Öngyilkos anya: attól félt, elveszik tőle gyerekét

Sokkos állapotban a lakók az előtt az újpalotai toronyház előtt, amelynek a 16. emeletéről ugrott ki B. Edina Éva. Az anya széket húzott az ablak alá, majd kislányával az ölében ugrott.

Mécsesek és virágok az öngyilkosság helyszínén, a toronyház előtti parkolóban © Kecskeméti Zoltán

Pokoli helyzetbe került

Két éve még a világ legboldogabb asszonya volt a budai Pe­thő Intézetben gyermekápolóként dolgozó Edina. Az asszonyra egy hosszú, zűrös kapcsolat után talált rá a szerelem a kamionsofőr Norbert személyében. Boldogságuk a kis Domi érkezésével lett teljes. A pár közösen utazott, nevelték a gyermeket, közösségi oldaluk zsúfolásig telt mosolygós képekkel, mindenki irigyelte őket példás boldogságukért. Pár hónappal ezelőtt azonban minden tönkrement.

Éva és egyetlen szeme fénye, a 16 hónapos Dominika

Szakítással kezdődött

Edina egyik pillanatról a másikra megint hazaköltözött, már Norbert nélkül, csak Dominikával. Párja új szerelmet talált.

– Norbi félrelépett, és otthagyta a családot. Mindenkit meglepett, hiszen addig azt hittük, hogy ők a legboldogabb, legharmonikusabb család – meséli az asszony egyik ismerőse a Borsnak.

– Edina a szakítást követően már nem volt a régi. Nem csoda, gyermekén és Norbin kívül egy élő rokona sincs, egyedül állt a világban. Dominika volt ezután az élete egyetlen értelme. Biztos vagyok benne, hogy aznap történhetett valami súlyos dolog. Most azon aggódunk, ki temeti el. Felvettük a kapcsolatot Norberttel, reméljük, válaszol és segít Edina búcsúztatásában.

Nem tudta feldolgozni a szakítást

A kislány is kikészült

Edina korábban indulatos üzenetben osztotta ki volt párját a Facebookon:

– Állítólag a 16 hónapos kislányod is szeretted, az életed volt, mégis kikészítetted egy hónapja, elutasít, azt sem kérded, mi van vele, hogy van. Gratulálok „apuka”! – írta. A barátok döbbenten kérdezték, mi történt, amikor olyan boldogok:

– Egy hónappal ezelőttig azok voltunk. Egyelőre annyit mondhatok, Domi csak a nyílt utcán találkozhat az apjával, ha az persze kíváncsi lesz rá valamikor – írta rejtélyesen.

– Maradjunk annyiban, hogy az apa el van tiltva a lányától, jobb, ha nem is tudja meg senki, mi történt az ajtók mögött, de alaposan tönkretette őket – mondta indulatosan munkatársunknak Edina közeli barátja. Az apát is kerestük, azonban nem értük el. Őt még szombaton este kihallgatta a rendőrség.

16 emeletet zuhantak © Kecskeméti Zoltán

Nem voltak előjelek

– Aznap még lement a játszótérre egy másik házbélivel, még beszélgettünk pár mondatot, éppen a vízrendszer javítására készült. Biztos vagyok benne, hogy nem tervezett semmit előre – mondta a szomszédasszony, Bőcz Jolán. Végül neki kellett azonosítani Edinát.

Homokkal szórták fel azt a helyet, ahol a holttesteket megtalálták © Kecskeméti Zoltán

– Csak az arcáról hajtották fel a leplet, az olyan nyugodt volt, mintha csak aludna, de hatalmas vértócsa volt körülötte – magyarázta a szomszéd. Többen úgy tudják, hogy a pár között olyannyira megromlott a viszony, hogy Norbert el akarta venni édesanyjától Domit. Minderre azonban nincs a lakóknak bizonyítékuk.

Kapcsolódó véleménycikkünket itt olvashatja

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a +36-1/116-123-as ingyenes, lelkielsősegély-számot!