Aktuális

Tizenkét év alatt megevett egy repülőt Michel

Bors

Létrehozva: 2018.07.19.

Városi legenda – Valóban létezik olyan betegség, ami miatt mosógépeket és kanapékat esznek meg emberek? „Mindent felfal úr” a Guinness Rekordok-könyvébe is bekerült, majd a rézplakettből készült díjat is felfalta.

Forrás: Facebook

Sok történet ke­ring olyanokról, akik gusztustalan vagy csak nem kifejezet­ten étvágygerjesztő dolgokat falnak fel. Ezek a történetek általában hihetetlennek tűnnek, ám valóban létezik egy olyan rendellenesség, amelynek érintettjei furcsa dolgokat esznek.

A leghíresebb ilyen személy még a Guinness Rekordok-könyvébe is bekerült. Nem is csoda, hiszen megevett egy egész repülőgépet. 

Olajjal jobban csúszik

Michel Lotito 1950-ben született a franciaországi Grenoble-ban. Mindössze kilencéves volt, amikor diagnosztizálták nála a – főként gyermekeknél előforduló – pica (magyarul: sóvárgás) nevű furcsa evészavart. A kis Michel akkor lett gyanús a családjának, amikor elkezdte megenni a tévét. Szokatlanul vastag gyomorfala és bélrendszere még attól sem ment tönkre, hogy szögeket és üvegszilánkokat falt fel – mutatott rá a Ma is tanultam valamit nevű weboldal.

Lotito maga is tudta, hogy nem mindennapi rendellenessége van, ezért úgy döntött, hogy kipróbálja magát a szórakoztatóiparban. Hogy edzésben legyen, éveken át mindennap megevett egy kiló fémet. A világ által ekkor már csak „Mindent felfal úrként” emlegetett férfi úgy tökéletesítette technikáját, hogy a fémeket apró darabokra szelte, és növényi olajat öntött rájuk. Utóbbi abban segített neki, hogy könnyebben le tudja nyelni a fémdarabokat. Ezzel a módszerrel a banánon és a kemény tojáson kívül állítólag szó szerint bármit meg tudott enni. A két említett ételtől viszont ágynak esett.

A díjat is bezabálta

Olvasni is sokkoló, mit meg nem evett élete során: tizennyolc biciklit, tizenöt bevásárlókocsit, hét televíziót, hat gyertyatartót, két ágyat, egy pár sílécet, egy vízágyat, egy koporsót és egy kétüléses Cessna– 150-es kisrepülőgépet. Utóbbi azt jelenti, hogy Lotito majdnem 500 kilogramm fémet, műanyagot, üveget fogyasztott el, ez a gép ugyanis ennyit nyom. Ehhez még neki is kellett 12 év, de végül sikerült bekebeleznie.

Teljesítményét a Guinness Rekordok-könyve egy rézplakettel ismerte el, Lotito pedig nem okozott csalódást: magát a díjat is felfalta. 

Nem lett volna méltó hozzá, ha egy torkán akadt biciklivázdarab vagy egy koporsószög végzett volna vele, és nem is így történt. Michel Lotito természetes halállal hunyt el 2007-ben, néhány nappal az 57. születésnapja után. 

Gyanús ez a gyerek!

A szülők előtt jól ismert jelenség, hogy egy kisgyerek szinte mindent a szájába vesz, megkóstol. Ez egy ideig normális, de akár kórossá is válhat. Ilyenkor beszélünk a pi­cáról. Aki ebben az evészavarban szenved, kielégíthetetlen éhséget érez emészthetetlen dolgokkal kapcsolatban.

Orvosi szempontból ugyanakkor az is picának számít, ha valaki az orrából kiszedett száradt váladékot vagy a sebekről leszedett vart eszi meg. Azt nem tudni, Lotito mivel kezdte, de ha utóbbiakkal is, biztosan nagyobb dolgokra vágyott.
A vas és a cink hiánya hajlamosíthat a rendellenességre, de a skizofrénia és az autizmus is közrejátszhat. Pica gyanújával akkor érdemes orvoshoz fordulni, ha a furcsa étvágy legalább egy hónapja tart. A betegség elméletileg életveszélyes is lehet, hiszen a páciens megfulladhat a magába tömött tárgytól, de akár mérgezést is kaphat.

Téglákból falatozik

Egy indiai kőműves pár éve azt állította: ha téglát lát, ellenállhatatlan késztetést érez arra, hogy megegye. Naponta akár három kilót is elfogyaszt – mondta. Olyan gyerek is akadt, aki szülei szerint szépen lassan megette a családi kanapét.

Egy Zach Tahir nevű, hatéves brit kisfiú a kertet falta fel, de a hálószoba függönyét is elfogyasztotta. A négy­éves angol Jessica kedvenc eledele a szőnyeg volt, de olykor a bútorokat is megkóstolta. Előfordult, hogy desszertként kiette a tömítést a hintalóból.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161213_auto_resized.jpg
origo.hu

Jürgen Klopp megtalálta a felelőst a Liverpool újabb kudarcáért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27458_resized.jpg?avcount=1714118709
origo.hu

Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157608_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27459_resized.jpg?avcount=1714118709
origo.hu

Már atomfegyvereket telepítenek az oroszok?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160173_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

5 egyszerű amerikai csokis keksz, aminek nem lehet ellenállni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714118709
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163996_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Mindent elvesztettem, ő volt a társam” – félrediagnosztizálták a 28 éves, a 3 gyermekes édesanyát, belehalt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros