Aktuális

Nostradamus megjósolt egy harmadik világháborút

Füredi

Létrehozva: 2019.01.27.

<p>Vajon mit jövendölt Nostradamus az előttünk álló időszakra? Valóban eljön a harmadik világégés? Vagy már az aranykor küszöbén állunk?</p>

A jövő megismerésének vágya egyidős az emberiséggel, és többeket vonz, mint a múlt kutatása. Sok jele van annak, hogy már az írott történelem előtti korban élő őseink is megpróbálták kifürkészni a jövőt, és az ókortól kezdve rengeteg jövendölés írásban is fennmaradt. A legismertebb pró­fé­ta Nostradamus, aki a New 

York-i ikertornyok elleni 2001-es támadás után – amelyet szintén versbe foglalt – ismét „divatba jött”, újult erővel elemzik, értelmezik látomásait.  

Eddig a látomásainak a 70 százaléka bejött

A 16. században élt Nostradamus három év alatt írta meg jóslatait a következő 900 évre, és sikerült megjósolnia olyan eseményeket, mint II. Hen­rik francia király tragikus ha­lála, a második világháború, J. F. Kennedy meggyilkolása vagy éppen a csernobili atomerőmű-tragédia. A természeti katasztrófákat, az árvizeket, a hur­rikánokat és ezek együttes romboló hatását is látta, és megjósolta, hogy a jégtakaró folyamatosan olvadni fog. Ennek beláthatatlan következményei vannak, amelyeket mi is érzünk, tapasztalunk.  

Jóslatait általában komolyan veszik, hiszen eddig több mint 70 százaléka teljesült. Verseinek értelmezői szerint előre látta az 1956-os magyarországi eseményeket is („Élet és halál megváltoztatja a magyarországi uralmat. A törvény keserűbb lesz, mint a szolgaság.”)

Vezérek és Antikrisztusok

Híres négysorosaiban Nostradamus három hatalmas és zsarnoki vezérről beszél, akiket An­tikrisztusnak nevez. Egyes források Néró császárt, mások Napóleont tartják az első ilyen hadvezérnek, de a szakértők mindenhol egyetértenek abban, hogy a második Adolf Hitler volt. 

(„Éhségtől dühödt vadállatok fognak átúszni a folyókon. A csatatér nagyobb része Hister ellen lesz. Vasketrecben vonszolják a nagy embert, míg Németország gyermeke semmit sem tart tiszteletben.”)

Ezt a jóslatot híveinek legtöbbje úgy értelmezi, hogy a próféták királya megjósolta Adolf Hitler uralmát: mivel a Hister szó hasonlít a Hitlerre. Állítólag Hitler hitt Nostradamus jóslataiban, és tudósokat bízott meg az értelmezésükkel.  

Napóleont („Itália mellett egy császár születik. Aki a birodalomnak drága lesz (…)” szójátékban is elrejti: PAU, NAY, LORON nyugat-franciaországi kisvárosok, ám végig nagybetűvel írta őket, tehát jelezni akart velük valamit. Ha a betűket más sorrendbe rakjuk, kijön a NAPAULON ROY, vagyis Napóleon király.

Huszonhét évig tart az újabb világégés

Nostradamus jóslata szerint a harmadik Antikrisztus még félelmetesebb lesz, mint az előző kettő együttvéve. Néhányan Szaddám Huszeinben, mások Oszama Bin Ladenben vélték felfedezni, sokan azonban úgy tartják, még nem ismerjük a jövő rettegett tömeggyilkosát, aki a látnok szerint a Közel-Keletről jön, és kék turbánban vonul be Európába, hogy uralma alá hajtsa az öreg kontinenst. Hogy mennyire az értelmező személyétől függ a jóslás megfejtése, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyes mai követők úgy gondolják, Donald Trump lesz a harmadik… 

A látnok szerint a szuperhatalmak szétválnak, Kína és az Egyesült Államok felcserélik nagyhatalmi pozíciójukat, az iszlám államok pedig több területen megtámadják a kereszténységet. 

A harmadik Antikrisztus in­váziója robbantja majd ki a III. világháborút, ami huszonhét évig fog tartani, és nukleáris fegyverekkel, illetve a végső pusztulással fenyeget. 

Beköszönt az aranykor

Habár nagy veszteségeket szenved, de az emberiség szerencsére túléli ezt a csapást. Legalábbis egy reményteli jövőt is ki lehet olvasni Nostradamus soraiból.

„A Mars harmadik háborús kora után, miként a rubinok ra­gyognak fel a fényben, úgy jön egy drágakőkor, és az éhségnek vége.”

Ki volt valójában?

Michel de Nostredame (latinosított nevén Nostradamus) a francia reneszánsz neves alakja (1503–1566). IX. Károly francia király udvari orvosa, képzett csillagász-asztrológus, misztikus jós, látnok, gyógyszerész. Az emberiség jövőjére vonatkozó jóslatai – amelyeket A próféciák című könyvében hozott nyilvánosságra – zömében négysoros rímes versekből állnak.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27403_resized.jpg?avcount=1714005311
origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27413_resized.jpg?avcount=1714005311
origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160029_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meg van írva: 3 csillagjegy kapcsolata hamarosan véget ér!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159231_auto_resized.jpg
ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156309_auto_resized.jpg
vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27414_resized.jpg?avcount=1714005311
origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159363_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159166_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meglepő ajándékot kapott Shane Tusup: „Szabályosan lesokkolt”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158110_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159413_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nagyon várjuk haza mind" - Rejtélyes módon veszett nyoma a nyíregyházi családanyának, ezzel a kocsival tűnt el Zsuzsa

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében