Aktuális

Villám csaphatott az orosz repülőgépbe

B. B. A.

Létrehozva: 2019.05.07.

Forrás: MTI

Hivatalos infor­mációk híján egyelőre sokan csak találgatnak, hogy mi okozhatta a vasárnap délutáni, moszkvai repülőszerencsétlenséget, amiben negyven­egy em­ber halt meg.

Az Aeroflot SSJ–100-as utasszállítója Moszkvában, a seremetyjevói repülőtéren hajtott végre kényszerleszállást. A fedélzeten hetvennyolcan utaztak, a harminchét túlélő közül négy a személyzet tagja. A Szuhoj repülőgépgyár SSJ–100-as típusú gépe huszonnyolc perccel a felszállás után hajtott végre kényszerleszállást, az előírt kilencven helyett ötvenöt másodperc alatt. A jelentések szerint eközben a jármű egyik, de talán mindkét hátsó hajtóműve megrongálódott. A Moszkva–Murmanszk járat a földet érés után gyulladt ki: az utasokat a felfújt csúszdán mentették a lángoló repülő­gépből.  

Az Interfax hírügynökség je­lentése szerint a gép csak má­sodszorra tudott leszállni. Elsőre túl nagy volt a sebessége, má­sodszor pedig felmondta a szolgálatot az automatikája. Az el­sődleges feltételezések szerint a legvalószínűbb, hogy a tragédiát villámcsapás okozta, de akár rövidzárlat is állhat a háttérben. Az utasszállító repülőgéppel a vészjelzés leadása után megszakadt a földi irányítók összeköttetése.

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök pedig elrendelte, hogy a balesetet külön állami bizottság vizsgálja ki.

Áder János köztársasági elnök a magyar nép nevében szintén részvétét fejezte ki az áldozatok rokonainak. Mint írta, mély megrendüléssel értesült a repülôgép tragédiájáról. „Lélekben mi is ott állunk Oroszország népe mellett” – üzente. 

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében