Aktuális

Sargentini-jelentés - Deutsch: Brüsszel bevándorláspárti politikusai folytatják a Magyarország elleni támadást

Bors

Létrehozva: 2018.11.12.

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerint Brüsszel bevándorláspárti politikusai folytatják a Magyarország, a magyar polgárok elleni támadást, erről szól az Általános Ügyek Tanácsának hétfői meghallgatása is, amely újabb nyomásgyakorlás Magyarországra.

Forrás: MTI

Az EP-képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az ülésen "faramuci módon" lehetőséget adnak az egyik legnyíltabban migránspárti képviselőnek, Judith Sargentininek, hogy elmondhassa - a korábban már a róla nevezett jelentésben is megfogalmazott - alaptalan vádjait Magyarországról.

Ahogy az egész Magyarország elleni támadás, úgy a hétfői tanácsi meghallgatás is a jövő évi EP-választási kampány része Brüsszel bevándorláspárti politikusai oldaláról - értékelt Deutsch Tamás.

Hozzátette: mára mindenki előtt világossá vált, hogy az EU-ban az egyik legélesebb konfliktus a bevándorláspárti és a bevándorlás-ellenes erők közötti politikai vita, ráadásul ennek a frontvonalában Magyarország áll. 

Magyarország az elmúlt három évben világos és egyértelmű, sikeres és eredményes lépéseket tudott tenni az Európa felé irányuló tömeges, népvándorlásszerű illegális bevándorlóáradat megállításában. A magyar emberek világos és egyértelmű döntést hoztak népszavazáson arról, hogy nem kérnek az illegális bevándorlók áttelepítésére vonatkozó kvótából, továbbá a tavaszi országgyűlési választáson arról, hogy Magyarország nem kíván bevándorló ország lenni - mondta.

Deutsch Tamás szerint ezek a demokratikus döntések váltják ki a Magyarország ellen irányuló nyomásgyakorló lépéseket, ezek között a Sargentini-jelentést "az összes hazugságával, tévedésével, valótlanságával, politikai rágalmával". A fokozódó nyomásgyakorlás ellenére sem a magyar polgárok, sem a kormány, sem a magyar néppárti európai parlamenti képviselők nem fognak változtatni a bevándorlást elutasító álláspontjukon - jelentette ki.

Határozott, világos és egyértelmű nemet mondunk a már az unió területén lévő illegális bevándorlók áttelepítésére, bármilyen kötelező kvóta szerinti elosztásukra. Nemet mondunk a határőrizet jogának elvételére, a Soros-hálózat bevándorlást-támogató tevékenységére, az ENSZ migrációs csomagjára, és nemet mondunk az uniós pénzekkel feltöltött anonim migránskártyákra is - mondta.

Deutsch Tamás szerint a Magyarországgal, a magyar polgárokkal szembeni, változatlan intenzitású nyomásgyakorlás még inkább aláhúzza a jövő májusi EP-választások jelentőségét. Májusban az EU valamennyi országában lehetőséget kapnak a polgárok arra, hogy elmondják a véleményüket a bevándorlás kéréséről. A választás jó lehetőséget teremt arra, hogy megtörjéka bevándorláspárti többség erejét és olyan EP jöjjön létre, amely tükrözi az európai polgárok többségének az álláspontját - közölte.

Gulyás: a migráció ügye miatt támadják Magyarországot, de a kormány ebben a kérdésben nem hajlandó megegyezni

Gulyás Gergely szerint továbbra is a migráció ügye miatt folyik kampány Magyarország ellen, amely minden vitás esetben nyitott volt a megállapodásra az Európai Bizottsággal, kizárólag a migráció kérdésében nem hajlandó a megegyezésre, ez pedig egy "politikai hecckampányhoz" vezet az országgal szemben.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján mondta az Általános Ügyek Tanácsának brüsszeli ülésével kapcsolatban.

A magyar álláspont szerint kizárólag a választóknak és a kormánynak a joga meghatározni, kivel akarunk együtt élni és kivel nem - közölte. Hangsúlyozta azt is, Magyarországnak vannak szövetségesei a küzdelemben.

Gulyás Gergely szerint az Általános Ügyek Tanácsának hétfői ülése és a hozzá kötődő események újabb lehetőséget adtak a migránspárti politikai erőknek, hogy a Magyarországgal szembeni harcot tovább folytathassák. Az érdemi nézetkülönbség ma Európában a migráció kérdésében áll fenn - tette hozzá.

A kormány szerint az EU jogi szolgálatának véleményével is ellentétes, hogy a Magyarországot elmarasztaló jelentést készítő Judith Sargentini EP-képviselő - egy külön megbeszélésen - találkozott az Általános Ügyek Tanácsának tagjaival. A miniszter ezért ezt egy újabb eljárási szabálysértésnek minősítette.

A politikus arról is beszélt, hogy a jövő évi európai parlamenti (EP) választásnak lesz egy közös európai kampánytémája, ez pedig a migráció. Azok az erők viszont, amelyek a migráció támogatói, lehetőséget látnak arra, hogy a migráció megakadályozásáért síkra szálló országokkal - különösen Magyarországgal - szemben fellépjenek - tette hozzá.

Értékelése szerint a Sargentini-jelentésnek továbbra is ez az a pontja, amely indítóoka a Magyarország ellen folyó kampánynak.

Az EP-választási kampány részeként pedig minél hosszabb ideig kívánják folytatni a Magyarországgal szembeni eljárást - jegyezte meg.

A Miniszterelnökség vezetője reményét fejezte ki, hogy a májusi választáson az EP jelenlegi migránsbarát többségével szemben egy migrációt elutasító többség jöhet létre.

Gulyás Gergelyt megkérdezték arról a kormányzati törvényjavaslatról, amely például a nemzeti ünnepek, gyász- és emléknapok helyszíneit kivenné a közterület fogalma alól. A miniszter erről azt mondta: a parlamentnek lehetősége van megvitatni, hogy az előterjesztés megfelelő vagy túlzott terjedelemben korlátozza-e a gyülekezési jogot. Közölte: ő mindig a gyülekezési jog gyakorolhatósága mellett áll, az viszont egy más kérdés, hogy az állami ünnepségek méltóságteljes megtartása alkotmányosan is indokolható érdek. Ezért támogatja, hogy az állami ünnepségek ideje alatt és a felkészülés óráiban az államnak elsőbbsége legyen a gyülekezés tekintetében.

Egyúttal hozzátette: aki a 2006-os őszi és a mostani magyarországi gyülekezési helyzetet tekintve hasonlóságot vél felfedezni, az vagy buta, vagy hazudik.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155488_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt az izraeli bejelentés, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27372_resized.jpg?avcount=1713904215
origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143072_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152307_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Eddig szidták érte, most fél Európa Magyarország útját választotta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17148235_auto_resized.jpg
ripost.hu

Rémisztő, mit talált a térképet böngészve: videón a felfedezés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156813_auto_resized.jpg
mandiner.hu

A Mandiner cikke után lemondott a Koppenhága-ügy főszereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27361_resized.jpg?avcount=1713904215
origo.hu

Szilikon melleivel és millióival dicsekszik Molnár Anikó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154698_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

9 krémes finomság, amihez a sütőt sem kell bekapcsolni!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713904215
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713904215
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153859_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fucsovics remekelt, elképesztő összeg ütötte a markát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143728_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elképesztő tündércukiság: legfrissebb fotóján Berki Emma tiszta apukája!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/S-Xof8J-ele3PmKh94y3uwJQll5dPY69Jn-M9SHcDP8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U2ZWIxZWRjOWRlMTRhNTZiNWVkYWMyMTJkYzJkYTZk.jpg
Borzasztó

Dráma Bács-Kiskun vármegyében: terhes édesanyjukkal együtt mentették ki a három pici gyermeket

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/z3e30O1hGjk-YN5kqi9M1ktXNtosyE6BFUzaxoPwoNk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgyMzczZjg5M2IxODQ3ODE5NzQ4NTJhYTUwNjFjMDY0.jpg
Sokkoló

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi