Aktuális

Nem maradnak munka nélkül: A koronavírus miatt az Instagramra költöztek a sztriptízbárok – 18+

Bors

Létrehozva: 2020.04.12.

Egy táncosnő a munkahelye bezárása óta közel 6 millió forintot keresett csak az interneten.

Bár a koronavírus-járvány miatt az Egyesült Államokban nagyjából az összes sztriptízbár bezárt, sok táncoslány Instagram-élőben folytatja a vetkőzést és a virtuális sztriptízklubok egyre népszerűbbek. A 28 éves Justin LaBoy és a rapper Diddy 26 éves fia, Justin Dior Combs az elmúlt három hétben több virtuális vetkőzös bulit is rendezett, amibe már ismert amerikai sportolók, illetve olyan sztárok is rendszeresen bekukucskálnak, mint Shaquille O'Neal, The Weeknd vagy a producer Diplo.

– Az emberek teljesen megőrültek érte. Valóságos kultuszunk lett, szinte minden nap írogatnak, hogy mikor lesz a következő élő adás, pedig még csak most fog beindulni az üzlet – meséli a New York Times-nak Justin Combs.

Justin LaBoy néhány hete egy netes partit tartott több mint 60 ezer követőjének, és az este egy pontján elkezdte hiányolni a bulijairól általában nem hiányzó sztriptíztáncosnőket. Több sem kellett, az éjszakai pillangók szinte azonnal bejelentkeztek nála, hogy egy-egy tánc erejéig szívesen csatlakoznak az élő Instagram-közvetítéséhez.

– Aztán eszembe jutott, hogy hé, ezt nem adhatjuk ingyen. Sok lány táncolt, a seggét rázta, és az összes ruháját ledobta műsor közben – folytatja LaBoy, aki ezután minden táncosnő Cash App felhasználónevét is feltüntette a közvetítéseiben. A nézők ezen a pénzküldő alkalmazáson keresztül támogathatták a lányokat (akárcsak egy rendes klubban) és innentől beindult a nagybetűs Üzlet és a táncra vágyó követők azonnal kinyitották virtuális pénztárcájukat.

– Ha nincs Justin és az élő közvetítései, nem tudom, mi lett volna velem, mert a számláimat sem tudtam volna fizetni és nem lett volna mit ennem sem – idézi a lap Sashát, aki rendszeresen táncol LaBoyék műsorában.

A rendszer egyébként úgy működött, hogy a showt órákkal a kezdés előtt LaBoy meghirdeti közösségi oldalain, majd egy új Instagram-fiókot regisztrál a buli közvetlen indítása előtt. Eközben Twitter-oldalán is folyamatosan tájékoztatja a látogatókat a szabályokról. Egyetlen óra alatt általában 30 ezren követik be a sztriptízt kínáló Instagram-fiókjukat. Április 10. óta a sok csaló miatt a szolgáltatás teljesen fizetős lett.

Egy Alexis nevű lány például LaBoyék eddigi műsorai alatt 18 ezer dollárt, vagyis közel hatmillió forintot keresett, és a táncosnő szerint ez a pénz sokkal több, mint amit ugyanennyi idő alatt eredeti munkahelyén, egy sztriptízbárban dolgozott volna össze.

– A klubban nyolc órát vagyok, Instagram-élőben öt percet. Nyolc óra munka vagy öt perc munka, van különbség – meséli Alexis, aki szerint ugyan Justinék természetesen valamekkora összeggel megsarcolják a lányokat, de ennek ellenére csak hálásak lehetnek neki, amiért munkával tartja őket. Ráadásul az Instagram-élőkből aztán a lányok saját, privát oldalaikra is szereznek új előfizetőket. Alexis például egy rajongójától 500 dollárt (161 ezer forintot) kapott azért, mert egy hangüzenetben a férfi nevét sóhajtózta.

A Respectfully Justin Showban nem csak hivatásos táncosnők szerepelnek, hanem olyanok is, akik elvesztették állásukat és egyelőre nem találtak jobb opciót a vetkőzésnél. A 32 éves Sasha például korábban egy felsőkategóriás étteremben dolgozott, ám most (természetesen arcát takarva) vetkőzésből tartja fenn magát és rövid idő alatt több mint 1,2 millió forintot keresett.

– Próbáljuk nem felfedni a személyazonosságunkat, de a lányok sokan felvették egymással a kapcsolatot és úgy érzem, kialakult az élők alatt egy összetartó közösség. Sokaknak van családja, gyerekei és nem tehetik meg azt, hogy ne legyen keresetük – mondta a nő.

LaBoyék példája óta a híres atlantai sztriptízbár, a Magic City is virtuális öltáncokkal csábít Instagram-oldalán, ahogy a rapper Tory Lanez saját oldalán szintén vendégül látja a korábban klubokban dolgozókat.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27403_resized.jpg?avcount=1714011310
origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27413_resized.jpg?avcount=1714011310
origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159166_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meglepő ajándékot kapott Shane Tusup: „Szabályosan lesokkolt”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157187_auto_resized.jpg
vg.hu

Karácsony Gergely váratlanul elismerte: hibát követtek el és nem marad így a nagykörúti kerékpársáv – változhat a Lánchíd forgalmi rendje is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155409_auto_resized.jpg
ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158568_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27414_resized.jpg?avcount=1714011310
origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155270_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159413_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nagyon várjuk haza mind" - Rejtélyes módon veszett nyoma a nyíregyházi családanyának, ezzel a kocsival tűnt el Zsuzsa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159138_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Azok a lábak: durván felvágott ruhában ragyog Stana Alexandra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160413_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Marics Peti vallomása: Az leszek, aki kellemetlenül köszön el a csajoktól reggel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében