Szerenáddal köszöntötte a 95 éves Máriát az operettes – videó

Az ablaka alatt énekelve ünnepelte születésnapján szomszédját Czikora István László. A néni könnyekig hatódott a boldogságtól.
Az ablaka alatt énekelve ünnepelte születésnapján szomszédját Czikora István László. A néni könnyekig hatódott a boldogságtól.

Jóképű fiatalember áll egy belvárosi erkélyen a napsütésben mackónadrágban és egyszerű csíkos pólóban, kezében mikrofon. A balkon felett a szomszédból egy apró ablakon csillogó szemű idős néni figyeli, hogy mire készül. A hangszóróból egyszer csak felcsendül a János vitéz című operettből Jancsi belépője, s a fiatal színész úgy énekel, mintha csak egy neves színház telt házas közönsége előtt állhatna, egyszemélyes nézőközönsége pedig vele dalol és a meghatottságtól könny szökik a szemébe.

Mária néni, a kedvenc szomszédasszonyom 95 éves!!! Ez alkalomból köszöntöttük tortával és reggeli koncerttel!

Posted by Czikora István László on Saturday, March 28, 2020

A megható képsorokat Czikora István László, az Operettszínház művésze osztotta meg közösségi oldalán: a felvételen ő és szomszédja, Mária néni látható. A fiatal művész napjait most otthon tölti elszigeteltségben, de még ebben az idegörlő helyzetben sem feledkezett meg arról, hogy az idős nénit 95. születésnapján felköszöntse. Mivel most nem ölelheti és puszilhatja meg, ahogy azt rendesen tenné egy ilyen jeles alkalomkor, azt találta ki, hogy az erkélyről ad neki szerenádot.

István nagyon jó barátságot ápol a nála hatvan évvel idősebb, tudományos doktori fokozattal végzett Mária nénivel.

– Mária néni nagyon művelt, szellemileg friss és kellemes beszélgetőtárs. Sőt, mint korábban kiderült, mindketten az Őrségből származunk, mégis csak itt találkoztunk Budapesten először. Mivel 95 évesen is igen aktív, nehéz most számára, hogy nem mehet közösségbe, így a barátommal úgy döntöttünk, hogy sütünk neki egy tortát és énekelünk neki egy dalt, hogy jobb kedve legyen és azért, mert egyébként is megérdemli! – mesélte István, aki azt is elárulta Mária nagyon szereti az operetett, könnyekig hatódott a csak neki szóló, megható szerenádtól.

Mindenkire figyel

A fiatal színész nem csak Mária néni hétköznapjaiba visz boldogságot. István állami gondozottként nőtt fel, felnőttként pedig Vas megyébe visszajárva árva gyerekekhez járt tanítani. Mivel most ezt sem teheti, most online tart a kicsiknek foglalkozásokat.