Aktuális

Koronavírusos anyuka: Egy lélegeztetőgép tartott életben miközben szültem

Bors

Létrehozva: 2020.05.08.

A floridai édesanya, Florette Johnson csak a telefonján keresztül nézhette újszülött babáját. Ezalatt ő az életéért küzdött a kórházban. 

A fiatal anyuka a Facebookon osztotta meg a történetet, amit eddig már 27.000 ember lájkolt a közösségi oldalon. Florette április 4-én kezdett el köhögni, de annyira, hogy csupán 3 másodpercig tudta visszatartani a lélegzetét. Elsőnek tüdőgyulladásra gyanakodtak a kórházban, később kiderült: koronavírusos.

36 weeks and Blessed

Közzétette: Florette Johnson – 2020. március 7., szombat

Nem tudtam, mennyire súlyos a helyzet, inkább a gyerek miatt aggódtam, mert a napokban vártam a kisbabámat - mesélte a nő.

Másnapra a helyzet olyannyira súlyos lett, hogy az orvosok azonnal a császármetszés mellett döntöttek, hiszen a várandós nőre minden egyes lélegzetvétele közben súlyos köhögő roham tört. 

- Folyamatosan köhögtem, egyszerűen már levegőt sem tudtam venni. Azonnal felvittek a szülészetre, és felkészítettek a műtétre - írta Florette.

De ahogy elkezdődött a bevatakozás, csoda történt.

Becsuktam a szemem és egy isteni sugallatra tolni kezdtem, az istent kértem, hogy segítsen, segítésen rajtam és a kicsin. Az orvosok is meglepődtek a reakciómon, és 30 perccel később megszületett az én kis angyalom. Azonnal elvitték a picit, nem láttam, nem érinthettem meg, viszont ekkor már az ájulás kerülgetett, annyira nem kaptam levegőt. A halálomon voltam. A legrosszabb az volt, hogy nem láthattam a kislányomat, csak a telefonon mutatta meg a nővér. 

Négy nappal később borzalmas hírt kapott Florette.

Az nővér bejött a kórterembe, leült mellém, megfogta a kezem és könnyes szemekkel azt mondta: Haldoklik, a tüdőkapacitása egyre csak rosszabb és rosszabb, a fertőzés annyira úrrá lett a tüdején, hogy jobb felkészülni a legrosszabbra.  Szeretne valakivel beszélni?

Azt mondtam: Hívja ide a férjemet. 

A nővéren nagyon meglepődött a reakciómon, hiszen érezhetően nem féltem, nem voltam szomorú. 

Öt nappal később viszont már egyre jobban kezdtem érezni magam. Éreztem, hogy nagyon sokan imádkoznak értem. Isten és az imák megmentettek, most már jól vagyok. Legyőztem a vírust és a kislányom is jól van. Köszönöm mindenkinek, aki imádkozott értem és a kislányomért - írta a nő a posztban.

A nő bejegyzését eddig 27.000 ember lájkolta és több ezer ember kívánt jó egészséget a nőnek és családjának. 

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében