Aktuális

Pénteken újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt

MTI

Létrehozva: 2020.04.24.

Szerdától a Diósgyőri VTK eddig egyénileg dolgozó labdarúgói kis csoportos edzésekkel folytatják a felkészülést a bajnokság további szakaszára. A klub tájékoztatása szerint az egészségügyi stáb tagjai tesztelték a futballistákat, ám a játékosok, a stábtagok, a szurkolók és a média munkatársainak egészsége érdekében a foglalkozások zárt kapusak lesznek.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) minden tagországának 500 ezer dollárt utal koronavírus-járvány ideje alatt felvetődő működési költségek fedezésére. A 206 szövetség egyenként hatmillió dollárra jogosult a szervezettől a két világbajnokság közötti négyéves periódusban. A következő részlet kifizetése júliusra esett volna, a FIFA azonban úgy döntött, már most átutalja az összeget. Gianni Infantino, a FIFA elnöke szerint a szervezet kötelessége, hogy támogassa a nehéz helyzetben lévő szövetségeket.

A FIFA korábban már bejelentette, hogy 2,7 milliárdos tartalékából jelentős összeget fordít majd segítségre. A Német Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy a tervekkel ellentétben a Német Kupa döntőjét nem lehet május 23-án, a berlini Olimpiai Stadionban megrendezni. A sorozat szünetel, így egyelőre a finálé időpontja is bizonytalan.

Továbbra is nézők nélkül zajlik a nicaraguai labdarúgó-bajnokság. A közép-amerikai ország válogatottjának csapatkapitánya, Juan Barrera elmondta, hogy edzésre tartva és hazafelé menet is igyekeznek minél kevesebb emberrel találkozni a vírusfertőzés elkerülése végett.

A Real Estelí középpályása kitért rá, hogy akadt olyan csapat, amelynek játékosai egyik meccsükön orvosi maszkban jelentek meg, így tiltakozva a bajnokság folytatása ellen, de ez a gárda sem lépett vissza a küzdelmektől. A bajnokságot az egészségügyi hatóságok engedélyezték, mondván, az országban kevés koronavírusos beteg van. Az amerikai Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Nicaraguában eddig összesen 11 fertőzöttet regisztráltak, és hárman haltak meg.

Június közepétől zárt kapuk mögött folytatódna a török labdarúgó-bajnokság, idézte a helyi média a csapatok szövetségének vezetőjét. Mehmet Sepil szerint június 12-14-én már játszanának az élvonal együttesei, a pontvadászatnak legkésőbb július 26-án véget kellene érnie. Csütörtökön látott napvilágot a hír, hogy a török szövetség azt tervezi, az élvonal összes csapatát két hónapra Antalyába költöztetné, és ott fejezné be a bajnokságot.

A Nemzetközi Rögbi Szövetség (WR) bejelentette, hogy az idénre tervezett, de végül egy évvel később megrendezésre kerülő tokiói olimpia ellenére sem halasztja el a 2021-es női világbajnokságot, és megerősítette annak időpontját. Az ötkarikás játékoknak augusztus 8-án lesz vége, míg a vb szeptember 18-án kezdődik.

Néhány nemzetnél több játékos az olimpián szereplő hetesrögbiben, valamint a hagyományos XV-ös alapjátékban is kulcsszerepet tölt be. A WR szerint egyeztettek a nemzeti szövetségekkel, amelyek számára kihívást jelent ugyan a két esemény közelsége, de képesek megoldani a feladatot. A hetesrögbi 2016-ban mutatkozott be az olimpián, a WR hozzátette: azóta még inkább jellemző a specializálódás, és folyamatosan csökken azoknak a sportolóknak a száma, akik mindkét szakágban válogatott szinten űzik a sportágat.

Törölték a triatlon világsorozat döntőjét, amelyre augusztus 17-23-án Edmontonban került volna sor. A döntés elkerülhetetlen volt, mert Alberta államban egész nyárra kiterjesztették a 15 fősnél nagyobb összejövetelek, események tilalmát. A hét versenyből álló világsorozat korábbi hat állomását is elhalasztották, de némelyiknek próbálnak új dátumot találni.
 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090027_auto_resized.png
origo.hu

Húsvéti kvíz: Ön tudja a választ az ünneppel kapcsolatos kérdéseikre?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26455_resized.jpg?avcount=1711671312
origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17067676_auto_resized.jpg
life.hu

Íme, azok a csillagjegyek, akik kiváló anyává válnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089945_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086839_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084803_auto_resized.jpg
vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26454_resized.jpg?avcount=1711671312
origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088894_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Debrecenből elindult az első olyan járat, mellyel a világ számos pontja válik elérhetővé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711671312
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17079951_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Édesapját mentené Galambos Lajos lánya az új szerelmével?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089032_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Pokolian nehéz feladvány: ezt csak az emberek 1 százaléka tudja megoldani

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/exuIu_AbRG4eF0Q92vXzfxtL7aSxQ846EekyWfb8AfM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjZjZhNTEwNTUxODRiNDJhYmFiMGQ2MDY1NzMzMmIy.jpg
tragédia

"Az apja rögtön a vízbe ugrott, én hívtam a mentőket" - Megszólaltak a Kecskeméten vízbe fulladt Andorka szülei