Kislányok fotóit közli a PedoMaci honlap

Az exbarátnők képeit közlő internetes oldal üzemeltetői ellen nyomozott a rendőrség, s most kiderült: a honlap kiagyalói kislányok képeire is vadásznak.
Az exbarátnők képeit közlő internetes oldal üzemeltetői ellen nyomozott a rendőrség, s most kiderült: a honlap kiagyalói kislányok képeire is vadásznak.
Excsajok.hu néven működött a honlap, amelynek készítői ellen az adatvédelmi biztos is szót emelt, sőt rendőrségi nyomozás indult az ügyükben. Most kiderült: ugyanez a társaság hozta létre a PedoMaci.hu nevű oldalt, ahol 18 éven aluli lányok képeit közlik. A gyakran 13-14 éves, lengén öltözött tinik maguk által készített képeit a honlap közösségi oldalakról lopkodta össze, és a készítőkmár egy külföldi szerverre menekítették a tartalmat.Az origo úgy tudja, hogy az oldalakat korábban egy egri székhelyű kft.-nél regisztrálták, amely lehetővé teszi a netes címek anonim módon történő bejegyzését. A társaságnál azt mondták, hogy a rendőrség több alkalommal is kért tőlük adatokat az oldal tulajdonosairól, ám mivel ők pusztán egy e-mail címet kérnek a regisztrációhoz, csak ezt tudták megosztani a hatóságokkal.

A PedoMaci miatt eddig csak az Internet Szolgáltatók Tanácsához érkezett panasz, a Bors úgy tudja, hogy rendőrségi eljárás ebben az ügyben még nem indult. Az excsajok.hu miatt a nyíregyházi kapitányság nyomozást indított tiltott pornográf felvétellel való visszaélés címén. Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a PedoMaci oldal nem képezte a nyomozás tárgyát.
M. S.