Imádta a száguldást - sokkos állapotban fogták el az M3-as cserbenhagyásos gázolóját

Döbbenetes részletek derültek ki az M3-ason elgázolt, majd cserbenhagyott lány haláláról. A 25 éves B. Kata Tankcsapda-koncertről tartott hazafelé, amikor V. Martin elgázolta. A lányra a zenekar gitárosa, Sidlovics Gábor talált rá.

Döbbenetes részletek derültek ki az M3-ason elgázolt, majd cserbenhagyott lány haláláról. A 25 éves B. Kata Tankcsapda-koncertről tartott hazafelé, amikor V. Martin elgázolta. A lányra a zenekar gitárosa, Sidlovics Gábor talált rá.

Kegyetlen sorscsapással indult az új év egy 25 éves lány családja számára: a fiatalt egy kocsi ha­lálra gázolta az M3-as autópályán. Mint arról a Bors be­számolt: a rendőrség elfogta a cserbenhagyót, a 20 esztendős V. Martint, a fiatalembert őrizetbe vették. A Tények információja szerint a lány és barátja a Tankcsapda koncertjéről tartott hazafelé az autópályán, és valamin összevesztek. Kata kipattant az autóból, szerelmét bezárta, és dühösen sétálni kezdett a sötét autópályán. Alig tett meg pár száz métert, amikor arra hajtott Martin, aki elgázolta, és magára hagyta a nőt.

A 25 éves lánynak esélye sem volt a túlélésre

Imádja a kocsikat és a száguldást

Minden ismerőse megdöbbent Martin tettén, a fiút teljesen normális, kimondottan jó körülmények között élő fiatalnak ismerték.

– Imádja az autókat és a száguldást. Szakácsnak tanult, rendesen járt iskolába, komolyan vette – mesélte a Borsnak a család egyik ismerőse. – Az édesapja kamionosként dolgozott, jó anyagi körülmények között éltek mindig is, a gyerekeit mindennel ellátta. Martinnak van egy nővére, Patrícia, nagyon szeretik egymást, valószínűleg az egész családot megrázta, amit Martin tett – mondta az ismerős.

A 20 esztendős V. Martinnak legfeljebb kétéves lehet a jogsija – most börtön fenyegeti

Otthonában fogták el a rendőrök Martint

A gázoláskor letörött Martin kocsijáról a visszapillantó tükör, ez alapján azonosították a fiatal férfi autóját, a térfigyelők felvétele alapján pedig magát a sofőrt is. A zsaruk azonnal Martin gyömrői címére mentek, ahol megtalálták a teljesen összetört fiút. Nagyapja szerint unokája nem akart elrejtőzni a rendőrség elől.

Összetört visszapillantótükör buktatta le a gázolót © Police.hu

– A szüleihez ment haza, náluk volt a baleset után. Teljesen összetört, sokkos állapotban volt, azt mondták, úgy remegett, mint a kocsonya – mondta szomorúan a fiú nagypapája. – Nem akart ő elbújni senki elől, fel akarta adni magát, csak ügyvédet keresett, ezért nem jelentkezett azonnal a rendőrségen. Amikor találtak ügyvédet, épp el akart indulni a rendőrségre, de azok már kopogtattak is – tette hozzá a nagypapa.

Megmenthető lett volna a fiatal lány?

A rendőrség azonnal őrizetbe vette Martint, akit kihallgattak, kezdeményezték előzetes letartóztatását is. Segítségnyújtás elmulasztása miatt indult ellene eljárás. Ha bűnösnek találják, akkor többéves börtönbüntetéssel is számolhat, ugyanis, ha bebizonyítják, hogy a fiatal nő életét az időben érkező segítségnyújtással megmenthették volna, ak­kor az három évet is jelenthet Martinnak a rácsok mögött.

Hálás a zenésznek az édesanya

A Tankcsapda a zenekar hivatalos Facebook-oldalán gyászolja B. Katát. „Nagyon rossz hírek… A sors kegyetlen húzása, hogy ismét egy olyan embertől búcsúzunk, akinek sokat jelentett a Tankcsapda, aki közel állt hozzánk. Nagyon köszönjük, hogy ismerhettünk, hogy az utolsó pillanatig az életed része lehettünk. Legyen Neked Könnyű a Föld!”

A lány édesanyja nyilatkozott a Tényeknek. Azt mondta, Katát a gitáros hívta meg a koncertre, és ő volt az is, aki megtalálta. A zenész sokkot kapott, de a mentők kiérkezéséig szorította a lány kezét.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.