Yvonne Dederick: Újra kellett indítani a szívemet

A Feleségek luxuskivitelben egyik főszereplője 33 évesen korában visszatért a halálból és azóta teljesen máshogy szemléli az életet.
A Feleségek luxuskivitelben egyik főszereplője 33 évesen korában visszatért a halálból és azóta teljesen máshogy szemléli az életet.

Yvonne Dedericket a Viasat 3 Feleségek luxuskivitelben című műsorában egy mindig mosolygós, ugyanakkor határozott és céltudatos nőként ismerte meg az ország, pedig az ő életé­ben is történt egy súlyos tragédia, amiről egészen idáig nem beszélt. Második gyermeke, Catherine születése után ugyanis volt egy méhen kívüli terhessége, amibe kis híján ő maga is belehalt.

Az üzletasszonyt egy erős nőként és anyaként ismerte meg az ország © Viasat 3

– 33 éves voltam, a karácsonyi ünnepek után rosszul lettem, nagyon erős fájdalmaim voltak és mentőt kellett hívni hozzám – meséli a Borsnak Yvonne. – A kórházban végzett gyorsteszt után kiderült, hogy méhen kívüli terhes vagyok és a műtőben az utolsó emlékem az volt, ahogy az altatóorvost azt mondja: „Mindjárt meghal. Azonnal nyissátok fel!”.

A műtét után szerencsére második gyermeke, Alex is megérkezett © Viasat 3

Az üzletasszony/luxusfeleségnek a méhen kívüli terhessége miatt heves belső vérzése volt, és a műtét közben is váratlan komplikációk léptek fel.

– A szívem a műtét közben megállt, újra kellett indítani. De közben csodálatos élményem volt. Hirtelen a fájdalom eltűnt és hihetetlen békében és boldogságban ültem egy napos parkban, ahol várnom kellett míg fogadnak. Nem tudtam pontosan mire várok, de felhőtlen nyugalom és boldogság volt bennem.

A tragédia megváltoztatta Yvonne-t, a halálból visszatérve másként látja az életet © Viasat 3

– Azóta más a viszonyom a halálhoz, mert megjártam az útját és az élmény után csomó fóbiám megszűnt. Mert élni kell! Bátran! Soha nem tudni mikor van vége – mondta lapunknak Yvonne, aki nemcsak az életre kapott azokban a pillanatokban még egy esélyt, de legkisebb kisfia, Alex is megérkezett a családba nem sokkal később, és a kisfiú azóta már kamasszá cseperedett.