Megható: egy éve várja lesittelt gazdáját a hűséges eb a rendőrőrs előtt

Ismét egy szívmelengető történet arról, milyen hűséges tud lenni egy kutya szeretett gazdájához. 

Ismét egy szívmelengető történet arról, milyen hűséges tud lenni egy kutya szeretett gazdájához. 

Egy éve él egy rendőrőrs mellett egy gazdáját váró kutyus Argentínában, Veinticinco de Mayo városában. A hatóságok úgy sejtik Sheila, a golden retriever keverék követhette az őrsre a járőrkocsit, amivel behozták a gazdáját, addig pedig nem hajlandó hazamenni, amíg azt gazdájával nem teheti meg.

A testi sértés miatt bevitt férfi kutyája azóta teljesen hozzánőtt a rendőrök szívéhez. Az ebet nagyon hamar elkezdték etetni, gyakran alhat az épületen belül, sőt, párszor már azt is megengedték neki, hogy “beszélőre menjen”: ilyenkor a gazdit fogva tartó cella elé fekszik, és ott alszik.

Sheila, a Golden retriever mix from Buenos Aires, Argentina, has melted the hearts of millions around South America...

Közzétette: Oddity Central – 2019. június 22., szombat

“Amikor a férfit behoztuk, Sheila is megjelent, és azóta is itt van. Sheila - aki négy- vagy ötéves lehet, az épület előtt állt, és rögtön mindenki megszerette. Ma már a családunk része, és olyan jól alkalmazkodott, hogy ha valaki gyalog megy járőrözni, akkor ő is követi” - magyarázta Juan Jose Martini rendőrkapitány-helyettes a helyi sajtónak.

A hatóság embereihez annyira hozzánőtt Sheila, hogy amikor az ebet megtámadta pár hónapja egy másik kutya, a kapitányság állta a 15 napos állatkórházi kezelés számláját.

“Feltételezem, hogy ha a gazdáját kiengedik, ő is megy vele. Mindannyiunknak hiányozni fog” - tette hozzá Martini. Szegény Sheilának azonban addig még nagyon sokat kell várnia, a férfit ugyanis három és fél évre ítélték - írja az Oddity Central.