Németországba kellett szállítani két koronavírusos beteget Nagyszebenből, mert az életmentő gépből hiányzott néhány alkatrész

Németországba kellett szállítani két koronavírus-fertőzöttet a romániai Nagyszebenből, mivel az ottani kórházban nem tudták már megfelelően ellátni őket.

A két pácienst két különböző szebeni kórházba utalták be, viszont mindkettőjüknek egyszerre lett volna szükségük egy úgynevezett ECMO-ra, azaz testen kívüli membrán oxigenátorra, másnéven műtüdőre.

Ám kiderült, hogy a romániai városban összesen egyetlen ilyen gépezet van és az sem működik.

A fotó illusztráció! © AFP

Hogy miért? Azért, mert a megyei sürgősségi kórház illetékesei szerint hiányzik belőle néhány alkatrész. Így aztán a betegeket a hozzátartozóik kérésére egy németországi klinikára szállították egy magánrepülővel, amit saját zsebből fizettek ki.

A Főtér cikke szerint ha minden igaz, eddig még nem történt olyan, hogy külföldre kelljen szállítani romániai koronavírus-fertőzötteket.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors