Aktuális

Idegenrendészeti őrizetbe szállították a börtönből Ahmed H.-t

Bors

Létrehozva: 2019.01.18.

<p><strong>Idegenrendészeti őrizetbe szállították a szír Ahmed H.-t, akit a 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt ítéltek el - közölte a férfit képviselő Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda szombat délelőtt az MTI-vel.</strong></p>

Forrás: MTI

Ezzel a büntetés-végrehajtási folyamat lezárult.
    Ahmed H. idegenrendészeti őrizetben várja okmányai elkészülését. Ha ez megtörtént, repülőgéppel hagyja majd el az országot - fűzték hozzá.
    A szír férfit a Szegedi Ítélőtábla tavaly szeptember 20-án jogerősen öt év börtönre ítélte, azzal, hogy leghamarabb a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Emellett tíz évre kiutasította Magyarországról. A bíróság határzár tiltott, tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett átlépése és társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek.
     A férfi a 2015. szeptember 19-ei elfogásától a szabadlábra helyezéséig a kiszabott öt év büntetés kétharmadát (40 hónap) töltötte le. 
    A vádirat szerint Ahmed H. 2015. szeptember 16-án a Röszke-Horgos közúti határátkelőhelynél történt zavargásokkor megafonnal beszélt a tömeghez, három alkalommal maga is dobált a rendőrök felé, majd az átkelőt lezáró kapu kinyitását követően illegálisan magyar területre lépett. Röviddel később visszatért a szerb oldalra, és csak három nappal később vették őrizetbe.

Origo: Egyetlen ország sem akarja a terrorizmusért elítélt Ahmed H.-t

Nem rendelkezik érvényes útiokmánnyal egyetlen országba sem Ahmed H. - tudta meg az Origo a Belügyminisztériumtól. A szír terrorista tehát egyetlen országnak sem kell. Ezért idegenrendészeti őrizetbe kerül. Nyilvánvalóan látszik tehát, hogy Ahmed H. egy köztörvényes bűnöző, aki egy agresszív migráns tömeget megafonnal irányított a rendőrök ellen, és kövekkel dobálta a határt és Magyarországot védő rendőröket. A balliberális propagandagyárak pedig megpróbáltak ebből a terroristából mártírt csinálni, csak azért, hogy még egyet rúgjanak a bevándorlásellenes kormányba.

Ahmed H. nem rendelkezik érvényes útiokmánnyal a világ egyetlen országába sem - tudta meg az Origo a Belügyminisztériumtól. Ami azt jelenti, hogy egyetlen ország sem látja szívesen.

Rosszul játszotta a szerepét a terrorista 

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb kommunikációs háborút indított Soros birodalma a Röszkén rendőrökre támadó szír terrorista, Ahmed H. ügyében. Megpróbálják úgy beállítani, mintha csak egy szerencsétlen bevándorló lenne, pedig kövekkel támadt a rendőrökre, és rájuk uszította az agresszív tömeget. Most Soros álcivil szervezetei a bíróság elé vitték Ahmed H.-t, hogy kártérítést pereljenek ki, arra hivatkozva, hogy mennyire megviselte őt az, amit róla mondtak.

A szír terrorista azonban a bíróság előtt rosszul játszotta a szerepét, azt sem tudta világosan elmondani, hogy valójában mi zavarja. Szívet facsaró tudósításokat szerettek volna írni a balliberális fake news-portálok a rendőröket dobáló szír kártérítési peréről, de nem sikerülhetett tökéletesen, mert a férfi a bíró kérdéseire többször is belezavarodott abba, hogy vajon miért is érte sérelem. Olyanokat mindenesetre sikerült mondania az agresszív támadást levezénylő Ahmed H.-nak, hogy napokig sírt, amikor kiderült, hogy csúnyákat mondanak róla.

A sorosista Amnesty kiállt a terrorista mellett

A férfit mindenáron áldozatként beállítani szándékozó balliberális sajtó és sorosista álcivilek célja egyértelműen Magyarország megbélyegzése, és a független bíróság befolyásolása. Mint láthatjuk, a férfi mögé beállt a teljes Soros-birodalom, és mindent megtesznek, hogy ártatlannak állítsák be, Magyarországról pedig rágalmakat terjesszenek.A Soros-birodalom egyik hazai bástyájának számító Amnesty International többször is követelte Ahmed H. szabadon bocsátását. „Engedjék szabadon Ahmed H.-t" címen petíciót és adománygyűjtést is indítottak. Azt követelték, hogy mentsék fel a terrorcselekmény vádja alól, "ne kapcsolják össze a migráció és terrorizmus kérdését", és engedjék már Ahmed H.-t vissza Ciprusra.

A The New York Times 2018. szeptember 20-ai cikkében a szervezet egyik képviselője azt mondta, hogy Ahmed H. elítélésének semmi köze az igazságszolgáltatáshoz, a magyar hatóságok egyszerűen csak üldözik a bevándorlókat, és azokat, akik segítik őket. A NYT 2018. március 14-ei cikkében a szervezet európai terrorizmus elleni küzdelemmel foglalkozó szakértője, Eda Seyhan kampányolt. Terrorizmus elleni „drákói" magyar törvényekről beszélt.

Seyhan szerint „az Ahmedre kiszabott ítéletet fellebbezést követően semmissé kell tenni, és azonnal szabadon kell engedni őt". Az Amnesty International „az igazságszolgáltatás megcsúfolásának" nevezte az ítéletet. A szervezet egy másik képviselője, Demeter Áron a Politico 2018. június 3-ai cikkében az alábbiakat nyilatkozta: „Véleményünk szerint ez nem volt terrorcselekmény. Szerintünk Ahmed esetében félreértelmezték a jogszabályokat. Egyértelmű, hogy az ügyészeknek terroristát kell csinálni belőle."

A MigSzol tüntetett Ahmed H. mellett

A MigSzol Csoport és a „Free the Röszke 11" 2016. december 3-án tüntetést szervezett Ahmed H. mellett Budapesten. A tüntetésen alig több, mint százan voltak. Schilling Árpád rendező, a Krétakör alapítója olyan bombasztikus mondatokat mondott, mint hogy: ha Ahmed terrorista, akkor én is terrorista vagyok". A tüntetésen felolvasták az Amnesty International munkatársának, Demeter Áronnak az üzenetét, aki azt ígérte, hogy az AI minden tőle telhetőt megtesz, hogy támogassa Ahmed ügyét. A következő Ahmed H. melletti tüntetésen Sorosék már Juhász Pétert és Gulyás Mártont is hadrendbe állították.

Röszkén 2017. április 15-én a határok megnyitását és Ahmed H. szabadon engedését követelték.A nőverő Juhász Péter és társai a falu főutcáján a határhoz vonultak, ahol farkasszemet néztek a kerítéstől tíz méterre felsorakozó rendőrökkel.

Soros megbízható embere, Sargentini is védelmébe vette a szír terroristát

A Soros-Sargentini jelentés külön részt szentelt az Ahmed H. elleni büntetőeljárásnak. Judith Sargentini is politikai nyomásról értekezett, pedig azt ők akartak a magyar hatóságokra helyezni. A Soros-Sargentini jelentés azt hazudta, hogy Ahmed H.-t azért ítélték el, mert át akarta hozni a családját a magyar-szerb határon, miközben a valóság az, hogy kövekkel dobálta a határt védő magyar rendőröket.

Az EP a Magyarországot elítélő határozatában védte Ahmed H.-t

Az EP a Magyarországot elítélő határozatában egészen szürreális mondatokat írt le. Azt állították a tömeget hergelő szír terroristáról, hogy megafonnal nyugtatni akarta őket, és csak azért ítélték el, mert „három tárgyat hajított a határt védő rendőrökre".Vagyis még ők sem tudták cáfolni, hogy Ahmed H. a rendőröket dobálta, ezért bagatellizálni kezdték.Az EP határozata gyakorlatilag szó szerint felmondta a sorosista Amnesty International állásfoglalását. A Magyarországot elítélő határozat megfogalmazásában részt vett Niedermüller Péter és Jávor Benedek is.

Az EP baloldali és liberális frakciói szolidaritásukat fejezték ki Ahmed H.-val

Az Európai Parlament strasbourgi épületében 2017. június 14-én a Zöldek, az ALDE, az S&D és a GUE/NGL európai parlamenti frakciók egyes képviselői közös demonstrációt tartottak Ahmed H. szabadon engedéséért. Az eseményen részt vett mások mellett Judith Sargentini (Zöldek), Eva Joly (Zöldek), Cecilia Wikström (ALDE), Tanja Fajon (S&D), Ana Gomes (S&D). Akciójukat fotókon is megörökítették.

A szír terroristát egyébként Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány volt igazságügy-minisztere védte. Még ő sem tagadta azt, hogy Ahmed H. megtámadta a rendőröket, sőt, ő már hatrendbeli erőszakot ismert el, de váltig állította, hogy ez nem terrorizmus.Nyilvánvalóan látszik tehát, hogy Ahmed H. egy köztörvényes bűnöző, aki egy agresszív migráns tömeget megafonnal irányított a rendőrök ellen, és kövekkel dobálta a határt és Magyarországot védő rendőröket.Róla akarják egészen arcátlan módon bebizonyítani, hogy egy ártatlan, depressziós, sírós szegény bevándorló, nem pedig terrorista.

A per során azonban kiderült, a szerepét nem sikerült betanítani neki, a sorosista előadás hatalmasat bukott.

FRISSÍTVE - Hollik: a kormány nem engedi, hogy egy terrorista szabadon járjon

- A magyar kormány nem engedi meg, hogy egy terrorista Magyarország területén szabadlábon járjon, mert veszélyt jelent a magyar emberek biztonságára - jelentette ki Hollik István, kormányszóvivő pénteken Budapesten Ahmed H. szabadlábra helyezésével kapcsolatban.

    Hollik István emlékeztetett, hogy Ahmed H. szombaton szabadlábra kerül, miután letöltötte ötéves büntetésének a törvényekben előírt részét. Ezt a büntetést azért szabták ki rá, mert a határt védő magyar rendőrökre támadt, és uszította a körülötte álló illegális migránsokat is - idézte fel a kormányszóvivő. 
    Hollik István kijelentette: mivel veszélyt jelent a magyar emberek biztonságára, az a döntést született, hogy kiutasítják az országból. Ez azonban csak úgy történhet meg, ha van egy olyan ország - a nemzetközi egyezmények alapján -, amelyik befogadja. 
    A kormányszóvivő közlése szerint a magyar kormány felvetette a kapcsolatot Ciprussal, miután Ahmed H. ciprusi lakos, a tárgyalások zajlanak, és amíg nincsen ezeknek eredménye addig Ahmend H.-t idegenrendészeti őrizetben tartják. 
    Kérdésre elmondta: az Ahmed H. ügyében zajló per nem más, mit a Soros-szervezetek fizetett akciója, így próbálnak meg pénzt szerezni a magyar adófizetőktől. 
    A Fővárosi Törvényszék február 1-jén hirdet ítéletet abban a polgári perben, amelyet a Soros-terv elleni nemzeti konzultáció egyik kérdése miatt indított a más ügyben elítélt szír Ahmed H. a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen.
    A férfit a röszkei határátkelőhelynél 2015-ben történt tömegzavargás résztvevőjeként 2016-ban tíz évre ítélték első fokon, nem jogerősen terrorcselekmény miatt, majd 2018 őszén jogerősen öt év szabadságvesztést kapott. A napokban arról döntött a bíróság, hogy büntetésének kétharmada, 40 hónap letöltése után január 19-én feltételesen szabadlábra kerül, s egyúttal kitoloncolják az országból.

(via Origo)

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153804_auto_resized.jpg
origo.hu

Újrajátszhatják a vasárnapi el Clásicót

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27377_resized.jpg?avcount=1713930910
origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155535_auto_resized.png
hirtv.hu

Karácsony elmondása szerint nem foglalkozik olyan apróságokkal, mint a valóság

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157031_auto_resized.jpg
ripost.hu

Elképesztő örömhírt jelentett be Szabó Zsófi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27374_resized.jpg?avcount=1713930910
origo.hu

Fejjel lefelé mutogatja a hatalmas melleit Sydney Sweeney - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153882_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Galajfű, a pajzsmirigy doktora: ezért érdemes a teáját fogyasztani

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713930910
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713930910
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17147642_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ilyen helyzetben pofont kapni..." - Kökény Dani menedzsere az internetről értesült, hogy az énekes dobta őt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/S-Xof8J-ele3PmKh94y3uwJQll5dPY69Jn-M9SHcDP8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U2ZWIxZWRjOWRlMTRhNTZiNWVkYWMyMTJkYzJkYTZk.jpg
Borzasztó

Dráma Bács-Kiskun vármegyében: terhes édesanyjukkal együtt mentették ki a három pici gyermeket

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/z3e30O1hGjk-YN5kqi9M1ktXNtosyE6BFUzaxoPwoNk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgyMzczZjg5M2IxODQ3ODE5NzQ4NTJhYTUwNjFjMDY0.jpg
Sokkoló

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi