Jónak lenni jó! 40 millió gyűlt össze a koraszülötteknek

Folyamatosan gyűlnek az adományok a koraszülöttmentésre specializálódott Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért javára, amely speciális inkubátorokkal és rohamkocsival felszerelkezve segíti az idő előtt világra jött kisbabák túlélési esélyeit már harminc éve. Az ország szinte egy emberként mozdult meg a fontos ügyért, amit Siklósi Beatrix is elismerően erősített meg.

– Elképesztő ez az összefogás, az eddigi közel negyvenmillió forint rekord, és hangsúlyozom, ez csak a telefonos és SMS-adományok alapján gyűlt össze az alapítvány javára. Ebben még nincsenek benne a fixáras, illetve licittárgyak összegei, ami még jelentős milliókkal emelheti az adományt – mondta a M5 csatorna igazgatója, a közmédia Jónak lenni jó! programjának vezetője.

Siklósi Beatrix boldogan konstatálta, hogy rekordösszeget sikerült összegyűjteni © Bors Archív

Vasárnap a közmédia reggel kilenctől este tízig készül a témában különböző műsorokkal a csatornáin, ahol sztárok és szakértők is a téma és az adakozás fontosságára hívják fel a figyelmet. A vasárnapi licitálásra újabb különleges tárgyak kerültek fel a listára: Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita egy Moser ‘Splendid Gold’ pezsgőspohár készletet ajánlott fel 180 ezer forintos kezdő áron. Mága Zoltán hegedűművész a tizedik budapesti újévi koncert dedikált platinalemezét, a koncert DVD változatát és a 2020. januári gálakoncertjének páros belépőjegyét ajánlotta fel félmillió forintért. Siklósi Beatrix egy igazi különlegességre is felhívta a figyelmet.

– V. Ferdinánd császár eredeti lemondónyilatkozata is a felajánlott tárgyak közé került, ami egy közel 170 éves, ki­emelkedő történelmi emlék. Megvizsgáltattuk, és kijelenthetjük, hogy eredeti a dokumentum – tette hozzá Siklósi Beatrix.

Itt segíthet!

Az adományvonal: A 13600-at és a 04-es melléket tárcsázva 500 forinttal gyarapodik az összeg. SMS-ben ugyancsak a 13600-as számra a 04-es kódot kell elküldeni. A közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciója december 15-én egésznapos műsorfolyammal zárul.

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors