Jókedvűen tesznek-vesznek a teraszon a lányok, amikor odaérünk a Nagymező utcától pár lépésnyire található Preferitához. Az épületen a saját kezűleg készített logójuk hirdeti: „Tészta. Pizza. Prosecco”, azaz ide tényleg megéri betérnie annak, aki igazi itáliai ízeket keres a belvárosban. Az olasz étterembe belépve meleg, családias hangulat fogad minket, pedig még csak éppen hogy kinyitottak aznap. A helyről már kívülről is sugárzik a pozitív energia, ahogy a lányokból is, akik azonnal hatalmas mosollyal üdvözölnek, és profi vendéglátósokként azonnal leültetnek és kiszolgálnak minket, mielőtt bármit is kérdezhetnénk.
Eredeti olasz hozzávalók, mennyei ételek, profi szakácsok, családias hangulat, és persze Adi és Tina személyisége – ez a titkos recept, amely miatt ha az ember egyszer ellátogat a Preferitába, azonnal vissza akar térni. A vajdasági magyar testvérpár nem véletlenül ilyen profi, hiszen több tíz év tapasztalat van mögöttük.
Mind a ketten dolgoztunk külföldön, én Olaszországban is, Tina pedig Spanyolországban vendéglátósként. Már akkor megfogott minket az ottani gasztronómia és mediterrán hangulat. Az élet úgy hozta, hogy hazatérve örököltünk egy kisvállalkozást és azzal együtt egy nagyon különleges pizzabuci receptet
– mesélt a kezdetekről Adi, hozzátéve, hogy mindehhez már csak Tina párja kellett, aki profi szakács és zseniális olasz ételeket készít, így nem is volt kérdés, hogy Itália ízeit ragadják meg és hozzák el Budapestre.
– Hozzánk amúgy is közel áll az olasz mentalitás, szeretünk kint lenni a vendégek közt, beszélgetni velük, megismerni a történetüket. Főleg a szervírozás a mi terepünk, de A-tól Z-ig mindent mi csinálunk. Ha kell mosogatunk, takarítunk, könyvelünk és mindent, ami az étlapunkon van, azt mi magunk is el tudjuk készíteni – teszi hozzá Tina, aki szerint az emberek is nagyon nyitottak az olaszos életérzésre, szeretik, hogy közvetlen, családias hangulat van az étteremben. Sokan már visszatérő vendégekként érkeznek a helyre és alig várják, hogy elmeséljék Adinak és Tinának, hogy mi történt velük a héten.
A testvérpár az örökölt vállalkozást először a város egy másik pontján üzemeltette, azonban kilenc hónapja átköltöztek egy nagyobb helyre, ahol sokkal inkább magukénak érzik a terepet.
A két lány közötti összhang már messziről feltűnik, pedig külsőleg nem hasonlítanak egymásra és elmondásuk szerint személyiségileg is különböznek. De ha egymás mellé állnak és elnevetik magukat, azonnal feltűnik a vendégeknek a hasonlóság.
Hatalmas szerencse, hogy testvérek vagyunk és jó volt a viszony köztünk mindig is, ez kell is egy jól működő vállalkozáshoz. Vannak súrlódások, nézeteltérések, de tudjuk, hogy számíthatunk egymásra és át tudunk lendülni a problémákon. Teljes ellentétek vagyunk, de ez pont jó. Adi a kreatív vonalat viszi, én pedig a pénzügyi háttér részét, így kiegészítjük egymást
– mondja mosolyogva Tina, akinek Adi szinte befejezi a gondolatait.
– Gyerekkorunkban a nagy korkülönbség miatt nem szőttünk közös terveket, de amikor már együtt dolgoztunk, akkor rájöttünk, hogy a közös mentalitás, értékrend és kitartás nagy előny – teszi hozzá Adi. Kitartásra pedig volt is szüksége bőven a lányoknak, hiszen bár az új hely felújított volt, amikor beköltöztek, ők maguk festettek ki, gletteltek, és még villanyt szerelni is megtanultak. A testvérpár mindent apránként ér el, kis lépésekben halad, de a minőségből sosem engedtek, így nem is kérdés, mitől olyan sikeresek. A lányok későbbi terve, hogy szezonális étlapot készíthessenek, azaz nyáron Szicília és Szardínia, ősszel és télen pedig Tirol és Észak-Olaszország ízeit hozhassák el a vendégeknek.
A testvérek mindig is keményen dolgoztak, az elmúlt két évben a szabadnap fogalmát hírből sem ismerték. Munkájukat az egész család támogatta, édesanyjuk saját kezűleg készítette el a lányok kötényeit, és az étterem pár dekorációját is ő csinálta.
A szüleink leírhatatlanul büszkék ránk. Igaz ők most is a Vajdaságban élnek, de amikor csak tehetik, eljönnek hozzánk az étterembe. Nap mint nap jelzik, hogy el sem hiszik, meddig jutottunk, és pozitív visszacsatolást adnak nekünk, ami nagyon jól esik
– mesélik a lányok, miközben a konyhából már a készülő ételek isteni illata szállingózik. Az étteremben krémes cukkini levest és napon érlelt paradicsomból készült paradicsomlevest is ehetünk ropogós parmezán chipsszel, ami a vendégek egyik kedvence, de eredeti olasz tésztaételekből és pizzákból sincs hiány. A finom olasz ízeket pedig tökéletes desszertekkel koronázhatjuk meg. Ezek után már nem is kérdés, hogy ha Budapesten egy kis olasz életérzésre és mediterrán ízekre vágyunk, akkor merre vegyük az irányt. Az isteni ételek mellett kiváló sörök, borok és aperitifek várnak itt minket, nem utolsósorban pedig Adi és Tina személyisége és pozitív hangulata, ami bárcsak ragadós lenne és magunkkal vihetnénk, hogy egész évben Olaszországban érezhessük magunkat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.