Király: a csibészség benne van a fociban

Nekiestek a drukkerek Király Gábornak, a Haladás kapusának, aki lerántotta a mezőkövesdi Sztefan Drazsicsról a nadrágját, majd műesést színlelt.
Nekiestek a drukkerek Király Gábornak, a Haladás kapusának, aki lerántotta a mezőkövesdi Sztefan Drazsicsról a nadrágját, majd műesést színlelt.

Kisebb vihart kavart az interneten az a videó, amiben a 108-szoros válogatott Király megrángatja az ellenfél őt kétszer mattoló szerb csatárának gatyáját, lökdösődik vele, majd eldobja magát a Mezőkövesd ellen 2-1-re elvesztett bajnokin.

Sok hozzászóló szerint a hamarosan 43. életévét betöltő kapuslegendának ideje lenne visszavonulni, mert az ilyen jelenetekkel csak lerombolja a nimbuszát, és bohócot csinál magából.

Saját nimbuszát rombolja a Haladás legendája? © MTI

Kérdés: vajon minden hájjal megkent, rutinos róka módjára viselkedett Király, vagy kínos pótcselekvés volt ez a részéről? Utóbbi is érthető lenne, hiszen a szombathelyi sztár hibázott az egyik kapott gól előtt, a Haladás pe­dig vergődik, mindössze tíz pon­tot gyűjtött 21 forduló alatt, és messze lemaradva az utolsó helyen áll.

– Csak azok gondolják, hogy bohóckodtam, akik nem ismerik a pályafutásomat – magyarázta a Borsnak Király. – A nadrágtépkedés hozzátartozik a repertoáromhoz, a Bundesligában és a Premier League-ben is előfordult, hogy ezzel az eszközzel éltem. Ez csupán egy kis csibészség, így akarom a kapum előtt álló támadó figyelmét elvonni. Mások mezeket tépkednek, rátaposnak az ellenfél lábára, én néha gatyát rángatok. De nem azért csinálom, mert nem tisztelem az ellenfelet, egyszerűen mindenáron győzni szeretnék.
Király bevallotta, már eldöntötte, mikor vonul vissza.

– A Haladás számomra egy vallás, az életem, a szerelmem, így amíg matematikailag van remény, bízom a bennmaradásban – magyarázta a kapus.

– Tény, a saját teljesítményemet tekintve is volt már sokkal jobb idényem. Mivel a karrierem során minden döntésemet előre megterveztem, azt is pontosan tudom, mikor akasztom szögre a kesztyűimet, de ezt még nem szeretném elárulni.

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors