Aktuális

Liftben akarta megfojtani betegét a brutális nővér

M. S.

Létrehozva: 2014.11.21.

Sosem derül ki, hogy mi történt volna, ha a betegek nem rángatják le áldozatáról az idős asszonyt fojtogató ápolónőt. A példátlan eset Budapesten történt. Városi elitkórház liftje, a nővér szabadlábon védekezik.

Két éven át hallgattak el a hatóságok egy, a magyar kriminalisztika történetében egyedülálló esetet. A bűntény helyszíne a fővárosi Szent Imre Kórház, a vádlott az intézmény egyik ápolónője, az áldozat pedig egy 74 éves beteg asszony.

Kölcsön kért

A Fővárosi Főügyészség aljas indokból elkövetett emberölés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az 51 éves nővérrel szemben. Dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész tegnap lapunkkal közölte: az ápolónő 2012. október 1-jén támadt a betegre a kórház liftjében. Az idős sértett szeptemberben került az osztályra. Felvételekor nagy összegű készpénz volt nála. Ezt a vádlott átvette tőle azzal, hogy azt – a kórház belső szabályzata szerint – elhelyezi az intézmény pénztárában. Erre azonban nem került sor, az ápolónő a pénzt saját céljaira fordította. A Bors információi szerint százezres nagyságrendű összegről van szó.

Eltűnt a pénz

A néni a kórházból való távozásakor sem kapta vissza a pénzét, ezért a későbbiekben több alkalommal is felkereste a nővért, hogy azt visszakérje tőle. 2012. október 1-jén a becsapott asszony ismét megjelent a kórház osztályán és a vádlottat kereste. Az osztály főnővére tudomást szerzett a sértett követeléséről, ezért megkérte a szolgálatban lévő vádlottat, hogy kísérje el a nénit a kórház egy másik épületében található pénztárába.

Ölni készült

A vádirat szerint a nővér ekkor szándékosan egy másik épületrész felé vezette a matrónát, majd felhúzott egy orvosi gumikesztyűt és a liftbe beszállva rátámadt áldozatára. Beszorította a lift sarkába, két kézzel megragadta a nyakát és fojtogatni kezdte. Majd a zsebéből kötöző gézt vett elő, és közölte a sértettel, hogy „meg kell halnia”. A gézt megpróbálta a sértett nyakára hurkolni. A lift ajtaja kis idő elteltével kinyílt, a lift mellett állók a jajveszékelő néni segítségére keltek.

Az ápolónő a tettéért tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. Lapunk információi szerint a nő szabadlábon védekezhet. Házi őrizetbe sem helyezték, mindössze lakhelyelhagyási tilalom sújtja, tehát nem hagyhatja el városát.

Kirúgták...

A Bors megkereste a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházat is. Németh Miklósné ápolási igazgató lapunkkal közölte: az ügyben érintett nővér munkaviszonyát megszüntették. A büntető eljárás mellett a kórház belső vizsgálatot is elrendelt. Ennek végeredményéről és az érintett nővér korábbi munkájáról a kórház nem kívánt nyilatkozni.

Nyolc évet ült a Fekete Angyal

A Fekete Angyalként elhíresült F. Tímeát hét idős ember megöléséért ítélték 11 év fegyházra, amelyből végül 8 évet ült le. F. Tímea a Nyírő Gyula Kórház ápolójaként injekciók beadásával végzett áldozataival, vallomásában kegyes halálról beszélt, szerette volna megrövidíteni a betegek szenvedését. A Fekete Angyalt örökre eltiltották foglalkozásától, jelenleg műkörmösként dolgozik. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165098_auto_resized.jpg
origo.hu

Pókokat talált a Marson az Európai Űrügynökség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165519_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Előre nem látott szuperrobbanás történt a Napban - ma érkezik a Földre a hulláma

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163279_auto_resized.jpg
ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164211_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Ilaria Salis újabb nyílt levelet írt magyarországi börtönéből

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27486_resized.jpg?avcount=1714175112
origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17146288_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714175112
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714175112
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714175112
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JFNWf7mmWEpw5pefPCStAvMzjd1iDbJYH6M84_RYm3Q/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzExMmFlY2MyMzQxZTRhZDRiNmQ5MzllNDQzM2MyNWVi.webp
Veszélyes

„Sosem volt allergiás" – éjjel rohant a mentő a magyar tinilányért, rejtélyes tüneteket okozott az eper

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai