit kellene kiemelnem, Ellen DeGeneres lenne az, aki egyébként a napokban kapott csillagot a hollywoodi hírességek sétányán. Nagyon sokat kellett harcolnia, hogy önmaga lehessen, és elképesztő élettörténete van. Színésznő volt, komika és talkshow-t vezet.

Mióta megy a DTK, azaz egy éve, ön is beszélgetős műsort vezet. Hogy bírja a kritikát?

Sokkal jobban, mint a dicséretet. Épülni lehet belőle, kiváltképp, ha olyan mondja, akinek adok a szavára. Persze jólesik a pozitív visszajelzés, de kell valamiféle egyensúly is, csak az a lényeg, hogy a kritika ne rosszindulatú legyen. De szerencsére most egyre többen nyilatkoznak elismerően a műsorról, és a nézettségen is látszik, hogy a nézők elfogadtak ebben az új szerepben és megszerették a DTK Show-t. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek