Védelmi pénzért sanyargatják az aggastyán atyát

Egy éve vált pokollá az élete a nyugdíjas éveit töltő agg atyának – a köztiszteletben álló papot agresszív kéregetők terrorizálják, válogatott módszerekkel ke­serítik meg mindennapjait.
Egy éve vált pokollá az élete a nyugdíjas éveit töltő agg atyának – a köztiszteletben álló papot agresszív kéregetők terrorizálják, válogatott módszerekkel ke­serítik meg mindennapjait.

Ke­serűen mered a lehúzott redőnyre a Jász­apá­tiban élő, 84 éves plébános. Egy éve is­mét­lődik a forgatókönyv: zaklatói napi szinten felkeresik a házát, verik a re­dőnyt, ordítanak, néha még be is másznak hozzá, hogy pénzt csikarjanak ki tőle.

– Már rég felszereltettem egy kamerát, de az sem tartja vissza őket. Azt hangoztatják, nem félnek a rendőröktől sem. Eleinte négyen voltak, aztán egy nagydarab kopasz férfi állandósult. A nyugalmamért néha adtam nekik pénzt, de nem akartam belőle rendszert csinálni. Egyszer még az ablakomat is belökték, én meg bentről próbáltam visszaszorítani a támadást. Addig nem tágítanak, míg pénzzel meg nem veszem a nyugalmamat – magyarázta a Borsnak az atya.

A nagydarab, kopasz férfi biciklin jön, majd a redőnyt verve ordít

A szörnyű tortúra teljesen ráment az egészségére. Állapota folyamatosan romlik, ma már sétálni is nehézkesen tud. A felszentelése 50. évfordulójára, az aranymisére egy sárga színű emlékplakettet kapott. A zaklató az ablakon benyúlva ellopta, mert azt hitte, aranyból van. A dísztárgyat végül a rendőrök szerezték vissza a nyugdíjasnak.

A településen 25 éve működő biztonsági cég felajánlott egy pánikgombot, amit megnyomva azonnal értesítést kapnak a vészhelyzetről. Sajnos a napokban szükség is volt rá. A kamerafelvételen jól látszik, ahogy egy tagbaszakadt férfi biciklivel megjelenik, és kezdetét veszi a zaklatás. A rosszakarónak semmi sem szent, az atya házának falát is levizelte.

A pap több bejelentést tett már a rendőrségen, akik megkeresésünkre közölték: zaklatás vétség és tulajdon elleni szabálysértés miatt folyik eljárás ismeretlen tettesek ellen a Jászberényi Rendőrkapitányságon.